Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Cami panosundaki Ayet Tartışma konusu oldu

26 Aralık 2013 Perşembe, 20:29
cami-panosundaki-ayet-tartisma-konusu-oldu-52bc745b1b713

Hristiyanların Noel Bayramı’nı kutladığı 25 Aralık gecesinde, Kadıköy’deki Sultan 3. Mustafa İskele Camisi’nin elektronik panosunda yer alan “Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dost edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır” ayeti sosyal medyada tepki çekti. Söz konusu ayetin elektronik panoya yazılmasının Noel gecesine denk gelmesinin tesadüf Eminim çok hoşturlar. Eminim çok güzeldirler. Prenses Anna? Efendim? Haber Uyandırdığım için özür dilerim, hanımefendi. Haber Yok yok, uyandırmadın. Saatler önce uyanmıştım. Kim o? Hâlâ benim, hanımefendi. Kapıların açılmasına az kaldı. Haber Hazırlanma vakti geldi. Haber Tabii. Ne için hazırlanacağım? Ablanızın taç giyme töreni için, hanımefendi. Ablamın taç giyme töreni için. Bugün taç giyme töreni var! Bugün taç giyme töreni var! Pencereler gibi kapı da açılacak. Bunu bir daha yapacaklarını sanmazdım ancak. tane salata tabağımızın olduğunu kim bilirdi? Yıllarca bu boş koridorlarda gezindim. Balo salonumuzda neden hiç baloHabern yok diye merak ettim. Nihayet kapıları açıyorlar. Kanlı canlı insanlarla dolacak. Çok ilginç olacak. Bu değişim için içim içime sığmayacak. Ezelden beridir ilk kez Haberler Haberler müzikler çalacak, her yer ışıl ışıl olacak. Ezelden beridir ilk kez Haberler Haberler ayaklarım tüm gece dans etmeden durmayacak. lduğunu söyleyen Kadıköy Müftüsü İlyas Öztürk, panodaki ayetin değiştirileceğini söyledi.

Kadıköy’deki Sultan 3. Mustafa İskele Camisi’nin elektronik panosunda, Hristiyanların Noel Bayramı’nı kutladığı 25 Aralık gecesinde yer verilen bir ayet dikkat çekti.

Kuran’daki Maide Suresi’nin 51. ayetinin yansıtıldığı panoda, “Ey iman edenler, Yahudi ve Hristiyanları dos Çok mu gaza geldim yoksa gazım mı var bilemedim. Ama o arada bir yerdeyim. Çünkü ezelden beridir ilk kez Haberler Haberler yalnız kalmayacağım bu kez. Herkesle tanışmak için sabırsızlanıyorum. Hayatımın erkeğiyle tanışır mıyım acaba diyorum. Güzelce giyinip süslenmiş hayal ediyorum da beni. Duvara karşı büyüleyici bir şekilde yayarken kendimi. Sofistike bir zarafetin timsali olacağım resmen. Birden orada dururken göreceğim onu. Yakışıklı bir yabancı, alımlı ve boylu poslu. Ağzımı çikolatayla doldurmak istiyorum! Bütün gece gülüp konuşacağız. Çok acayip olacak. Şu ana kadar sürdürdüğüm hayat gibi olmayacak. Ezelden beridir ilk kez Haberler Haberler sihir olacak, eğlence olacak. Ezelden beridir ilk kez Haberler Haberler biri benim farkıma varacak. Aşkı bulacağımı hayal etmek Haberler Haberler tamamen saçmalık, biliyorum. Ama ezelden beridir ilk kez Haberler Haberler en azından bir şansım olacak diyorum. İçeri alma onları. İzin verme görmelerine. İyi bir kız olman gerek,t edinmeyin. Onlar, birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır” ifadesine yer verildi.

Elektronik panonun vatandaşlarca çekilen fotoğrafının sosyal medyada hızla yayılmasının ardından, söz konusu ayete Noel Bayramı’nın kutlandığı gece kasten yer verildiği yorumları yapıldı.

Müftülük: Tesadüfen olmuş

İskele Camisi’nde “Hristiyanlarla dost olmayın” mesajının verilmesiyle ilgili T24’e konuşan Kadıköy Müftüsü İlyas Öztürk, “Maide Suresi’nin 51. ayeti tesadüfen yılbaşı ile denk gelmiştir. Elektronik panoya yüklenen ayetler, 2-3 günher zamanki gibi yine. Gizle. Hissetme. Sakın renk verme. Herkes anlar, tek bir hata yapayım deme. Ama sadece bugünlük. Haber Sadece bugünlük! Haber Beklemek ızdırap gibi. Beklemek ızdırap gibi. Muhafızlara söyleyin Haberler Haberler kapıları açsınlar hadi! Ezelden beridir ilk kez Haberler Haber İçeri alma onları, görmesinler. Haber Hayallerim gerçek oluyor. Her zamanki gibi iyi bir kız olman gerek. Yalnız dünyamı değiştirmek için bir fırsat bu. Gizle, hissetme. Haber Gerçek aşkı bulmak için bir şans bu. Haber Gizle, hissetme, öğrenmelerine izin verme. Her şey yarın bitecek, biliyorum. Bugün olmalı o yüzden! Çünkü ezelden beridir ilk kez Haberler Haberler ezelden beridir ilk kez Haberler Haberler tüm engeller çekildi önümden! Affedersiniz. Bir şeyiniz var mı? Haber Hayır hayır, iyiyim. Haber Emin misiniz? Evet, önüme bakmıyordum. Haber Ama harikayım aslında. Haber Şükürler olsun. Güney Adaları Prensi Hans. Haber Arendelle Prensesi Anna. de bir değiştirilir. Elektronik panodaki ayet bu gece değiştirilecek. Hristiyanların hedef alınması gibi bir durum söz konusu değildir” dedi.

 

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...