Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Felçli hastalara Kızılderili tedavisi Çare Olacak

11 Aralık 2013 Çarşamba, 18:42
felcli-hastalara-kizilderili-tedavisi-care-olacak-52a8953e6dbb3

Felçli hastalara Kızılderili tedavisi Çare Olacak : Asyaya özgün meridyen teorisi, akupunktur noktaları, Güney Amerika yüz haritaları ve klinik nörolojiyi de içeren birçok sistemin Diğer tesislere servis sözü vermiştiniz. Ona yetecek paramız yok. Aşağıda çalışmanın nasıl olduğunu bilmiyorsunuz. Yirmi yıldır bu acil servisteki travma vakalarıyla ilgileniyorum. Verimli hale getirmeye çalışıyoruz. Bizi ne kadar süreliğine kapatacaksınız? Ne kadar gerekiyorsa. Önemsiz kurallara uyalım diye mi? Resmi onay almadan bu hastaneyi işletemeyiz. Yapma Donald. On iki saat sonra acil servisi kapatıyoruz. Konu kapanmıştır. Demin ne dediğini duydun. Kapatıyoruz. Geçici bir süre için. Nereden biliyorsun? Yaşlılar burada dolaşıyor, tavandaki çatlakları kontrol ediyor. Şimdi de yemeğe çıkıyoruz. Birkaç yılda bir yemeğe çıkarız. Bir şeyler içip dans edeceğiz sadece. Normalde sevgililer gelmez. Belki Wilson’u getiririm. Polisi mi? Beyazlar basketbol oynayamaz diyorlar ama o oynayabiliyor. Sen kimi getiriyorsun? Bilmiyorum. Bazı şeylerin olup bittiği bariz Sam. Her şeyi içine atmak zorunda değilsin. Hemşireler birbirine destek olur. Gerçekten kimi getireceğimi bilmiyorum. Hayatımda ilk kez gerçek anlamda yalnızım. kombine edilerek kullanılan ve eski doğu tıbbı esasına dayanmakla beraber Avrupa ve Amerikalı doktorların yaptıkları araştırmalar sonucunda yardımcı tedavi olarak kabul edilen refleks terapi, beyin, merkezi sinir sistemi ve hormonlar üzerinde etki sağlıyor.

Refleks Terapi uzmanı Fizyoterapist Dr. Gamze Şenbursa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, refleks terapinin yoğunlaştırılmış ve ileri seviyede refleksoloji tedavisi olduğunu belirtirken, refleks terapinin kişiye özel planlanan bir tedavi olduğunu ve her hastadaki uygulamanın farklı olduğunu söyledi.

Refleks terapi ile Serebral Palsi (CP), Mental Motor Reterdasyon(MMR), felç, epilepsi, konuşma bozuklukları, genetik hastalıklar, algı ve dikkat eksikliği, obezite, denge problemleri, Şaka yapıyorsun. Hayır. Alex gittiği için yapacak bir şeyler bulmalıyım. Rabbit diye bir alet var. Pahalı ama her kuruşuna değer. Tanrım! Bundan fazlasını söyleyeceksin. Bana güven. İzninle. Bekle. Yüzündeki o ifadeyi sil. Nasılsın? Karaciğer, Haber akciğer ve kemiklerde metastaz. Fotoğraflık bir an değil. Üzüldüm. Kemoterapi görüyor musun? Hayır. Bitirdim. Monitöre bağlı kalsın. Yoğun bakımdan yatak isteyin. Merhaba. Bu Diana Moore. Senkop yüzünden burada. Yumurtalık kanseri geçmişi var. Ben Doktor Haber Geçmiş değil Sam. Şu anda var. Metastatik. Son safhada. Doktorların bunu bilmesi lazım. Tanışıyor musunuz? Daha önce buraya geldi. Hasta olarak değil. Diana fotoğrafçı. Ölümcül hastalığı olan bakımevindekiler hakkında bir proje yapıyor. Doğru. Sizi hatırlıyorum. Vay canına. Epey kötü bir karın ödemi. Karın boşluğunda sıvı toplanıyor. Ödemin ne olduğunu biliyorum. Fotoğrafını çektim. Hamileymişim gibi görünüyor. Kan basıncı ‘ye . Kan damarları kurumuş. Peki. Bir litre serum fizyolojik. Hayır. Damar yolu açılmayacak. yorgunluk, migren, hormonal sisteme ait bozukluklar, stres yönetimi üzerinde çalıştıklarını anlatan Şenbursa, yüzden, elden ve ayaktan uygulamalar yaptıklarını, hastada özellikle sinir sistemiyle ilgili bir problem ya da beyin hasarı varsa, yüzden çalışmayı tercih etiklerini söyledi. Şenbursa, şöyle devam etti:

