Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Şemdinli beklenen huzura kavuştu

04 Aralık 2013 Çarşamba, 16:15
semdinli-beklenen-huzura-kavustu-529f37f704f63

Özellikle geçtiğimiz sene yaşanan şiddetli terör nedeniyle haber gündeminden düşmeyen Şemdinli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan çözüm süreci ile adeta huzura kavuştu. Şemdinli beklenen huzura kavuştu seni unutamadığı için mi? “Köklü Değişiklik” Diğer çorabımı gördün mü? Bunları yeni almıştım. Hawaii’de kimse çorap giymez. Saatin dokuza geldiğine inanamıyorum. Ben de Joe’nun hâlâ uyuduğuna. Bugün yerine nöbet tutacak kimseyi bulamadın mı? Sürpriz düğünlerle ilgili sorun bu. Plan yapmak zor oluyor. Daha sonra uğrayacağım. Anspaugh ile halletmem gereken bazı detaylar var. Bu bir şaka olmalı. Ne oldu? Evleneli beş gün oldu, ama şimdiden postaları Bayan Luka Kovac diye yollamaya başladılar. Güzel. Evlenmiş olmamız, yemek pişirmediğim, dikiş dikmediğim ya da çoraplarının yerini Haber bilmediğim gerçeğini değiştirmeyecek. Peki. Şikago’dayken bunlar sorun değil. Ama balayımızda Haber bunu giyip bana martini servisi yapacaksın. Bana bikini mi aldın? Serbest ve modern bir eşim. Alışveriş yapmayı seviyorum. Abby ve Luka deli. Kim pahalı bir otelin Haber balayı süitinde üç gece bedava kalmayı reddeder? Vay be! Sekiz yaşımdayken annemle babamın yatak odasında Haber “Son dakika haberlerilik ve Hıristiyan Evliliği” diye bir kitap bulmuştum.

Silah seslerinin sustuğu ve yalaşık bir yıldır ölümlerin yaşanmadığı, vatandaşların uzun bir aradan sonra ilk kez rahat bir nefes aldığı ilçede, askerler ile vatandaşlar arasında sağlanan diyalog renkli görüntüler oluşturuyor.

Çözüm sürecinin başlamasıyla yaz mevsimi süresince ilçe merkezi, İlk sayfasında Haber “Son dakika haberleri tatmin çiftleri Tanrı’ya yaklaştırır” yazıyordu. Akşam yemeğinde anne ve babama Son dakika haberleri tatmin ne diye sordum. Ne dediler? Son dakika haberleri tatminin özel bir dua olduğunu. Bunda sorun yok. Hatta hoş bir şey. Ama o hafta ilk kez bir arkadaşımın evinde kalıyordum. Annesi bana yatmadan önce neler yaptığımı sordu. Banyo, diş fırçalama, Son dakika haberleri tatmin ve uyku” dedim. Demiş olamazsın. Dedim. Beni bir daha davet etmediler. Şampanya mı? Saat sabahın sekizi. Burada saatin kaç olduğunu anlamıyorum. Bir saat sonra işe gitmen gerekiyor Arch. O yasaklı kelime. Ne? İş. Benim dörtte işte olmam lazım. Sen git, çıkış işlemlerini ben yaptırırım. Hayır, hayır. Bir gece daha kalacağız. Üç gece daha. Ne? Delilik bu? Bu odanın gecesi bin dolar olmalı. Onlar karşılıyor. Neden karşılasınlar? Herhalde oda servisine çok para harcamamız telafi etti. Mimoza alır mısın? Mimoza istemem. Lanet olsun! Hey! Betina. Bekle. Pekâlâ, tamam. Bak. Artık anladım. Seni çözdüm. Beni çözdün mü? Tepeden bakan erkekler canına tak etmiş. belde ve köylerde davet edildikleri düğünlere katılarak dünya evine giren çiftleri mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Mehmetçik, düğün alanına asılan Türk bayrağı altında, davetlilerle Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekiyor.

Düğüne katılan Kaymakam Adem Ünal ile komutanlar ise damada Türk bayrağı ve altın hediye edip mutluluklarına ortak oluyor.

İlçe merkezinde dünya evine giren Medine ve Muhammed Fırat’ın düğün törenine katılan Kaymakam Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, mutlu çifte mutluluk dilerken, Gerçek bir erkeğe hazırsın. Bana ayarlamak istediğin biri mi var? Haydi ama! Bana yardımcı ol. Işığı gördüm. Ya da seninle çıkmam için duymam gereken şeyleri söyüyorsun. Hayır, öyle değil. Gerçekten. Senden hoşlanıyorum Greg. Yıllardır senin gibi erkeklerle çıkıyorum. Bir kızı elde etmek için ne gerekiyorsa yaparsınız ama sonuçta önemli olan Haber o kovalamadır. Artık öyle değilim Betina. Değiştim. Bu mu yani? Acil servisi boya için mi kapattılar? Daha birkaç gün oldu. Kısa sürede büyük bir değişiklik bekleyemezsin. Ben de bunu söylemeye çalışıyordum Doktor Pratt. Görüşürüz. Yoğun bakımda radyoloji vizitem var. Bekle. Pratt. Kan basıncı düşük bir hastam var. ‘ye . Peki. İlk bulgular ne? Kan basıncı düşük. Her zaman öyleydi. Neden bunu sen biliyorsun ama ben değil? Ateşi de yüksek. , derece. Peki. Kustu mu? Öksürüğü var mı? Sadece karın ağrısı. Yarın eve gidince doktoruma görünebilirim. Eviniz nerede? Boston’da. Buraya fizik konferansına geldik. Gözlerini yerinden çıkarıp Haber bir kutuya koyup evine yollayacağım. Üzümkıran köyündeki çifte düğüne katılan 34. Hudut Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Şükrü Bilir ve diğer askerler de davetlilerle halay çekti.

Kürtçe şarkılar eşliğinde eğlenen ve yöresel kıyafetli vatandaşlarla bir araya gelen Albay Bilir, sohbet ettiği çiftlere hem altın, hem de Türk bayrağı hediye etti.

Amca çocukları olan damatlar Serdar ve Emin Fırat, Mehmetçikten hediye aldığı bayrakları öperek, askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Düğün alanına asılan Türk bayrağının altında askerler ile yöresel kıyafetli vatandaşlar Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip doyasıya eğlendi.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...