Son Dakika
27 Nisan 2024 Cumartesi

Tatarlar Türkiye’den yardım istedi

13 Aralık 2013 Cuma, 19:47
tatarlar-turkiyeden-yardim-istedi-52ab470be8db4

Protesto esnasında Ellerinde Türkçe, “Türkiye SOS”, “Türkiye, Tataristan’da Tatar milli hareketini boğmak istiyorlar. Birleşmiş Milletler’in dikkatini buna çek”, “Türk kardeşlerimiz, Törenle gruba kabul edilmiş. Kahrolası gelenekler. Hemen geliyorum. Betina. Daha önce olanlar için özür dilerim. “Nasılsın kız? Belki yemek yiyebiliriz” dediğin için mi? “Bir şişe şarap açabiliriz.” Evet, evet. Ama araştırmanı dinlemek isterim. O zaman arkadaşın Morris gibi okuman gerekecek. Okuyacağım. Seni bir yere götürmek istiyorum ama. Haftaya acil servisin yemeği var. Perşembe gecesi. Acil servis yemeği. Dalga geçiyorsun. Belki sonrasında Haber bir şeyler içebiliriz diye düşünmüştüm. Barda. Herkese açık bir yerde. Daha iyi. Ne diyorsun? Ara beni. Bunu unutmuşsun. Teşekkürler. Demitri hâlen uyanmadı mı? Hayır. Zor bir yolu var. Ama hastalığı yüzünden bu halde. Senin yüzünden değil. Emin misin? Evet, eminim. Sülfür insanı hasta etmez. Böyle hasta etmez. Şanslıymışsın. Biliyorum. Zamanı gelince solo performans yapacaksın. Hiç kıskançlığa kapıldığın oldu mu? Başkasının bir şeyini istediğin. Elbette. Ama sonunda herkes hak ettiğini bulur. Sabırlı olursan ve kendini adarsan, Haber istediğini elde edersin. Tatarlara yardım edin” yazılı pankartlar taşıyan bir grup Tatar, Türkiye’nin Kazan Konsolosluğu önünde toplandı.

Türk bayrağı sallayan eylemciler adanı açıklama yapan Azatlık Tatar Gençleri Birliği Başkanı Nail Nebiullin, Kazan Büyükşehir Belediyesince, Tatar İctimai Merkezi ve Azatlık Tatar Gençleri Birliği gibi sivil toplum örgütlerinin, faaliyet gösterdiği binalardan çıkartıldığını ileri sürdü.

Eylemlerle Türkiye’ye seslerini duyurmayı amaçladıklarını anlatan Nebiullin, “Onun için tüm pankartlarımızı sadece Türkçe yazdık. Biz bu gösteri hakkında Türkiye’nin basın yayın organlarını da bilgilendirmek istiyoruz. yaşımda hamile kaldım. Bir kariyerimin olabileceğini anladığımda Haber oğlum anaokuluna gidiyordu. Yani hemşire olmayı istemiyordun. Aslında ne istediğimi hiç düşünmedim. Tek gerçeklik Alex’in karnını doyurmaktı. Seçim yapmak için hiçbir zaman geç değildir. Vaktin var. Bayan Sherman için yatak hazır. Cerrahiden de boğmacası olan çocuğa yatak bulabileceklerini söylediler. Sence öksüren bir bebeği, ameliyattan çıkmış hastaların Haber yanında yatırmak iyi bir fikir mi? Hayır ama tek seçenek bu. Doktor Haber Beni yollayamazsınız doktor. Taburcu formunu imzalayabilir misiniz? Sığınağa gitmen için taksi fişi vereceğim. Sığınakların nasıl olduğunu biliyorsunuz. Elimizden gelen bu. Hastanede kalmaya ihtiyacın yok. Doktor Barnet. Travma biri topladım. Bunu buldum. Keman. Hastam bırakmış olmalı. İlgileneceğim. Teşekkürler. Tamam. Durumu nasıl? Onu bir gece müşahede altında tutacağız. Hastaneye yatırılırsan paramedik olamazsın. Gerçekten mi? Ne yazık ki öyle. Hayır. Kaldırın beni. Şaka şaka. Bir yere kımıldama. Ne oldu? Acil tıp teknisyenliğinin ilk gün. Haftaya Kazan Büyükşehir Belediyesi bizim bina problemini çözmezse açlık grevine başlayacağız. Başka çaremiz kalmadı artık” diye konuştu.

Bina belediyenin mülkiyetinde

Başkent Kazan’ın merkezinde bulunan bina belediyenin mülkiyeti sayılıyor. Rusya kanunlarına göre devletin sivil toplum örgütlerine bina temin etmek zorunda olduğu belirtiliyor..

Tatar İctimai Merkezi ve Azatlık Tatar Gençleri Birliğinin protestosuna konu olan bina 23 Eylül 2013 tarihinde Kazan Büyükşehir Belediyesi tarafından açık artırmayla özel bir şirkete satıldı. Binadaki sivil toplum örgütlerine, faaliyetlerini sürdürmeleri için bina tahsis edilmediği ileri sürülüyor.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...