Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Michael Schumacher’ın Kayak Kazasından sonra hala yoğun bakımda

01 Ocak 2014 Çarşamba, 00:21
michael-schumacherin-kayak-kazasindan-sonra-hala-yogun-bakimda-52c3411dca6ee

Kaldırıldığı hastaneden yapılan açıklamada, yedi kez Formula 1 dünya şampiyonu olan 44 yaşındaki Alman sürücünün hastaneye ağır beyin travmasıyla koma halinde getirildiği ve beyin ameliyatı geçirdiği kaydedildi.

Menajeri Sabine Kehm, kaza sırasında Schumacher’in oğluyla birlikte pist dışında kaydığını ve düşüp bir kayayaderin bir nefes al. Oradalar. Badgastein’den Bohms diye birini tanımıyoruz değil mi? Evet, kesinlikle bu değil. Ne yapalım? Dışarıda bekleyelim mi? Gidelim. Bu sefer abarttın bence. Haklı olabilirsin. Bruno da bazen hata yapar. Bak Trudy, gidiyorlar. Haberler Çok şükür. Haberler Yazık. Bu İtalyanlar çok tuhaf. Önce kovalıyorlar sonra kaçıyorlar. En azından bizi yemeğe çıkarabilirlerdi. Haberler , o zaman daha doğmamıştım. Haberler Ben doğmuştum ama ne değişir ki? Şu sandviçliyi görüyor musun? Kahretsin, acıktırıyor beni. Ye. Ye. Ancak böyle bayram gününde evde mi yiyorsun? Haberler Araba sürebilir misin? Haberler Hayır. Yabani değilsin ya. Çok kolay. En önemlisi ellerinin duruşu, bir saatin ibreleri gibi. Açıklayayım. Araba ‘e kalayı önerir Haber Haber ama ben ‘yi çeyrek geçeyi tercih ederim. İşte böyle Haber Ama yelkovanı hiç kullanmıyorsun. Espri anlayışın da varmış. Bak, helikopter. Selam. Selam çakıyorum. Bizim de bir tane vardı. Haberler Beni nereye götürüyorsun? Haberler çarptığı sırada kaskının başında olduğunu açıkladı.

İlk haberlerde ünlü sürücünün hayati tehlike içinde olmadığı ve kazadan sonra biraz sarsılmış olsa da kalkıp yürüdüğü kaydedilmişti.

Formula 1’de yedi dünya şampiyonluğu bulunan Michael Schumacher, Fransa Alpleri’nde kayak yaparken kaza geçirip başından ağır yaralandı. Schumacher’in sağlık durumuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen doktorlar, ünlü pilotun yaşam mücadelesi verdiğini açıkladı.

Schumacher’in Grenoble’da kaldırıldığıGüvenmiyor musun bana? Güvenle ne ilgisi var? Saat iki oldu. Yarım saate Civitavecchia’ya varır, birer balık çorbası içeriz Haber Haber saat beşe geri evde oluruz. O zamana kadar çalışmasan? Ben seni de düşünüyorum. Vakitli dönmelisin. Arabamı sürmekten daha çok sevdiğim bir şey yok. Bu beni dinlendiriyor. Ha ora ha bura, yeter ki süreyim. Haberler Bana İngiltere’yi andırıyor. Haberler Manzara mı? Yo, sürekli sol şeritten gidiyoruz. Bravo. Bu yaşta bu zeka. Şuraya bak. Patronunun numarasını verebilir misin? Onunla konuşmak isterim. Bu hasarlı malları satın alacağım anlıyor musun? Hadi be. Haberler Buradayım memur bey. Ne oldu? Haberler Buraya park etmek yasak. Hemen çekerim. Bir el atıvereyim demiştim. Kusura bakmayın. Az önce helikopterimiz arabanız hakkında anons geçti. Kural ihlali yapmışsınız: aşırı hız ve hatalı sollama. PARLAMENTO ÜYESİ Haberler Ne? Haberler Hiç. Oraya çek, birazdan sana döneceğim. Emriniz olur, memur bey. Bologna güzel bir şehir, değil mi? hastanenin doktorlarından Prof. Jean-Francois Payen, “Durumu ciddi ve halen kritik. ‘Hayatı için savaşıyor’ diyebiliriz. Bir teşhiste bulunmak ve nasıl olacağını söylemek için henüz çok erken. Başında kaskı olmasaydı bugün aramızda olmazdı” dedi.

