Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Suriye’de bebekler Soğuktan donarak ölüyor

12 Aralık 2013 Perşembe, 20:46
suriyede-bebekler-soguktan-donarak-oluyor-52aa041c8e6dc

Suriye’deki iç savaşın sonucunda masum insanlar hayata gözlerini yummaya devam ediyor.

Suriye’nin Rastan şehrinde şiddetli soğuk sebebiyle hayatını kaybeden bir çocuğun görüntüleri internette paylaşıldı. Boş yatağımız var mı? Sana en iyi şekilde davrandım. Beni yanlış anlama. Cinsellik harikaydı. Ben cinsellikten söz etmiyorum. Harika. Onu getireceğim. Seni aramam gerekirdi. Araman mı gerekirdi? Ortadan yok oldun. Tamam. Yanlıştı. Hayır. Yanlıştan da öteydi. Korkakça, çocukçaydı. Liseliler yapar bunu. Haklısın. Ne oldu? Haber ile mi çıkmaya başladın? Bunu konuşabilir miyiz? Konuşulacak ne var? Aptalsın. Seninle işim bitti. Morris sana prosedürü yapmamanı söyledi mi? Evet ama kürek kemiğinden tutup omzu yerine oturtmak risk taşımıyor. Konu bu değil. Yatıştırıcı verilmesini önledim. Önemli değil. Çizmeyi aşmışsın. Şimdi de onun üstüne, yani bana geliyorsun. Benim yöntemim daha iyiydi. Şikayet yazısını hak etmiyorum. Aslına bakarsan ediyorsun. Şefin bir şey yapmanı söylüyorsa, yaparsın ya da onunla bunu tartışırsın. Şimdi eve gidip bunu düşüneceksin. Başım dertte mi? Morris. Bu yaptığın en iyi şeylerden biriydi. Biliyordum. Bana karşı gelemez. Stajyer doktorlara bile karşı gelmemeli. Orada stajyer doktor mu vardı? Beni bu konuya karıştırmayın.

Hergün onlarca insanın çeşitli sebeplerden dolayı hayatını kaybettiği Suriye’den trajik görüntüler gelmeye devam ediyoru. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed yönetimine ait uçak ve tanklar, halkın yaşadığı bölgelere bomba yağdırmaya devam ederken Suriye halkı açlığın ve soğukluğun şiddetini yaşıyor.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte Suriye’nin Rastan kentinde soğuktan korunma Onu durdurmalıydın. Lütfen ama! Sanki beni dinleyecekti. Seni bile dinlemiyor. Belki seni de eve yollamalıyım. Peki. Bugün değil. Ama yaparım Haberler. Beni sınama. Birinin hayatını tehlikeye atmadı. Fark etmez. Morris şef doktor. Onun kararı. Coltrane CD’mi, Haber Margaret BourkeWhite’ın kitaplarını ve makinem için deklanşörümü aldım. Huzurlu görünüyorsun. Evet. Neden gerileyim? Arkadaşım yemek yapacak. Plajda şarap içeceğiz. Ona gerek var mı? Komplike prosedürler için bir tedbir. Kan nakli yok dedim. Sadece trombosit. Sayımın biraz düşük. Yine de buradan gideceğim. Sana söz veriyorum. Trombosit veriliyor. Karın hazırlandı. Lidocaine hazır. Filmleri yayımcıma vermeliyim. Makinemi de Yolanda’ya. Yolanda kim? Fotoğrafçılık programında danışmanlık yaptığım bir kız. Birazcık batacak. Büyük iğneyi hissetmeyeceksin. Hayati göstergeleri nasıl? Hafif taşikardi ama kan basıncı iyi. Pekâlâ. Biraz basınç hissedeceksin. Tamam. Şişe dolarsa, boş şişeyle değiştirmeden tüpü tıka. Anladım. Birinci sınıfta uçabilecek kadar uçuş milim Haber birikti mi acaba? Son uçak yolculuğumda neden cimrilik edeyim? Morfin verilmesini reddetti. imkanı olmayan 1 yaşındaki çocuk donarak can verdi. Esed güçlerince kontrolü sağlanan bölgelere gıda alımının yasak olması dolayısıyla açlık ve susuzluktan hayatını kaybeden halk, şimdi de tamamen tahrip olmuş şehirlerde ısınma imkanının olmaması dolayısıyla öldürücü soğukla karşı karşıya.

Haber7

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...