Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Dünya müzik yıldızları 2014’te İstanbul’da Buluşuyor

29 Aralık 2013 Pazar, 22:48
dunya-muzik-yildizlari-2014te-istanbulda-bulusuyor-52c088d2a7d3c

İş Sanat yeni yılda dünya müziğinin dev isimlerini İstanbullular ile buluşturacak. Flamenko’nun süper starı Estrella Morente, kristal sesli Portekizli şarkıcı Teresa Salgueiro, İspanyol müziğinin çınarlarından Paloma San Basilio ve Avrupa müzik listelerini sallayan Nijerya asıllı Ayo müzikseverlerle buluşacak.
TERESA SALGUEIRO
Ünlü Portekiz grubu Madredeus’un kalbi olarak anılan “kristal sesli” şarkıcı Teresa Salgueiro İş Sanat’ta mart ayında sahneye çıkacak. Madredeus’u henüz 17 yaş
Kendi başımın çaresine bakarım. Arkadaşlarınla aranı bozmam. Sen bana hep iyi davrandın. Ben mi? Ben senin için özel şey yapmadım. En samimi dostumun sevgilisiydin. Zaten sana iyi davranmak zorundaydım. Sana alçaklık yakışmıyor. Senin hakkında Bruno’ya çok kötü sözler sarf ettim. Beraberliğinize katlanamadım. Haklıydın. Birbirimize uymuyorduk. Ortada olan tek bir şey varsa ikimizin hep iyi geçindiğidir. Baş başa kalıp birbirimize yakınlaştığımız geceyi hatırladın mı? Milena odaya girecek diye çok korkmuştun. Hatırladın mı? Sanırım. Şöyle böyle. Şöyle böyle mi? Çok iyi hatırlıyorsun. Neden korktuğunu anlayabilmiş değilim. Senin aleyhinde kullanacağım bir şey yok. Sana şantaj da yapacak değilim. Ama sana uğramakla hata etmişim. Keşke seni hatıralarımdaki o güzel yerinde bıraksaymışım
ında kurarak müzik yaşamını erken yaşta profesyonel bir boyuta taşıyan Salgueiro, grubuyla 19872007 yılları arasında bini aşkın konsere ve dünya çapında 5 milyondan fazla albüm satışına imza attı. Wim Wenders’in “Lizbon Hikâyesi” adlı sinema filmindeki rolüyle de dikkatleri üzerine çeken Salgueiro, Jose Carreras, Caetano Veloso gibi çeşitli sanatçılarla olan çalışmalarının sonucu olarak “Obrigado” adlı albümünü 2006 yılında yayınladı. Ardından Septeto de Joao Cristal ve Lusitania Ensemble işbirliği ile iki albüm daha çıkaran sanatçı, İstanbul’daki konserinde besteleri ve sözleri kendisine ait olan ilk solo albümü “O Misterio”dan şarkılar seslendirecek.
AYO
“Joyful” albümü ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Ayo ilk kez Türkiye’de İş Sanat’ta. Avrupa’nın en büyük pop yıldızlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şarkıcının “Joyful” albümü 40 ülkede bir buçuk milyon kop
Haberler Çıkıyor musun? Haberler Evet. Yemek yedin mi? Hayır. Öğle yemeği yemem. Bir içkiye ne dersin? Haberler Konuşacak bir şeyimiz yok ki. Haberler Biz de sessiz sessiz içeriz. Birlikte kaldığım işinin adı Serge, patronumun arkadaşlarından biri. Amerika dönüşü İspanya’ya uğradığım sıra tanıştık. Buraya geldikten sonra Haber Haber daha iyi bir fırsat bulamadığımız için birlikte kaldık. Neyse ki bir süredir ufak tefek işler için evden uzakta. Ancak bu sayede katlanılır bir hal alıyor. Haberler Uzun süredir mi evlisin? Haberler Üç yıl oldu. Haberler Eşini tanıyor muyum? Haberler Merak etme. Milena değil. Haberler Ondan haberin var mı? Haberler Yok. Senin? Mirasyedinin biriyle evlendiğini duydum. Asansör mü kalorifer mi, öyle bir işteydi. Haberler Zaten sana uygun biri değildi. Haberler Öyle mi oldu? Çocuk değilsin, sen de anlıyorsun. Onunla evlenmeyi hiç düşünmedim, ama sen Bruno’yla evlenmek için her şeyi yaptın.
ya sattı. 2008’de EBBA Ödülü’ne layık görülen Ayo, aynı yıl çıkardığı ikinci albümü “Gravity At Last” ile Fransız listelerinde birinci sıraya oturarak başarısını perçinledi. Sanatçı müziğinde soul, reggae ve afrobeat gibi türlerden esinleniyor. Yeni albümü “Ticket To The World” ile 16 yeni parçaya hayat veren Ayo bu sezon dünya müziği kuşağının son konserinde İstanbullular ile birlikte olacak.