“Ailesiyle sürekli iletişim halindeyiz. Yeni bir operasyona ihtiyacı olabilir. İnsanlara kask takmanın ne kadar önemli olduğunu her zaman hatırlatıyoruz. Bu kazayla bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Maalesef kaskı tam olarak onu koruyamadı ancak çok yardımı oldu” diye konuşan Payen, “Hasta, hipotermi (vücut ısısının normaBu yıl kupanızı kapamayacaklar. Haberler Gerçekten işin buzdolapları mı? Haberler Evet, iş alanım bu. Şimdilik iyi bir iş. Piyasa kızışırsa başka bir şey yaparım. Ben on tane iş değiştirdim. Yarın antika patlama yapsa Haber Haber şehri didik didik arar ve bir ‘inci yüzyıl sandığı bulurum. Ressamlık iyi gitse bir Guttuso olur çıkarım. Vesaire. Nükleer saldırı olsa sığınak mı kiralarsın. Haberler Kesinlikle. Giro yarışçısına bak, nefesi tükenmiş. Altına bir Vespa al. İteyim mi seni? Arabaya kanca atalım mı? Sen nasıl istersen. Ama geç kalma. Bisiklete binmek Haber Şu arkadaşların üzerine bir bomba atın. Haber bana göre değil. Hiç sevmedim. Hiç estetik değil: Haber öyle kalın baldırlar. Bilardo oyna daha iyi. Atı sulayalım. Altı bacaklı köpek, dört teker üstünde insanın sadık dostu. Haberler Pompacı, depoyu doldur. Haberler Tamam. Affedersiniz, beni Grosetto’ya bırakır mısınız? Hayır, üzgünüm. lin altında olması) durumunda tutuluyor. Ancak bu, tıbbi bir gerekliliğin sonucu. Bu sayede hastanın beynine iyi oksijen gitmesini amaçlıyoruz” dedi.

Ciddi değil denmişti

Kaza, dün sabah Fransız Meribel kayak merkezinde meydana geldi.

Merkezin yöneticisi Christophe Gernignon-Lecomte, Schumacher’in yardımına iki kayak devriyesinin yetiştiğini ve yakındaki Moutier vadisine götürülmek üzere helikopter çağırdıkları Biz Roma’ya gidiyoruz. Yeriniz ters tarafta. Üzgünüm. Kaybol, gündüz feneri. Haberler Burada sigara satılıyor mu? Haberler Barda bir satış makinesi var. Sağ ol. Bir şey içelim mi? Selam zenciler. Neden her şeyi yanlış yaptığımı söyledin? Haberler Çünkü aynen öyle. Örneğin beni yukarı çağırdığında neyi çalışıyordun? Ben mi seni çağırdım? Hükümsüzlük ve fesih. Tamam işte, neye yarar? Yüzlerce yıllık zırva. Belki de binlerce. Hani şey çalışacak olsan Haber uzay hukuku. Uzay hukuku mu? Evet, iki uzay gemisi çarpışmış: hasarı kim öder? Ya da bir insan Ay’dan arazi alabilir mi? Anlıyor musun? Güzel olurdu: Kruşçev orada olsaydı her yere tefeci büroları kurardı. Gel , sigara içelim. Haberler Ee? Çalışmıyor mu bu? Haberler Tekrar deneyin. Haberler Neyi deneyeyim? Hâlâ hiçbir şey vermedi. Kahrolası. Ne şeymiş. Mekanizmadan kaynaklanıyor. Haberler Makineyi bozacaksınız. Haberler Sanki çalışıyor mu? Ne biçim makine. Üçkağıtçı makine. Bekleyin. Ne oldu? Haberler İşte paranız. Haberler Sigaralar?nı anlattı.

Schumacher daha sonra, yerel saatle 12.40’da yine Fransa’nın güney doğusunda Grenoble’daki daha büyük bir hastaneye sevk edildi.

Sürücünün eşi Corinna ve iki çocuğu da kendisine eşlik ediyor.

