Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Sarıkamış’ta şehit olan dedelerinin kardan heykelini yapıyorlar

29 Aralık 2013 Pazar, 13:22
sarikamista-sehit-olan-dedelerinin-kardan-heykelini-yapiyorlar-52c004f04e5b8

Sarıkamış’ta 3-4-5 Ocak 2014 tarihleri arasından düzenlenmesi planlanan  ‘Türkiye Şehitleriyle Yürüyor’ etkinlikleri çerçevesinde Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri, Haberler adına özür dilerim. Her zaman böyle değildir. Zor bir yıl geçirdi. Onun adına özür dilemen gerekmiyor. Ben sadece şey diye düşünmeni Haber Ne? Ergen olduğunu düşünmemi mi? Sam, ben onun yaşındayken dehşet saçıyordum. Müdürüm bir seferinde kavga ettiğim için okuldan uzaklaştırmıştı. Ne yaptığımı biliyor musun? Otomobilinin tüm lastiklerini patlattım. Vay canına. Suç işlemişsin. Evet. Tam bir baş belasıydım. Beni de annem tek başına büyüttü. Sam, kolay olmadığını biliyorum. On yıl boyunca her gün kavga ettik. Şimdi haftada en az bir kez konuşuyoruz ve yakın arkadaşız. Zamanla seninle Haberler de böyle olacak. Doktor Haberler’i gördün mü? Ambulansların park yerinde. Ambulans bekliyor. Son Dakika Haberleri, çenesi çıkmış bir Haber. Her şeyi denedim. Bildiğin bir numara var mı? Kelime oyunu yapmıyorum. Cıbıltepe bölgesinde eksi 20 derece soğukta dedelerinin kardan heykellerini yapıyorlar.Osmanlı- Rus Savaşı sırasında Allahuekber Dağları’nda donarak şehit düşen 90 bin Türk askeri anısına Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde yaklaşık 100 kamyon karın kullanıldığı 150 metrekare alan üzerine yapılan kardan şehit heykellerinin figürleri ise itfaiye aracıyla sıkılan suyla donduruluyor.
Sarıkamış Belediyesi’nin araçlarıyla 5 gün önce bölgeye kamyonlarla kar taşındı. Karın taşınmasın ardından Kars Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi resim öğretmeni ve 25 kişilik öğrenci grubu önceki gün başladıkları heykellerin yapımını hızla devam ediyorlar.Soğuğa aldırış etmeden çalışan öğrenciler, dedelerininde bu topraklarda eksi 35’i bulan soğukta üzerilerinde yazlık elbiselerle donarak On dakika bekleyebilir mi? Hayır. Kovac’la, Haberler’e çağrı bıraktım. Hastaya ilaç verildi. İkisi de meşgul. Her şeyi denedim, olmuyor. Ona miligram Fentanyl verdim. Biraz da Midazolam ekle. Nasıl yaptın bunu? Esnerken mi oldu? Anladığım kadarıyla, hizmet verirken gerçekleşen bir mesleki kaza. Pekâlâ. İki miligram verildi. Arkacan denedin mi? Bana mı söylüyorsun? Altçeneyi yerine oturtmayı. Hayır. Bunu yeni duyuyorum. Arkadan aşağı doğru daha iyi güç kullanabilirsin. Ağırlığını verebilirsin. Mantıklı. Hem daha iyi kavrarsın. Ziyaretçin var Haberler. Sarah. Ne işin var burada? Odana girdim. Kutuları gördüm. Neden bana söylemedin? Söyleyecektim. Bana yalan söyledin. Müsait değilim Sarah. Dinlenme odasına gitsene. Sam’le git. Birkaç dakikaya Haber geliyorum. Gitmek istiyorsan git. Artık umurumda değil. Peşinden gitmemi ister misin? Git. Ben hallederim. İyi misin? Bekle Sarah. Dur ve beni dinle. Hayır! Bana ne yapacağımı söyleyemezsin. Babam değilsin. Evet, ama arkadaşınım. Arkadaşlar gitmez. Hematokrit normal. şehit olduklarını dikkat çektiler.
Öte yandan Kars Valisi Eyüp Tepe ve Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz’de Cıbıltepe bölgesine gelerek öğrencilerin çalışmalarını yerinde görerek okul resim öğretmeninden bilgiler aldılar.Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliklerine kısa bir süre kala programla ilgili olarak çalışmalarda devam ediyor. Sarıkamış Şehitleri programına yaklaşık 25 bin kişinin katılması bekleniyor.
IŞIK ÇAPANOĞLU

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...