ESTRELLA MORENTE
Yeni yılın ilk dünya müziği konseri 6 Şubat’ta Flamenko’nun buğulu sesi Estrella Morente ile başlıyor. Efsanevi Flamenko sanatçısı Enrique Morente’nin kızı olan Estrella Morente ailesinden ve genlerinden gelen müzikal mirası çok yukarılara taşıyacağının sinyallerini 17 yaşındayken Madrid’de çıktığı ilk konserde vermişti. “Mi Cante y Un Poema” isimli il
Bana deli gibi aşık olan kendisiydi. Onunla bir hayat geçirebileceğim hiç aklıma gelmedi. Haberler Beraber kaldığın şu adama da aşık mısın? Haberler Serge mi? Yok, arkadaşız. Kalacak yerim olmadığı için birlikte kalıyoruz. Peki o sana aşık mı? Onun aklı fikri bende. Ayrıca çok kıskanç. Bu da canımı sıkıyor, ona bunları hissettirecek hiçbir şey yapmadım. Çok sakin bir hayatım var. Tek gecelik ilişkilerden bıktım artık Haber Haber gerçi hala teklifler almıyor da değilim. Ama kulüpteki erkekler o kadar berbat ki. Eşin çalışıyor mu? Lisede İngilizce öğretmeni. Minik bir kızımız var, mart nisan gibi de bir bebeğimiz daha olacak. Bayağı burjuvasın sen. Alınma sakın. Ben de burjuva olmak isterdim. Şu hayattan Haber Haber erkeklerden, işten ne kadar sıkıldım bir bilsen! Sonraki perşembe Haber Haber Hélène’le alışverişe çıktık. Haberler Fena değil. Haberler Oldukça hoş. Selam Chloé. Hayatım, hanımefendi eski bir arkadaşım olur. İsmi Chloé.
k albümü ile dikkat çeken sanatçı, eklektik tarzdaki ikinci albümü “Calle del Aire” ile çıkışını sürdürdü. Bugün İspanya’nın en sevilen sanatçılarından biri olan ve 1 Latin Grammy adaylığı bulunan Morente çok sayıda ödülün de sahibi.
PALOMA SAN BASILIO
İspanyol müziğinin çınarlarından Paloma San Basilio nisan ayında İstanbul’da olacak. Müzik kariyerine 1975 yılında ilk albümü “Sombras” ile adım atan San Basilio, 3 yıl sonra Bebu Silvetti’nin “Secretos” adlı parçasıyla İspanya listelerinde hızlı bir şekilde zirveye yükseldi. Placido Domingo ve Jose Carreras gibi sanatçılarla gerçekleştirdiği düetlerle uluslararası arenada ses getiren usta sanatçı 2006 yılında Latin Grammy Ödülü’ne layık görüldü. 40 yıla yaklaşan müzik kariyerind
Haberler Merhaba. Haberler Eski arkadaşız. Ta Bruno zamanlarından. Haberler Bruno’yu tanıyor musunuz? Haberler Şöyle böyle. Frédéric’in eski arkadaşları içinden gördüğüm tek kişidir. Ben de ikincisi oldum öyleyse. Altı yıldır ülke dışındaydım. Karşılaşma fırsatımız olmadı. Yan yana olsanız da fırsat bulamıyorsunuz. Eşimle nadiren alışverişe çıkabiliyoruz. Ariane’e yatak bakıyorduk. Ondan da kardeşine kalacak. Bakıyorum da evliliğin hakkındaki iyi dileklerim yerini bulmuş. Haberler İsmi neydi? Haberler Ariane. Merhaba Ariane. Hık demiş babasının burnundan düşmüş. Haberler Ben gidiyorum. Hoşça kalın. Haberler Güle güle. Bruno’nun uğruna kendini öldürmeye kalktığı kız değil mi bu? O kadar da tehlikeli birine benzemiyor. Bazı kızlar geceleri çiçek açıp gündüzleri solarlar. Aynı fikirde değilim, kız güvenilir biri gibi. Mesleği neydi? Sanırım Saint Haberler Germain’de bir barda çalışıyor. Bana nasıl ulaştığını bilmiyorum.
e 30’u aşkın albüm ortaya koyan Paloma San Basilio 80’lerin sonunda oyunculuğa da adım attı. Sanatçı, 2 yıl süren bir dünya turnesini kapsayan “Evita” müzikalinde başrolde oynadı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...