Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Kapadokya’da İngiliz öğrenciler belgesel çekimi yaptı

07 Aralık 2013 Cumartesi, 16:35
kapadokyada-ingiliz-ogrenciler-belgesel-cekimi-yapti-52a32f624cfb2

Kapadokya’da İngiliz öğrenciler belgesel çekimi yaptı : Kapadokya Eğitim Akademisi Derneği (KAPADEMİ) tarafından icraate geçirilen proje kapsamında, İngiltere’de sinema ve televizyon eğitimi gören 10 öğrenci belgesel çekmek için Nevşehir’e geldi. Son dakika haberleri! Dur! Sam. Anahtar hangi cehennemde? Kapıdan uzaklaşın. Lütfen çekilin. Kapıdan uzaklaşın. Son dakika haberleri çıkar. Çıkar! Başına dikkat et. Haydi. Söylesene! Söyle! Ne almış? Ne bulduysa. Lavaja hazırlanın. Haydi. Hayır! Hayır! Son dakika haberleri! Sakin ol. Monitör, foley kateteri. Damar yolu açın. Hangi testleri istiyorsun? Acetaminophen ve aspirin seviyesi. Şimdi onu yollamanın bir anlamı yok. Dört saat derler. Foley kateteri. Ewald tüpü yerleştirelim. Planımız bu. Tüp yerleştirmek için sprey Son dakika haberleri. Hayır. Bunun için vakit yok. Atestezi vermeden Ewald tüpü yerleştirmek mi istiyorsun? O tüp hortumdan farksız. Sert kayışlar lütfen. Yapma. Sprey Son dakika haberleri hazırlamak beş dakika alır. Bu da midede yüzde yol alması demektir. Yüzde oranında zehirlenmesini ister misin? Aritmi riskinin yüzde olmasını ister misin? Ya karaciğer yetmezliğinin. Sanmıyorum. Midesindeki ıvır zıvırı çıkarmaya vaktimiz varken olmaz. Tamam. Tamam. Hayır. Benden uzak durun. Tamam. Benden uzak durun.

Proje Koordinatörü KAPADEMİ Başkanı Tuncay Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak hazırladıkları AB projeleri ile Nevşehir’e farklı ülkelerden çok sayıda öğrenci getirerek, burada staj imkanı tanıdıklarını söyledi.

Son projeleri kapsamında ise İngiltere’den belgesel çekmek için gelen 10 öğrenci ve bir öğretmeni ağırladıklarını belirten Özdemir, “İletişim alanında eğitim gören üniversite öğrencileri Göreme, Uçhisar, Avanos ve Ürgüp gibi Kapadokya’nın önemli merkezlerinde 5’er kişilik iki grup halinde belgesel çekimi yaptı. Çekimler 12 gün sürdü” dedi.

Öğrencilerin tamamının Kapadokya’ya ilk defa geldiklerini ifade eden Özdemir, “Proje ve çekim koordinatörlüğünü üstlendik. Belgesel çekimleri süresince İngiltere’den gelen öğrencilere Nevşehir’de üniversite okuyan 3 gencimiz gönüllü refakat ederek bölge hakkında bilgi verdiler. Lütfen bayım. Size yardım etmeye çalışıyoruz. Biraz yardım eder misiniz lütfen? Pekâlâ. Tamam. Gazi hastanesini boş verin. Bu adamın Fentanyl ve Versed’e ihtiyacı var. Olmaz. Lavaj sırasında yatıştırıcı verirsen aspirasyon riski çok yüksektir. Pekâlâ. Tüp yutturalım. Havayolunu korumuş oluruz. Hayır. Risk çok fazla. Buna değmez. Mide kanaması geçiren hasta bir litre kan kustu. Tüpü yuttur ve tüm ilaç parçacıkları Haber çıkana dek lavajı sür. Sıvının rengi berraklaşana kadar. Lütfen. Lütfen. Bacaklarımı kurtarmaya çalıştılar. Ama kazada aldığım yara çok ciddiymiş. Çok daha kötüsü de olabilirdi. Anlıyor musun? Ölebilirdim. Flepler iyileşince bana protez takacaklar. O zamana dek tekerlekli sandalyemi Haber süsleyebilirim. Belki yan taraflarına alev resmi yaparım. Yeni bacaklarım olacak. Güzel de bir kamyonetim. Artık güzel yerlere park edebileceğim. Dur Ray. İçecek bir şey ister misin? Kahve alacağım. Hayır, teşekkürler. Anne ve babanı arayacağım. Ne zaman geleceklerini öğreneceğim. Harika. Yapabileceğim bir şey var mı? Hayır. Ayrıca Kapadokya’nın tarihi, turistik, kültürel yerlerinde gezdiler. Çekimler için her türlü imkanı sağladık” dedi.

Kapadokya doğal film platosu gibi

Öğrencilerden Sarah Javıd, Kapadokya’daki çekimler sırasında en çok ilgilerini çeken şeyin balonlar olduğunu ifade etti.

Louıs Racz Stoves ise televizyon ve iletişim bölümü öğrencisi olduğunu ve bu alanda kendini geliştirip kariyer yapmak istediğini söyledi.

Kapadokya’da birçok yeri ziyaret ettiklerini ve çok sayıda kişiyle röportaj yapma imkanı bulduklarını anlatan Stoves, “Buradaki amacımız insanların kültürlerini keşfetmekti. Kapadokya çekim yapmak için çok güzel bir yer, adeta doğal bir film platosu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...