Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Tayland’da polisler sokaklarda

31 Aralık 2013 Salı, 03:29
taylandda-polisler-sokaklarda-52c21b280c25c

Yönetim karşıtı gösterilerin devam ettiği Tayland’da bu kez polisler sokağa döküldü.Başkentin ana meydanlarından birinde toplanan yaklaşık 500 polis, geçen hafta bir meslektaşlarının göstericilerle çıkan çatışmalarda öldürülmesini protesto etti.

Şiddete başvuran göstericilereHaberler Bana pek öyle gelmiyor. Tabii! Ariane babasına, Alexandre annesine benziyor. Eminim sen de bebekken tıpkı onun gibiydin. Haberler Hatırlıyor musun tatlım? Haberler Pek değil. Ne olursa olsun bebeklerin senin gençleştirdiği kesin. Haberler Merhaba. Haberler Merhaba. Hiç fena bir yer değilmiş. Öyle. Aslına bakarsan güzel de diyebiliriz. İki hizmetçi odasının arasındaki duvarı yıktılar. Daha eksikleri de var. Badana yapılması lazım. O kadar da kirli değil. Şöminen de var. Çalışıyor mu bari? Bilmem. Kış geldiğinde öğreniriz. Kışa kadar burada kalmamalısın. Ben kalmaya oldukça niyetliyim. Burayı sevdim. Haberler Ya evlenecek olursan? Haberler İmkanı yok. Şurası yüklük mü? Mutfağıma yüklük mü dedin sen? Mutfak ve banyo bir odada. Şu korkunç duvar kağıtlarından kurtulmam lazım. İstersen sökmene yardım ederim. Olmaz, bürokratlara göre bir iş değil. Kay kenara. Bir iki saat sürer. Hayır. Fincanları alıp yatağın yanına götürür müsün? karşı kendilerini savunmak için yeterli donanımları olmadığına işaret eden polisler, hükümetin güç kullanmalarına izin vermemesinin göstericilerin kendilerini aşağılamasına yol açtığını belirtti.

Geçen hafta Bangkok’ta 2 Şubat’ta düzenlenmesi planlanan genel seçim için adayların başvuru işlemlerini yaptıkları stadyuma zorla girmeye çalışan gösterici Haberler Nereye koyayım? Haberler Yere bırak. Haberler Tek şekerli mi? Haberler Evet. Buraya kadar çıkmak kimsenin aklına gelmez. Eğer biriyle birlikte yaşasam, adam burayı otel gibi kullanabilir. Kalabalık sokak ve bar ortamlarından bıktım. Beni ziyarete gelebilirsin. Burası daha iyi. Burayı beğendin mi? Şu sıralar karıma deliler gibi aşık olduğumu biliyorsun. Öyleyse buraya gelmene gerek yok. Lafımı bitireyim. Sana, karımı çok sevdiğimi ve kendisini hiç bu kadar çok arzulamadığımı Haber Haber fakat senin cazibene de karşı koyamadığımı söyleyecektim. İradem sarsıldı. Bazen, birlikte yatmak her şeyi halleder mi diye düşünüyorum. Acaba aynı anda iki kadını sevebilmek mümkün müdür? Bu olağan mı? Aşktan ne anladığına bağlı. İhtiras diyorsan, hayır. Bunun hiç sonu yoktur. Birden çok bayanla yatıp onları önemsemekten bahsediyorsak Haber Haber bunun kadar sıradan bir şey yok. Bunu herkes yapıyor. Çok eşlilik çok doğal bir olgudur.ler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, ağır yaralanan bir polis yaşamını yitirmişti.

Endonezya’nın ardından Güneydoğu Asya’nın en büyük ikinci ekonomisi olan Tayland’da hükümet karşıtı gösteriler, sürgündeki eski Başbakan Taksin Şinavatra’nın ülkeye dönebilmesine olanak tanıyan tasarının ekim sonunda parlamentonun alt kanadı tarafından kabul edilmesinin ardından başlamıştı.

Yönetim karşıtları, ağabeyi eski Başbakan Taksin Şinavatra’nın çıkarlarına hizmet ettiğini ileri sürerek, Başbakan Yinglak Şinavatra’nın istifasını istiyor. Çok eşlilik mi? Ne kadar vahşi. Kadınları köleleştirir. Kadın da aynı şeyi yapmadığı sürece. Dilediğin kişiyle yatmayı olağan karşılıyorsan Haber Haber karın için de olağandır. Haklı olduğumu gün gibi biliyorum, günün birinde sen de görürsün. Bir gün karını aldatacaksın. İlle de benimle olacak diye bir şey yok. Diğer kız benim bu çalışmalarımın semeresini toplayacak. Çok eşli bir toplumda ben de çok eşli olurum. Hiç mühim değil. Ancak içinde bulunduğumuz toplumda hayatımı yalanlar üzerine kurmayacağım. Karımdan zaten çok şey saklıyorum. Onun yapmadığını nereden biliyorsun? Geçenlerde kendisini bir erkekle gördüm. Sahi mi? Nerede? Saint Haberler Lazare durağında. Neredeyse bir ay oluyor. Henüz işe başlamamıştım. Ne olmuş yani? Yok bir şey. Korkuyor musun? Yinglak, siyasi krize son verebilmek amacıyla parlamentonun alt kanadını feshetme kararı almış ve 2 Şubat’ta erken seçime gidileceğini açıklamıştı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...