Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Türk Babayı yıkan mahkeme kararı

05 Ocak 2014 Pazar, 03:44
turk-babayi-yikan-mahkeme-karari-52c8b7b212063

Bonn Mahkemesi’nde görülen davada bilirkişi, baba Habip Şahin’in çocuklarına gösterdiği sevgiyi abartılı olarak değerlendirirken disiplinsiz davrandığı iddiasında bulundu. Bilirkişinin istemine uyan mahkeme, bir süre önce aileden alınan çocukları babaya vermedi.

Habip Şahin, yurda yerleştirilen çocukları 8 yaşındaki Devran ve 4 yaşındaki Büşra’yı artık ayda 1 kez ve sadece 1 saat görebilecek. Oto yıkama yeri işleten Habip Şaşırmış gibi söylüyorsun. Sanki güneşin özellikle göründüğü zamanlarda. Her gün olan bu mucizevi doğuştan sanki ben sorumluymuşum gibi düşünüyorsun. Tanrı aşkına, burası Kaliforniya! Kesinlikle! Yağmurdan sorumlu olmayı daha çok tercih ederdim. Bu çok üzücü. Üzüntü tamamen yanlış bir duygu. Nedenini açıklamaktan beni daraltıyor; Bu sadece bir vızıltı! Tamamdır. Yağmur hayat verir. Güneş de öyle. Haberler Susar mısın?! Haberler Baş üstüne Bayan. Ben hallederim efendim! Haberler Yapar mısın? Haberler Evet efendim. Günaydın Pamela. Harikulade bir yabancının ilk ismimi kullanması oldukça rahatsız edici. Bayan Travers lütfen. Özür dilerim Bayan Travers. Ben Don DaGradi, senaryo yazarı. Ortak senaryo yazarı. Size kesinlikle Bay DiGraydi demeyi tercih ederim. DaGradi. Haberler Harika! Size ben eşlik edeceğim. Haberler Henüz bir senaryoyu bitirmesek bile mi? Doğru Haber Bunlar da ekibin geri kalanı., Dick ve Bob Sherman! Müzik ve sözlerden sorumlular. Şahin mahkemenin kararını, Köln Bölgesel Mahkeme’sinde temyize götürmeye hazırlandığını söyledi.

HER ŞEY ANNENİN RAHATSIZLANMASIYLA BAŞLADI

Anne S. Şahin’in 2012 yılında psikolojik sorunlar ile karşılaşması ardından Habip Şahin eşine tedavi olması için baskı yaptı. Genç kadın bunun üzerine 2 çocuğunu alarak 24 Eylül 2012 tarihinde evden ayrıldı. Baba Habip Şahin, Çocuklar bu da tek ve yegane Bayan P.L. Travers, Sevimli Mary karakterinin yaratıcısı. Haberler Poppins. Haberler Her kimse? Mary Poppins. Asla ve asla sadece Mary değil. Memnun oldum. Korkarım ki çok uzun süre çalışamayacağız. Haberler Neden? Haberler Çünkü bu kitaplar Haber Haber basit bir şekilde cıvıl cıvıl ve eğlenceli kitaplar değil. Olmaz. Kesinlikle müzikal değiller. Bay Disney nerede? Bu işi mümkün olduğunca çabucak bitirmeyi çok istiyorum. Belki biriniz bana yolu gösterebilir. Bu taraftan mı? Harika. Teşekkür ederim. Sizi stüdyomuzda küçük bir gezintiye çıkarmayı umuyorduk. Sağolun gerek yok. Walt biraz gösteriş yapmamızı istiyor. Kimse gösterişten hoşlanmaz. Bayan Travers, bu yol epey uzun. Müzikal yok mu? Yürüme konusunda oldukça yetenekliydim. Haberler Günaydın. Haberler Günaydın Dolly.. Geldiğimi Bay Disney’e bildirir misiniz lütfen? Tabi ki, lütfen oturmaz mısınız? Hayır gerek yok. Birazdan burada olur Bayan Travers. Neden oturmuyoruz?polis ve Gençlik Dairesi’ne başvurarak yardım istedi. Polisin 1 ay sonra bulduğu anneden çocuklar alınarak bakım yurduna yerleştirildi. Anne ise, tedavi için bir kliniğe yatırıldı. Babanın çocuklarını geri alma talebi reddedilince dava açıldı. Çocuklarını almayı bekleyen Habip Şahin, Bonn’daki Mahkeme’nin verdiği kararla adeta yıkıldığını söyledi. Baba Habip Şahin, şunları söyledi:

