Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Carmat Dünyanın ilk Protez kalbini nakletti

22 Aralık 2013 Pazar, 21:23
dunyanin-ilk-yapay-kalbi-nakledildi-52b73a55d3ed9

Pıhtılaşma gibi sorunlara yol açabilecek plastik maddeler yerine inek derisi kullanılarak geliştirilen “protez kalp”, normal kalbin görevini taklit ederek otomatik olarak kan dolaşımı sağlıyor.

Carmat yetkilileri, yoğun bakıma alınan 70 yaşın üstündeki hastanın bilincinin yerinde olduğunu ve ailesiyle Gerçekten inanılmaz. Kirayı ödeyip ödemeyeceğimi sordun mu? Hayır. Bunun yerine eşyalarımı kapının önüne atıyorsun. Haberler Kirayı ödeyecek misin? Haberler Konu bu değil, Dave. Tamam o zaman, ben Haberler ben Haberler bu akşam çalışacağım ve yarın sabah çekini getireceğim. Sakın çalışma, Thomas. Sen korsan taksi şoförüsün. İnsanları korsan taksi ile taşıyorsun. O ek iş ama sorun değil. Aslında ben sana, bugün bir iş bulduğumu söyleyecektim. Gerçek bir iş mi? Evet gerçek bir iş hem de dolgun maaşlı. Şimdi, neden tüm bu eşyaları toplamıyor ve Haberler odaya taşımama yardım etmiyorsun, lütfen. Dave! Kusura bakma Thom, seni daha fazla idare edemem. Haberler Dave, Dave! Haberler Hayır! Dinle, lütfen. Haberler Hayır, dinleyemem. Haberler Bana bunu yapma Dave. Dave! Tamam, Hoşça kal. Suzanne, adres listesini gönderdin mi? İşte orada. Harika, harika, Suzanne kaldığın için teşekkürler. Haberler Benim için zevkti. Haberler Yani, konuştuğunu belirtti.

Tamamen yapay bir kalbin hastaya nakledilmesi fikri ilk kez 20 yıl önce ameliyatı yapan Alain Carpentier tarafından ortaya atılmıştı.

Merkezi Paris’te bulunan Carmat, geçen ay klinik deneylerin 2014’te sona ermeden tamamlanmasının planlandığını ve başarılı olunması halinde tamamen yapay kalbin Avrupa’da ve işin bitti. Eve mi gidiyorsun yoksa dışarıda mı takılacaksın? Haberler Onları postalamamı mı istiyorsun? Haberler Hayır, hayır. Gereğinden fazlasını yaptın zaten. Tamam o zaman. Erkek arkadaşın nasıl? İsmi neydi onun? Haberler Chris mi? Haberler Chris. Biz ayrıldık. Ayrıldınız demek, üzüldüm. Önemli değil, zaten bir birimize uymuyorduk. Öyle mi? Yani, ilişkimizin yürümesi için uğraştık Haberler ama o benim sürekli başka birisi olmamı istiyordu. Anlıyor musun? Kesinlikle. Konuşmamı düzeltirdi, hoşlanmadığım kıyafetler alırdı Haberler başımın altına yastık koyardı Haberler ve beni mobilyaya yaslardı. Hiç bunlara alışamadım. Yaşa ve öğren. İyi biri ama bana göre değil. Evet. Onları postalamamı istemediğine emin misin? Hayır, hayır, ben hallederim, teşekkürler. Tamam. Claire, nerelerdesin sen? Umarım bunu dinlersin. Evini aradım ama nedense telefonun açılmadı. Bu yüzden ben de burayı arıyorum. Bu arada ben senin annenim. Bu şekilde mesaj bırakmam doğru değil Haberler ama baban hakkında.daha sonra da ABD’de pazarlanabileceğini açıklamıştı.

ERKEK ANATOMİSİNE % 86, KADIN ANATOMİSİNE % 20 UYUMLU

Şirket, eylül ayında 3 hastanede yapılacak ameliyatlarla 4 Kızı Eve aradı ve baban Haberler Baban kalp krizi geçirmiş. Durumu iyi Haberler bence iyi değil Haberler Haberler bir kalp krizi geçirdi. Ama ölmedi. Bende Haberler California’daki kaldığı hastanenin numarasını aldım Haberler ve bir ihtimal ararsın diye düşündüm. Haberler Nereye. Haberler Sür! Haberler Ne? Haberler Sadece sür. Sen Haberler Newark’ı geçersen, gidiş Haberler dönüş fiyatı almak zorundayım. Kuralları ben koymuyorum. Genel merkez koyuyor. New Brunswick’in ilerisine de geçemeyiz. Orası şirket sınırı. Aslında New Brunswick bile sınırı zorluyor. Susacak mısın? Sana konuşman için değil, sürmen için para ödüyorum. Bu yüzden taksiye biniyorum. Böylece, ben arkada oturuken Haberler yarım yamalak İngilizce konuşan bir göçmen de Haberler beni gideceğim yere götürebilir. Nereye gittiğini bilmiyorum. Neresi olduğu umurumda değil. Neresi olduğu, ne kadar tuttuğu umurumda değil. Ne tutarsa sana ödeyeceğim. Çünkü umurumda değil. hastada söz konusu kalbin denenmesi iznini almıştı.

Hastalara naklin yapılmasıyla “protez kalbin” güvenliğinin inceleneceği testlerin ilk aşaması gelecek ay tamamlanacak. 6 ay sürecek ikinci aşamada ise söz konusu kalbin etkisi değerlendirilecek.

Kalp yetmezliği son safhada, hayatta kalma ihtimali çok az olan hastalara umut olan yaklaşık 900 gram ağırlığındaki yapay kalbin fiyatı 140 bin-180 bin avro. Fransa’da normal kalp nakli ise 250 bin avroya mal oluyor.

Tamamen yapay kalp, erkeklerin anatomisine yüzde 86, kadınlarınkine yüzde 20 uyumlu. Ancak Carmat, kadınlara daha fazla uyum sağlayabilmesi içinAnladın mı? Umrumda değil. Umrumda değil. Umursuyor musun? Haberler olsun! Günaydın. Haberler olsun. Neredeyiz? Rodney. Haberler Ne? Haberler Rodney. Pittsburgh’a yaklaşık bir saat uzaklıkta. Haberler Pennsylvania mı? Haberler Aynen öyle. Pennsylvania’da mıyız? Haberler Dalga mı geçiyorsun? Haberler Hayır. Haberler Beni niye buraya getirdin? Haberler Sen söyledin. Rodney’ ye mi sür dedim? “Sadece sür” dediğin bu, “Sadece sür”. Anladım. Beni buraya kadar getirdin böylece Haberler beni tekrar geri götürebilirsin Haberler ve sonra iki katı para kazanırsın. Çok zekice. Dan Reeves. Haberler Geriye dön. Haberler Dönemem. Gidiş Haberler dönüş paranı alacaksın, şimdi beni geri götür. Refüjden geçemem. yapay kalbi küçültmeyi planlıyor.

 

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...