Son Dakika
27 Nisan 2024 Cumartesi

Birleşmiş Milletler’in tarihindeki en büyük yardım Suriyeye

29 Aralık 2013 Pazar, 22:45
birlesmis-milletlerin-tarihindeki-en-buyuk-yardim-suriyeye-52c087ed31f31

İngiltere Başbakanı ve koalisyon hükümetinin büyük ortağı Muhafazakar Parti’nin Genel Başkanı David Cameron, İngiltere Başbakan Yardımcısı ve koalisyon hükümetinin küçük ortağı Liberal Demokrat Parti’nin Genel Başkanı Nick Clegg ve muhalefetteki İşçi Partisi’nin Genel Başkanı Ed Miliband, BM’nin tarihindeki en büyük yardım miktarı olan 6.5 milyar dolar talebine destek vereceklerini, Suriye’deki çocukların kaderinin halen belirsizliğini koruduğunu, yayımladıkları ortak açıklamada vurguladılar.
Açıklamada, üç liderin, “Suriye’de umutsuzca bizim yardımımıza ihtiyacı olan 9 milyondan fazla kişi bu Noel’de acı çekiyor” ifadelerine yer verildi. 9 milyon Suriyelinin 4 milyonunun çocuk olduğu vurgulanırken, bu sayının İngiltere’de ilk öğretim seviyesindeki çocukların sayısına eşit olduğu belirtildi. “Bu durum parti politikalarını aşan, acil bir insani sorundur” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemizin, aşırı ihtiyacı olanlara
Taksi! Hanımefendi, acaba mesleğiniz mi bu? On bin. Ben yirmi bin veririm. Kelepirmiş. Hanımefendi? Ne istiyorsun? Size bir şey söylemedim. Şimdi anladım. Haberler Benimle gelir misiniz? Haberler Onunla birlikteyim. Sallayın onu. Haberler Peki ne der? Haberler Ben hallederim. Sevgilinizi alabilir miyim? İmkanı yok. Hangisini tercih edersin? Onu almamı mı, seni canlı canlı yememi mi? Peki, madem öyle diyorsun. Haberler Benimle gelir misin? Haberler Hayır. Neden? Başka biriyle buluşacağım. Kekeleyip durma. Öyle konuşarak bir şey elde edemezsin. Kendisi, benim tek sevdiğim kişidir. Niçin seninle gelecekmişim ki? Bakıyorum da soruma cevap veremiyorsun. Birinci Bölüm Haberler Bir misafiriniz var. Haberler Pasquier’den gelen bey mi? Hayır, bir bayan. Satış elemanı mı? Hayır, özel olduğunu söyledi. Haberler İsmini vermedi mi? Haberler Hayır. Onu tanıyormuşsunuz. Yurt dışından gelmiş, size sürpriz yapacakmış. Daha sonra uğramasını söyledim,
yardım eli uzatmasının uzun bir geçmişi vardır. Millet olarak zaten 523 milyon sterlin vermiştik. Bu rakam, halktan gelen cömert bağışları da kapsıyor. Ancak bu acıyla başa çıkmak için daha fazlası gerekli. Yakın geçmişte BM, tarihindeki en büyük yardım çağrısı olan 4 milyar sterlin talebini duyurdu. Birleşik Krallık daha fazla yardım sağlayacaktır ve diğer tüm ülkeleri aynısını yapmaya çağırıyoruz.”
Liderler ayrıca, Suriye’deki savaşa dahil olan tüm taraflardan, ülkeye gönderilen insani yardımların i
çekiciliklerinin farkında olmaları Haber Haber bu durumun üzerimdeki etkisini araştırmak adına mutluluk verici. Kendimi onların üzerinde test ederken Haber Haber hiç konuşmadan, bakışlarla veya gülücüklerle anlaşmak da güzel. Kendimi teslim etmesem de, kadınların baştan çıkarıcı güçlerini hissediyorum. Bu durum beni Hélène’den hiç mi hiç soğutmuyor. Kendi kendime bu akıp giden güzelliklerin Haber Haber karımın güzelliğinin birer uzantısı olduğunu söylüyorum. Bu kadınlar, karımın güzelliğine güzellik katıyorlar. Karım dünyanın güzelliğinin teminatıdır, dünya da karımın güzelliğinin. Hélène’i kucakladığımda, bütün kadınları kucaklarım. Ancak diğerlerinin hayatının da ilerlemesi gibi Haber Haber kendi hayatımın da geçip gittiğini hissediyorum. Bu da diğerlerinden biri olmamı Haber Haber ve bilinmeyen işlerine Haber ..veya bilinmeyen eğlencelere aceleyle giderlerken Haber Haber onları bir dakikalığına olsun durdurmamı engelliyor. Ve hayal kuruyorum.
htiyacı olanlara ulaşmasından emin olmalarının beklendiğini kaydetti. Açıklamada, “Çocukların, bütün bir neslin kaderi belirsizliğini korumaya devam ediyor. Yardımcı olabilmek için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Bunda daha iyi bir yılbaşı kararı olamaz” denildi.
AA
Hepsine sahip olduğumu hayal ediyorum. Ardından boş zamanlarımda Haber Haber gün içinde daha da detaylanan hayalleri görmekten zevk alır hale geliyorum. Çocukça bir hayal Haber Haber belki de on yaşlarımda okuduğum bir şeyden esinlenen bir hayal. Daha sonra Haber Haber boğazımın etrafında, diğerlerinin özgür iradelerini Haber Haber yok etmeye yarayan bir alet yerleştirildiğini düşünüyorum. Kafe’nin önünden geçen kadınlar üzerinde bu aleti kullandığımı hayal ediyorum. İlgisiz. Aceleci. Kararsız. Meşgul. Birlikte. Yalnız. Affedersiniz hanımefendi, çok mu aceleniz var? Hayır, aslında yok. Şu bir saatimizi birlikte geçirmemizin bir sakıncası var mı? Hayır yok. Peki benimle olmaya hevesli misiniz? Tam emin değilim. O zaman yaşayıp görelim. Doğru. Harika bir fikir. Hanımefendi, sizi öpmek istiyorum. Ben de sizi. Ya kocanız bizi gördüyse? Şehir dışında. Evime gidelim mi? Sizin yanınızdayım ya, kelimelere ne hacet. Maksadınız gayet açık.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...