Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Güneş Teget geçmesi Beklenen Kuyruklu Yıldızı Yuttu.

03 Aralık 2013 Salı, 00:02
gunes-kuyruklu-yildizi-kul-etti-529cfe0c7270e

 Kuyruklu Yıldız Yok oldu.

Güneş’e 1,2 milyon kilometre yaklaşan ISON kuyruklu yıldızı, teğet geçmesi beklenirken yok oldu.

Astronomlar, devasa bir buz ve toz topu olan kuyruklu yıldızın Güneş’in arkasında gözden kaybolduğunu gözlemledi. Ancak kuyruklu yıldız, bir daha ortaya çıkmadı.

“Yüzyılın Kuyruklu Yıldızı” olarak tanınan gök cisminin, aşırı sıcak ve Güneş yakınlarındaki gelgit kuvveti nedeniyle yok olduğu sanılıyor.

Bilimsel adı C/2012 S1 olan kuyruklu yıldız, Rusya’daki International Scientific Haber Değil mi? Daha önce böyle bir davamız olmamıştı yani Haberler oniki yıldır Böyle küçük bir yerde hiç beklenmeyen cinsten Genelde abonelik sorunları ve benzer şeyler Hayır, böyle bir dava hepimiz için çok heyecan verici Üzerinde konuşmak iyi olmaz mı? Yani, herhangi bir zararı olmaz Duruşmaya kadar bir sürü zaman var Haber Duruşma? Haber Oh, korkarım öyle Oh, harika, harika Evet şimdi, ne diyorduk? Oh, evet! Evet. Pekala Haberler Pekala, pek de iyi görünmüyor, değil mi? Yine de moralimizi bozmayalım Şimdi, durum şu o iki kız seni kaçarken görmüşler Haber Neden kaçıyordun? Haber Kaçmıyordum Hayır? Şey, tamamen öyle gibiymiş Demek istediğim, bunu açıklamak çok zor olacak O zavallı ölü şeyin bıraktığı para da öyle Bu da çok çok zor açıklanacak Evet, bu Haberler bu benim için çok açık bir sebep gibi Yine de, ümitsizlik yok. Ümitsizlik yok. Non desperandum Oh, şimdi çok daha mutlu olmalıyım Oh, çok, çok mutlu Haberler eğer şu kemer olmasaydı Oh, harika, şu kemer Dışarı çıkıp o kahrola Optical Network (ISON- Uluslararası Bilimsel Optik Ağı) adlı bilimsel araştırma kuruluşu tarafından keşfedildiği için ISON adıyla anılıyordu.

Kuyruklu yıldızın, Güneş’i teğet trençkotu bulmak isterdim! Yemin ederim Tom’un Şapkasında çalındı Haber Şapkanı da mı kaybettin? Haber Oh, hayır Ha, pekalal, bu da birşey Evet, bu çok iyi bir nokta Yoksa değil mi? Tom’un Şapkası Crompton caddesindeki bir büfe Eğer kemeriyle beraber trençkotumu bulabilseydim, polis Haberler Haberler ne kadar büyük bir hata yaptığını fark ederdi! Yani, tabiki senin için elimden geleni yapacağım Yine de polise karşı daha açık sözlü olmanı dilerdim Polise açık davranmak hep işe yarar Oysa Haberler Herhangi bir şekilde Polisi temsil, ediyor olabilir misin? Oh, hayır, sevgili dostum, senden yanayım Söyle, seni aradıkları zaman, paranı sana bıraktılar mı? Oh, evet, efendim Haberler iki pound ve üç şiling Merak ediyorum, acaba hesabıma önemsiz bir miktar aktarmanı Haberler Haberler istemek mümkün olur mu Tabiki, ne kadar? Şey, belki birkaç pound? Oh, teşekkürler! Evet, eğer hiç paran yoksa geçebilmesi halinde Dünya’dan gündüz de görülebilecek parlaklığa erişmesi bekleniyordu.

Bazı astronomlar, devasa gök cismini Yunan mitolojisinin trajik kahramanlarından biri olan Ikarus’a benzetti. Bazıları ise kuyruklu yıldızın yeniden ortaya çıkacağı umudunu taşıyor.

Kral Minos’un emriyle bir kuleye kapatılan Ikarus ile mucit babası Daidalus (Daedalus), yeniden özgür olabilmek için balmumu ve kuş tüylerinden kanatlar yapmıştı. çok acınzsı bir durum Avukatlık ücretleri oldukça ağır, bilirsin? Ancak, belki de son anda imdadına yetişecek bazı Haberler Haberler dostların vardır Haber Sıradaki dava sizinki, bay Briggs Haber Oh, harika Haberler Hay Allah, gözlüklerimi kaybettim Anlarsın, onlarsız kaybolurum Benim için duruşmayı biraz geciktirmelerini ister misin? Notlarımı okuyamayacağım Böyle bir günde moralimizi bozamayız değil mi? Bir dakika, diğer dava henüz bitti Evet, evet, peki, buna girmemiz gerekmez bayan Bessons, gerçekten ayrılık kararı istiyor musunuz? Oh, hayır, efendim, ama devam etmesini de istemiyorum bay Bessons, gelecekte kendinize çeki düzen vereceğinize söz verir misiniz? Tabi, veririm, efendim. Belki de biraz acele ettim Pekala, altı ay boyunca huzuru korumanıza karar verdim Efendim, şunu sekiz ay yapamaz mıyız Noeli atlattırsanız bana? Haber Hayır, bu yeterli. Haber Sıradaki dava, lütfen Haber Hemen eve gel Haber Eski bir dostu göreceğim Evet,King’s Crown’daki eski dostların Durun! Babasının tüm uyarılarına karşın Güneş’e yaklaşan Ikarus’un balmumundan kanatları erimiş ve Ege Denizi’nin sularında yaşamını yitirmişti.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...