Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Birleşmiş Milletler, İsrail’i Kınadı!

27 Aralık 2013 Cuma, 20:54
bm-israili-bir-kez-daha-kinadi-52bdcc5cd0d0c

UNWRA’dan yapılan açıklamada, İsrail’in Noel gecesi Ramallah yakınlarındaki son yıkımının ardından kış ortasında 32’si çocuk 68 kişinin evlerinden edildiği belirtilerek, bu durumun uluslararası hukukun ihlali olduğu vurgulandı.

Açıklamada, Filistinlilerin bu soğuk kış şartlarında uluslararası yardımla yaşayabildikleri ifade edilerek, “İsrail’i uluslararası hukuka uymaya davet ediyoruz. Özellikle Tek boynuzlu at yavrusu gibi. Ne? Dur! Şimdi daha da çok sevdim! Neyse, baştan alalım. Selamlar, ben Olaf. Sıcak kucaklaşmaları severim. Olaf mı? Tabii ya Haberler Olaf. Ya sen? Ben Anna. Dehşetli gözlerle bakan eşek kim? O Sven. Peki ren geyiği kim? Sven. Demek ikisi de Haberler Tamam. Benim için daha kolay oldu. Şuna bak, burnumu öpmeye çalışıyor. Ben de seni sevdim! Olaf, seni Elsa mı yaptı? Evet. Neden? Haber Nerede olduğunu biliyor musun? Haber Evet. Neden? Bize yolu gösterir misin? Haber Evet. Neden? Haber Nasıl çalışıyor bu? Kes şunu, Sven. Dikkatini buraya ver. Haber Evet. Neden? Haber Nedenini söyleyeyim. Elsa’nın yazı geri getirmesi gerekiyor. Yaz mı? Neden bilmem ama yaz fikrini her zaman çok sevmişimdir. Güneş olsun, her şeyin sıcak olması olsun. Sahi mi? Sıcakla pek haşır neşir olmadın galiba. Evet! Ama bazen gözlerimi kapatıp Haberler Haberler yaz geldiğinde nasıl olacağını hayal ederim. Filistinli sivillere insani muamelede bulunmasını ve yıkımları hemen durdurmasını istiyoruz” ifadesi kullanıldı.

Bu yıl Batı Şeria’da en az bin 103 Filistinlinin evlerinden edildiği belirtilen açıklamada, bu sayının Arılar vızıldayacak, çocuklar çiçek polenleriyle oynayacak. Ben de kar yazın ne yapıyorsa onu yapıyor olacağım. Bir elimde içkim, karımı kızgın kumlara salacağım. Muhtemelen yazın muhteşem şekilde bronzlaşacağım. Kış fırtınasını atlatıp yaz esintisi neymiş görürüm sonunda. Havalar ısındığı zaman öğrenirim katı suya ne olduğunu da. Çok merak ediyorum, arkadaşlarım ne düşünecek beni görünce. Yazın ne kadar havalı olacağımı düşününce! Sıcak da soğuk da çok etkileyiciler kendince Haberler Haberler onları bir araya getirmekse dâhice! Kışın evde kalıp sarılıp yatmak için güzel bir zaman Haberler Haberler ama beni yaz mevsimine koyarsanız Haberler Haberler mutlu bir kardan adam olurum o zaman! Hayat zor geldiği zaman geçen yılki rakamdan daha fazla olduğu kaydedildi.

Evlerinden edilenlerden belden aşağısı felç olan 5 yaşındaki kız çocuğu ile birlikte 46’sının Filistin Kızılay’ı tarafından sağlanan çadırlarda kaldığı ve gece saatlerinde sıcaklığın dondurucu düzeylere düştüğü belirtilen açıklamada, “Dünyanın bir çok köşesinde insanların aileleriyle hayallerime tutunurum. Kendimi yaz güneşinde stres atarken düşünerek huzur bulurum. Gökyüzü olacak masmavi. Sizler de yanımda olacaksınız tabii. Donmuş şeyler yazın ne yapıyorsa onu yapıyor olacağım nihayet! Haber Söyleyeceğim. Haber Bunu yapayım deme sakın. Yazın! Hadi! Elsa bu tarafta. Gidip yazı geri getirelim! Geliyorum. Birinin ona söylemesi gerek. Hayır, hayır. Kabuklu kısmı üstüne koyuyorsun. Kabuklu kısmı dışta durmalı. Diğer tarafı daha kuru. Haber Kabuklu kısım yukarıda. Haber Kabuklu kısım aşağıda. Pelerin! Pelerin isteyen var mı? Arendelle size minnettar, ekselansları. Şato herkese açık. Büyük salonda çorba ve sıcak kokteyl servisimiz var. Al, bunları dağıtın. Prens Hans, siz Arendelle’in tüm ticaret mallarını hibe ederken Haberler Haberler bizden burada oturup donmamızı mı bekliyorsunuz? Prenses Anna emir verdi ve Haberler O da ayrı bir olay zaten! Prensesinizin, hepimizi yok etmek için birlikte tatil sezonunu geçirdiği bir dönemde, evleri yıkılan Filistinliler çocuklarıyla kış şartlarında yaşam mücadelesi veriyor” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...