Grenoble’daki Üniversite Hastanesi’nin açıklamasında “Schumacher hastaneye başından ağır yaralı olarak koma halinde getirildi, beyin ameliyatı geçirdi. Durumu ciddiyetini koruyor” denildi.

Hastanenin açıklaması beyin cerrahının, anestesi bölümü başkanının ve hastane müdür yardımcısının imzalarını taşıyor.

7 kere şampiyon

31 Ocak’da 45 yaşına girecek olan Schumacher 2012 yılında Formula 1 yarışlarından ikinci kez emekliye ayrıldığını duyurmuştu.

Schumacher 19 yıllık sürücülük kariyeri boyunca 7 kez dünya şampiyonu oldu ve 91 yarış kazandı.

Benetton ile 1994 ve 1995’de iki kez şampiyon olduktan sonra 1996’da Ferrari’ye geçti ve 2000 yılından itibaren arka arkaya beş kez Formula 1 şampiyonu oldu.

2006 yılında emekli olduktan sonra İspanya’da geçirdiği motosiklet kazasında omuriliğinden ciddi şekilde yaralandı.

Fakat 2010 yılında iyileşip Formula Çalışmıyor. Çalışmıyor. Bu ne şey. Bu şeye öğreteceğim Haber Haberler Sigara içmek istiyorum kahrolası. Haberler Çıldırdınız mı? Haberler Sigara içmiyorsun, değil mi? Haberler Arabanızın anahtarları. Ya her şeyi yanlış yapıyorsam? Üniversitede konuştuğumda Haber Haber da neden Hukuk’u seçtiğimi sormuştu. Hayır, hiçbir şeyi yanlış yapmıyorum. Uzay hukuku. Nereden gelmişse aklına. Haberler lira borç verir misin? Haberler Tabii. Şimdi anlıyorum. O borç paralarla yaşayan tiplerden. Benden bir lira daha alamaz. Haberler Böylece sana borcum oluyor. Haberler Yo, . Şimdi daha verirsen onu da ekle. İki sade Cynar. Ben ödüyorum. Haberler İstemiyorum. Haberler Bu yüzden mi geldin benimle? Ellerimi yıkasam iyi olurdu. Haberler Tuvalet nerede? Haberler Geride, solda. Geride, solda. Hadi, utanıyor musun yoksa? Haberler Nöbet mi tutuyorsun? Haberler Hayır, dolu. Kimse var mı? Çek, itme. Dolu. Bir dakika bekleyin. Gelinlik kız olduğunu zannedip onu ırmağa götürdüm Haber Barda bekliyorum. 1 pistlerine geri döndü ve Mercedes için yarıştı.

Üç yıl daha yarıştıktan sonra geçen sene ikinci kez emekliliğini ilan etti.

Kaza haberi dünyanın dört bir yanından F1 yarışçıları arasında üzüntüyle karşılandı. Haber onu ırmağa götürdüm. kiloyum. Boyum da , Haber Haber yani kilo daha alabilirim. Haberler Bana ne. Haberler Kaç kilosun? Haberler Yüz kilo. Haberler Sigara içer misin? Haberler Hayır, teşekkürler. Haberler Cynar’lar hazır. Haberler Teşekkürler. Haberler Daha önce karşılaşmış mıydık? Haberler Sanmıyorum. Evet, karşılaştık. Nerede biliyor musun? Nerede? Sigara satış makinesinin önünde, biraz önce. Buyurun, efendim. ? Haberler Kendini iyi hissetmiyor musun? Haberler Hayır, hayır. Biraz acele et. İnsanlar bekliyor, hatta bir de ekselans. Haberler Çıkamıyorum. Haberler Ne dedin? Seni duyamıyorum. Kapının kolu koptu. Arkadaşım içeride kilitli kalmış. Bana bir yardım edin. Yo, siz değil ekselansları. , biz çekiyoruz, sen iteceksin. Pekala, tutun kapı kolunu. Bir, iki, üç. İtmiyor musun. İt şunu. Yarım saattir yardım istemeye cesaret edemeden içeride mi bekledin? Utangaçtır, ekselansları. Buyurun. Kapıyı bir dakika tutarsanız Haber Önce geldim. Küçükken ben de utangaçtım.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...