Son Dakika
28 Nisan 2024 Pazar

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısından açıklama : ABD bize saldıramaz

31 Aralık 2013 Salı, 03:30
iran-genelkurmay-baskan-yardimcisindan-aciklama--abd-bize-saldiramaz-52c21b085f195

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, ABD’nin ekonomik yaptırımlar, ajanlık ve terörizm seçeneklerini her zaman masada bulundurduğunu söyledi ancak askeri seçeneği uygulama gücü olmadığını savundu.Fars haber ajansında yer alan demecinde, ABD ve “Siyonist rejim” İsrail’i dünyadaki en büyük terörist ülkeler olarak tanımlayan Cezayiri, “Düşman, Siyonist rejimin tamamının İran’ın menzili içerisinde olduğunu ve İran’a yön Beraber yürürken konuşuyorlardı. Beni görmedi, ama ben onu tanıdım. Bunda sıra dışı olan şey nedir? Bir sürü tanıdığı var. Paris’e gidip geliyor. İş arkadaşlarından biridir. Nasıl biriydi? O kadar dikkatli bakmadım. Suratsız olduğu göz önüne alınırsa öğretmen olabilir. Çok yakışmışlardı. Sonra aklıma, ikimiz birlikte yürürken bile senin sürekli gergin olman geldi. Karının onunla bununla gezip tozduğunu duyunca ne yapacağını merak ettim? Komik sayılır. İş arkadaşlarından birinin ondan hoşlandığından şüpheleniyorum. Adam zeki ve esprili birisi. Karım onunla olmaktan memnun. Kendisini güldürüyor. Ama karımın fiziksel olarak adamı cezbettiğinden de şüpheleniyorum. Bu yüzden çok endişeli değilim. Endişelenmeye hiç niyetim de yok. Burası güzel bir yermiş. Hatta çok güzel. İşte pazartesi için planım. Tüm öğleden sonramı boşaltacağım Haber Haber parkta veya nehir kenarında yemek yeriz. Tüm öğleden sonrasını, birbirimiz içinelik askeri girişimin düpedüz delilik olduğunu iyi biliyor” dedi.

İranlı komutanların uzun yıllardır elleri tetikte komuta ve yetki almış vaziyette beklediğini söyleyen Cezayiri, “Bu bir slogan ya da propaganda değil. Ama biz kalkmış tüm bunları dikkate almadan düşmanın İran’ın askeri gücünden korkmadığını söylüyoruz. Konuşmalarımıza dikkat etmeliyiz. Zira düşman ve özellikle siyonist rejim gece gündüz İran’ın askeri gücünün korkusu içerisinde yaşıyor” diyene anlam ifade ettiğimizi Haber Haber düşünerek geçiririz. İster misin? Ofisime gelir misin? Olmaz, sen buraya gel. Pekala. Hoşça kal. :’da görüşürüz. Haberler Chloé! Haberler Sen misin? İçeri gel. Haberler Kapı kilitli. Haberler Mutfak kapısını açıyorum. Çok güzel. Havluyu tutar mısın? Bir de paspası rica edeceğim. konuştu.

Cezayiri, hükümet yetkililerine hitaben de “Yetki sahibi kişiler söylediklerine dikkat etmeli ve sözlerinin etkisini tartmalı. Düşmanı memnun edecek açıklamalar yapmamalı” uyarısında bulundu.

“Maalesef ülke içerisinde bazıları bizim söylem ve tavırlarımızın düşmanlığa yol açtığını iddia ediyor” diyen Cezayiri, ABD’li yetkililerin İslam Haberler Hoş geldin. Haberler Hoş bulduk. Beni öpebilirsin. Üzerine su sıçramaz. Beni kurula. Öyle demedim. Ciddi ciddi kurula beni. Ceketin kaşındırıyor. Saat ‘te orada olurum. Beni bekle. Bekle, bekle. Bir saniye. Hélène, benim. Eve gelip gelmediğini sorayım dedim. Toplantım iptal oldu. Yapacak bir işim yok. Dönüp dönmediğini öğrenmek istedim o kadar. Eve geliyorum. Haberin olsun. Hayır, yakınımda telefon vardı. Tamam. Hemen gelirim. Haberler Hoşça kalın. Haberler Güle güle. Çıkıyorum. Yarın görüşürüz. Güle güle. Korkuttun beni. Sesin tuhaf geliyordu. Haberler Hasta değilsin ya? Haberler Yok. Günüm karmakarışık geçti. Ben de eve geleyim dedim. Haberler Rahatsız mı ettim? Haberler Hayır, benim de yapacak bir işim yoktu. Ayrıca sen beni asla ve asla rahatsız etmezsin. Aslında sen buradayken daha iyi çalışıyorum. devrimini hedef aldığının gün gibi ortada olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...