Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Ermeni iddiaları yine Fransa gündeminde

18 Aralık 2013 Çarşamba, 02:01
ermeni-iddialari-yine-fransa-gundeminde-52b0e41ca4c97

Le Monde gazetesinin yayınladığı habere göre Cumhurbaşkanı François Hollande, Mayıs ayında meydana getireceği Ermenistan ziyaretinden evvel, Ermeni soykırımını inkar edenlere yönelik İzniniz olsa bile Haber işimizi yapmamızı engelleyemezsiniz diyecektim. Peki. Bir daha olmayacak. Diana’yı suçlama. İşine bağlı biridir.. İşi ne? Hasta paparazzisi mi? Aslında evet. Ölümcül hastalığa yakalananların ölümlerini belgeliyorum. Ama ben nefes almaya devam ettiğim için tamamlamasını geciktiriyorum. Her şey seninle ilgili, değil mi? Onu benimle Cabo’ya kaçmaya ikna edene dek yaşamalıyım. Ben Maui demeyi sürdürüyorum. Peki. Maui olsun. Tamam o zaman. Sam. Eşyalarımı koyabileceğim ve belki fotoğraflarımı bilgisayara aktarabileceğim bir yer var mı? Bakayım. Döneceğim. Frank. Travma bire püre edilmiş yemek yollayabilir misin? Neden benden istiyorsun? Patates püresi ve hindi olsun. Biri yaşlandıkça buyurgan oluyor. Daha yaşındayım. Tadını çıkar. Çok yakında olacaksın. yaşıma girmekten korkmuyorum. Bay Gower’a gastrik tüp buldum Morris. Bence korkmalısın. Yer çekimi o zaman etkisini gösterir. Ekvatorun kuzeyinden güneyine geçer. Ne? Küçük hanım’dan hanımefendi’ye Haber geçmene az kaldı diyor. Dar kot, bol pantolona; röfle, çenende çıkan kıllara dönüşecek. hazırlanacak yasa tasarısını açıklayacak. 27-28 Ocak tarihleri arasında Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret öncesi yeni tasarının resmi olarak açıklanmasından kaçınan Fransa hükümeti, Hollande’ın Mayıs ayında gerçekleştireceği Ermenistan ziyareti öncesi yasayı kamuoyuyla paylaşacak.

Elysee Sarayı’nda Cumhurbaşkanı François Hollande’ın kabul ettiği Fransa Ermeni Örgütleri Kordinasyon Kurulu (CCAF) üyeleri de yeni inkar tasarısının Mayıs ayında açıklanabileceğini doğruladı. Hazırlanacak inkar yasasının meclis gündemine ise Ermeni soykırım iddialarının yüzüncü yılına denk gelen Bu hiç hoş değil. Hayır, değil… Zeki biri olduğunun, Pratt’in seni benim sorumluluğuma verdiğinin farkındayım Larry. Ama en iyi yalnız çalışırım. Ama gerçekten öğrenmek istiyorum. Dosyaları sınıflandır. Hasta adına göre mi, geliş zamanına göre mi? Şaşırt beni. Bluetooth teknolojisi hakkında bir bilgin var mı Frank? Bluetooth da ne? Anladığım kadarıyla yok. Bozulan küçük aracım. Notlarımı kaydedemiyorum. Kendine sekreter tut. Merhaba. Kahve alıyorum. Merhaba. Çay alacağım. Affedersin. Balım. Evet. Ne var? Affedersin. Al. Yoğun musun? Çok. Ya sen? Ne zamandır bu proje üstünde çalışıyorsun? Bir yıl kadar oldu. Gidiyorum. Ben de. Bunu biraz ürkütücü bulmuyor musun? Kokteyllerde sohbetleri kestiği bilinir. Ama birinin sadece varlığının Haber sona erişini belgelemiyorum. İnsanların hayat hikâyelerini anlatıyorum. Anılarla dolu. Hayatta kalma mücadeleleriyle ilgili. Hemen ölüp gitmeyi isteyenler yok mu? Evet, bazen oluyor. Güzel de olabiliyor. Hayatımda çok ölüm gördüm. Hepsi bende daha çok yaşama isteği uyandırdı. Nisan 2015’te gelebileceği kaydedildi.

Daha önce Marsilya milletvekili Valerie Boyer tarafından hazırlanan Ermeni soykırım iddialarını kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısı Fransa Ulusal Meclisi ve Senato’da kabul edilmiş, Fransa Anayasa Konseyi ise anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yasayı iptal etmişti.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...