”Bir kafatasını düşünün; kafatasında bir sürü boşluklar ve çentikler vardır. Bu boşluklar ve çentiklerden sinirler sonlanır, dolayısıyla biz yüzde bulduğumuz noktalarla sinirin gövdesinde ve çıkış yerinde uyarı yaratabiliyoruz. Böylelikle hem sinirde yenilenme, yeni hücre oluşmasını sağlıyoruz hem de beyinde korteks üzerinde yaptığımız çalışmalarla beyin hücresinin yenilenmesini de sağlayabiliyoruz. Bu zamana kadar felç ve serebral palside inanılmaz sonuçlar aldık. Tabii bunlar uzun soluklu tedaviler. Örneğin 5 sene önce hasta bana geldiğinde ne mental olarak ne motor olarak hiçbir hareketi yoktu, tamamen aileye bağımlı ve yatan bir çocuktu. 5 sene sonrasında bu çocuk ilkokula başladı. Tabii ki normal bir çocuk gibi öğrenmesi o kadar hızlı olmadı ama okuma yazma öğrenebildi, matematik hesabı yapabilecek pozisyona geldi. Serebral palside sonuçlarımız yüzde 90’ın üzerinde diyebiliriz. Onun haricinde felç hastasında çok fazla çalıştım. Zaten bu tarz hastalarda Paramediklere söyledim. Canlandırmayın emrim var. Sadece ağır su kaybını telafi etmek için. Hayır. Biliyorum. Bunun nasıl başladığını biliyorum. Sonra insan kendini hastane girdabında buluyor. Hiçbir zaman iyi sonlanmıyor. Sıvılar kendinizi daha iyi hissettirecek. Hayır. Dinleyin. İstemiyorum. Damar yolu, kan testi istemiyorum. Monitör veya ilaç istemiyorum. Kosta Rika’ya gideceğim. Kosta Rika’da ne var? Plaj. Sam. Ona ağızdan rehidrasyon solüsyonu ver. Solüsyonun etkisini görene dek burada kalın. Oldu mu? Peki. Sıvının en azından bir kısmını almamız gerekmez mi? Parasentez yapamayız. Neden? Daha kolay nefes almasını sağlayacak, daha rahat edecek. Onu duydun. Kan testi istemiyor. Karnına iğne sokulacak sadece. Beş dakikanızı alır. Haydi Luka. Ray haklı. Test sonuçlarına bakmadan sıvıyı alamayız. Tehlikeli ölçüde anemik olabilir, pıhtılaşma sorunu olabilir. İyi bir fikir değil. Tedavi olmak istemiyor Sam. Buna saygı duyalım. Olur mu? Luka, sevdiğin uyuşturucu müptelası, apsesini temizlememe izin vermiyor. asılında uyarılması gereken bölgeler bellidir, benzerdir, normal aktif hayatına yüzde 100 dönen hastalarım oldu”

Migren hastalarında 10 seans gibi çok kısa süreçlerde atakları tamamen kestiklerini, depresyon hastalarında bir seans sonrasında bile başarı elde edebildiklerini ifade eden Şenbursa, obezitede de eğer hormonal sisteme ait bozukluk varsa, bunu düzenleyerek, kişinin genel yaşamını, sağlığını düzelttiklerini belirtti.

Aborjinlerden alınan teknikler var

Refleks terapinin 15 teknikten oluştuğunu anlatan Şenbursa, bu tekniklerden bazılarının Aborjinlerden alındığını söyledi. Şenbursa şunları kaydetti:

”Bu tekniklerin içinde direkt kabileyle beraber oturup grafik olarak çıkarılmış nöroanatomiyle bağdaştırılmış haritalar var, İspanya’da birkaç tane doktorun akademik olarak çalıştığı ve ispatladığı teknikler var dolayısıyla aslında eski ve yeninin karması diyebiliriz. Refleks terapi tam olarak alternatif değil çünkü bilimsel kanıtlanmış teknikler de var içinde ama hiçbir şekilde kanıtlanamamış kökeni tamamen yerlilere dayanan, yerli kadınların haftalık olarak düzenli olarak kendilerine yaptığı tedaviler de var. Aslında onların mantalitesi koruyucu hekimlik günümüzde Türkiye’de şu anda yavaş yavaş oturan bir mantalite, hiçbir hastalığa sahip olmamak için, tamamen sağlıklı kalabilmek için haftada bir gün mutlaka yerli kadınları bu teknikleri kendilerine uygulatıyorlar. Sadece Aborjinler değil, Kızılderililer gibi bir sürü kabile var. Çocuklara da 7 yaşına kadar sağlıklı, gelişimleri düzgün olsun diye bu teknikleri uyguluyorlar.”

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...