Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Brezilya’da Afet Meydana geldi sel geride 44 ölü 65 bin evsiz bıraktı

27 Aralık 2013 Cuma, 21:00
brezilyada-sel-44-olu-65-bin-evsiz-52bdcb8d346c9

Sivil savunma yetkilileri, ülkenin güneydoğusundaki Espirito Santo eyaletinde, 27 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Vali Renato Casagrande, 90 yılın en büyük sel felaketi nedeniyle eyaletteki 61 bin 379 kişinin tahliye edildiğini, çok sayıda köprü ve yolun zarar gördüğünü söyledi.

Ekimden bu yana yağış alan ve yağışların Bırak! İndir bizi! Defolun! Dikkat! Popoma dikkat! İnsanları fırlatman hiç hoş değil. Cesur yürek, sakin ol bakalım. Sakin ol, sakin ol. Haber Tamam, tamam. Haber Bırak da adam kardan adamlığını yapsın. Haber Sakinim. Haber Güzel. Yapma! Al, kızdırdın işte. Ben dikkatini dağıtacağım. Siz kaçın. Hayır hayır, siz değil. Çok daha zor olacak böyle. Ne yapıyorsun? Hakladım onu! metre var. metre diyelim. Haber Ne için kazıyorsun? Haber İpi kara sabitlemek için. Tamam. Ya düşersek? Aşağıda altı metre yeni yağmış kar var. Yastığın üstüne düşmüş gibi oluruz. Umarım. Anna, üç dediğimde. Haber Bir. Haber Tamam, üç dedin mi Haberler Haber İki Haberler Haber Atlamaya hazırım. Doğuştan hazırım ben! Sakin ol. Uç! Ne Haberler Haberler oldu öyle? Ah be, formdan düşmüşüm. İşte böyle. Anna! Sven! Nereye kayboldunuz? Marshmallow’u geride bıraktık! Biz de senden bahsediyorduk. son günlerde şiddetini artırdığı Minas Gerais eyaletinde ise 17 kişinin öldüğü, 4150 kişinin evini terk etmek zorunda kaldığını açıklandı.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, salı günü, incelemelerde bulunduğu afetten etkilenen iki eyalete milyonlarca dHep güzel şeyler söyledik, güzel şeyler. Hayır! Pek bir fark yaratmıyor değil mi? Olaf! Haber Dayanın, çocuklar! Haber Daha hızlı ol. Ne oldu şimdi? Kristoff! Geri gelmeyin! Gelmeyeceğiz. Haklıymışsın. Yastığa düşer gibi oldu. Olaf! Bacaklarımı hissetmiyorum! Bacaklarımı hissetmiyorum! Onlar benim bacaklarım. Rica etsem popomu tutar mısın? Daha iyi oldu. Sven! Bizi bulmuş. Hanimiş benim minnoş ren geyiğim? Onunla öyle konuşma. Gel. Haber İyi misin? Haber Sağ ol. Başın nasıl? Bir şey yok, iyiyim. Kafatasım kalındır. Benim kafatasım yok. Kemiklerim de. Ee Haberler Haber Şimdi ne yapacağız? Haber Ne yapacağız? Ne yapacağız?! Ne yapacağım ben? Beni başından attı. Hava böyleyken Arendelle’e dönemem. Senin buz işin de var. Benim buz işimi dert etme sen. Haber Saçlarını dert et asıl. olar yardım yapılacağını, hükümetin etkilenen ailelere el uzatacağını belirtmişti.

Günlerdir süren yağış yüzünden ülkenin güneydoğusunda binlerce evin yıkıldığı, ulaşım sisteminin felç olduğu ve birçok yerleşim birimine elektrik verilemediği bildirilmişti.Haber Ne? Biraz önce uçurumdan düştüm. Kendi saçına bak sen. Haber Saçların beyazlıyor. Haber Beyazlıyor mu? Ne? Sana vurduğu için oldu, değil mi? Kötü mü görünüyor? Haber Hayır. Haber Duraksadın. Hayır, duraksamadım. Anna, yardıma ihtiyacın var. Gelin hadi. Haber Tamam! Nereye gidiyoruz? Haber Arkadaşlarımı görmeye. Haber Aşk uzmanı olanları mı? Haber Aşk uzmanları mı? Merak etme, onlar bunu çözecektir. Nereden biliyorsun? Çünkü önceden de yaptıklarını görmüştüm. Kendimi bir aşk uzmanı olarak düşünmek hoşuma gidiyor. Kendini topla. Kontrol et onu. Hissetme. Hissetme. Hissetme! Baksana, Sven. Gökyüzü uyanmış. Haber Üşüdün mü? Haber Biraz. Buraya gelsene. Bu arada arkadaşlarım Haberler Arkadaş diyorum ama, daha ziyade ailem sayılırlar. Neyse Haberler Ben çocukken, ben ve Sven tek başımızaydık. Onlar bizi aralarına alana dek. Haber Öyle mi yaptılar? Haber Evet.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...