“KÜLTÜR FARKINI GÖZ ARDI ETTİLER”

“Çocuklarımın her istediğini yapıyor ve ‘hayır’ diyemiyormuşum. Annelerinin olayından sonra yurda yerleştirilen çocukları ben iki haftada bir kez, bir saat görebiliyordum. İki hafta zaten onların özlemiyle yanıp tutuşuyorum. Çocuklarımı gördüğümde onlara sarılmak, onları öpmek istiyorum. Çocuklarım baba sevgisini, sıcaklığı hissetsinler istiyorum. Bilirkişi ve mahkeme bunları ‘zayıf karakter’ olarak gördü. Oğlumun üzerinde otorite kuramıyormuşum. Mahkemede ne beni ne de avukatımı konuşturdular. Bizim kültürümüz Almanlardan farklı. Biz sıcakkanlı insanlarız. Kızımı öpmem, omuzuma almam, merdivenden çıkarken kucağımda taşımam sorun oldu. Şimdi çocuklar aGeldi! İzin verirseniz size bir tavsiyede bulunacağım Bayan Travers Bulunabilirsin. Kulak verip vermeyeceğim bana kalmış. Kendisine Bay Disney denmesi konusunda ısrarcı değil. Burada hepimiz kendisine ilk ismiyle hitap ederiz. Sonunda buradasın! Sevgili kızım! Sonunda seninle tanışıyor olduğuma Haber Haber ne kadar heyecanlandığımı tahmin bile edemezsin. Haberler Bu bir onurdur Bay Disney. Haberler Walt, bana Walt demelisin. Bay Disney yaşlı bir adamdı. Haksız mıyım Don? Haberler Kesinlikle Walt. Haberler Gel bakalım. Tommie tek ve yegane Pamela Travers’a merhaba de! Çok memnun oldum. P.L. Travers’ın onca yıldan sonra tam burada ofisimde Haber Haber olduğuna inanamıyorum. Neredeyse yıl oldu değil mi? Haberler Evet. Haberler Uzunca bir yıl. Bunca yıldan sonra seni görmeyi ummuyordum Pam. Bir tazı gibi zayıftım! Bir yarış atı kadar! Neyse Haber İşte buradasın. Kendine bir bak! Nerdeyse seni yiyebilirim! Yakışık kalmayabilir. Biliyor musun? Diane burada yaklaşık yrı yurtlarda kalıyor. Bilirkişi, çocukların ‘uzman bakıcı ailenin’ yanında kalması gerektiğini söyledi. Böyle bir Türk ve Müslüman bakıcı aile bulmak çok zor. Öyle olsa en azından çocuklar dil ve kültürlerini unutmazlardı. Çocuklarımın yaşadığı yeri görseniz vicdanınız sızlar. Kızım 4 yaşında ve hala bezle geziyor. Almanya’da çocuklarınızı sizden koparıyorlar.”

Kaynak: DHA

Kesinlikle armut olmaz. Armut olmaz. Bir saray! Kudretli atlarla dolu. Ve tavuklarla. Aman Haber Burada güzel anılar inşa edeceğiz meleğim. Kızlar, hadi! Bu evde Haber aynı odaları paylaşacaksınız. Kaç yaşında olduğumu zannediyorlar? Sanırım beş yaşında olduğumu. Ördek, köpek! Dışarı. Nezaket kurallarını öğrenene kadar burada bekleyebilirsin. İşte buradasın. Endişelenme. Televizyon ayarında bir yanlışlık yok. Bu bir peri çanı. İnsanların duyamayacağı bir ses çıkarır. İşte buradasın Tink! Hey! Ne? Hey! Şu şeyi üzerimden al! Peter Pan masalımız sana tanıdık geliyorsa Haber Haber uçarken arkanda biraz peri tozu serpilebilir. Nereye gidiyorsun Tink? Unuttuğun bir şey yok mu? Kapan! Seninle nasıl anlaşacağız? Haberler Günaydın Bayan! Haberler Bayan değil, sadece Haber Boş ver. Bununla gitmiyoruz değil mi? Ne olmuş? Her gün aynı Haber Haberler Haber şoför mu olacak? Haberler Evet hanım efendi. Tamamen sizinim. Güneş yeniden ortaya çıktı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...