Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

İslam İşbirliği Teşkilatı görevini Ekmeleddin İhsanoğlu devretti

31 Aralık 2013 Salı, 03:23
islam-isbirligi-teskilati-gorevini-ekmeleddin-ihsanoglu-devretti-52c21b833645a

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu 2005 yılında teslim aldığı İİT genel sekreterlik görevini Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde düzenlenen törenle Suudi Arabistanlı İyad Medeni’ye devretti.

Cidde’de bir otelde gerçekleşen törene,Ama yalnızca benim olacak. Babası çocuğu asla görmemeli. İşte ben de bir daha asla bir erkekle birlikte yaşamama kararı aldım. Daracık yatağımda mutlu mesut bir şekilde yaşayacağım. Dilediğim zaman uyuyacağım, kimse de evime gelemeyecek. Sence ben deli miyim? Sıktım mı seni? Hayır. Ciddi mi? Konuşabilecek birini bulmak harika bir duygu. Benimle hemfikir olmasan da, bana iyi geliyor. Sen de bana iyi geliyorsun. Senin gerçek sıkıntıların, beni farazi endişelerimden uzaklaştırıyor. Günün birinde anlatırım. Bana yardım edemeyeceğini söyledin, ancak senden bir isteğim olacak. Nedir? Serge’nin evinden eşyalarımı taşımaya yardım eder misin? Haberler Hemen mi? Haberler Hayır, yarın veya sonraki gün. O da evden gidecekti. Olmadığı bir zamanı seçmek istedim. Başkasının evine gizlice girmek istemem. Orası benim de evim, ayrıca alacaklarımız benim eşyalarım. Ama istersen başkasından da yardım talebinde bulunabilirim. Hadi be! Kapıya kilit vurmuş. Türkiye’den Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Türkiye’nin Cidde Başkonsolosu Fikret Özer ve Suudi Arabistan’dan diplomatik misyon temsilcileri ile üst düzey yetkililer katıldı.

Yeni Genel Sekreter İyad Medeni törende yaptığı konuşmada, İİT’nin İhsanoğlu döneminde çok önemli Yavaş ol! Ortalığı velveleye vereceksin. Ne yapabilirim? Baksana, adam kafayı yemiş! Eşyalarımı toparlamak için bu herifle mi görüşmem gerekiyor yani? Bekle. Ufacık bir kilit bu. Haneye tecavüz beş yıldan başlar. Çok da mühim değil. Haberler Yardım edeyim mi? Haberler Yok, ben hemen toparlanırım. Fotoğraflar bayağı eski gibi. Haberler Ülkeden ayrılmadan öncesine ait. Haberler Hiç değişmemişsin. Teşekkür ederim. Ya da pek değişmemişsin diyelim. Onları da topla. Burada bırakmak istemiyorum. Tamam. Seni hapishanende tek başına bırakıyorum. Bol bol plak dinlerim artık. Bu küçücük yatakta çok iyi uyunuyor. Güzel. Sana iyi istirahatler. Teşekkür ederim. Hadi hoşça kal Yalnız kaldığımda neşem yine kaçmıştı. başarılara imza attığına dikkati çekerek, İhsanoğlu’nun teşkilatı çok yükseklere taşıdığını ve dünya çapında tanıttığını vurguladı.

Törende söz alan İhsanoğlu, çalışma arkad Chloé’nin, masumane yumuşak başlılığımı kullanarak Haber Haber menfaati için benimle olmasından korkuyordum. Artık yalnız olduğuna göre her öğleden sonra ofisime gelmemesi için bir neden yoktu. Fakat bunun tam zıttı gerçekleşti. Bir haftalığına gözden kayboldu. Her an ortaya çıkabileceği korkusu da, üzerimden zar zor atabildiğim Haber Haber o nahoş duyguların tekrar üzerime çökmesine neden oluyordu. Hemen aktarıyorum. Martine, telefon sana. Girin. Ardından bir gün habersizce saat gibi çıkageldi Haber Haber saçlar yapılmış, makyaj yerinde, güzel bir elbise, tanınmaz bir haldeydi. Nasılsın? Otur lütfen. Haberler Rahatsız etmiyor muyum? Haberler Hayır. Dilersen gidebilirim. O ne demek. Zaten çok yoğun değilim. İnsan bir arar, sorar. Haberler Çok yoğundum. Haberler Ben de öyle. Öyleyse kendimi suçlu hissetmeyeceğim. Her şey yolunda mı? Dünden itibaren yoluna girdi. Belki inanmazsın ama Haber Haber işler kötü gittiğinde aşlarına, teşkilata verdiği lokal destek için Suudi Arabistan’a, Türkiye’ye ve üye ülkelere teşekkür etti.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...