Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Suriye’de Dram Bitmiyor

30 Kasım 2013 Cumartesi, 01:21
suriyede-dram-bitmiyor-5299203feaa1a

Suriye’deki Dram

2,5 yıldır savaşın dinmediği Suriye’nin trajedisi gün geçtikçe artıyor. Suriye Yönetimi, hükümet karşıtı protestoların başladığı günden beri halkına bomba yağdırmaya devam ediyor. Rejim güçleri, bugüne kadar 120 binden fazla insan öldürürken Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Haber Elbette. Nicky. Hadi beni sevdiğini söyle. Haber Seni seviyorum. Seni seviyorum. Seni seviyorum sevgilim. Seni seviyorum bir tanem. Seni seviyorum. Yavaş ol. Ne kadar tatlısın bebeğim. Bebeğim. Seni seviyorum. Seni çok istiyorum, biliyor musun? Haber Evet. Hadi kendini bırak. Her şeyi unut. Hadi sevgilim. Haber Nicky, Nicky. Haber Seni seviyorum canım. Tanrım. Seni seviyorum canım. Haber Bir daha söyle. Seni seviyorum. Seni seviyorum. Burada hiç kimse yok. Sadece sen ve ben. Seni seviyorum. Sadece sen ve ben. Anladın mı? Haber Evet. Tamam, hadi canım. Hadi bir tanem. Tanrım. Evet, evet. Haber Hayır, hayır. Haber Evet sevgilim. Haber Dur! Beni sevdiğini söyle. Seni seviyorum canım. Seni seviyorum. Seni seviyorum, anladın mı? Bana anladığını söyle. Haber Evet. Seni seviyorum canım. Anlıyorsun değil mi? Ağlama tatlım. Lütfen ağlama, gözyaşlarına kıyama Haber Nicky. Haber Tanrım. ülkenin belli bölgelerine gıda geçişini yasaklayarak kendi halkının yavaş yavaş ölmesini sağlıyor.

Suriye halkı geceyi ve gündüzü korku içinde geçiriyor. Güneşin doğmasıyla birlikte başlayan bombardımanlar geceye kadar devam ediyor. Esed güçlerine ait Rus uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardımanlar Haber Nicky. Haber Tanrım lanet olsun. Haber Nicky, Nicky. Haber Seni seviyorum canım. Seni seviyorum, lanet olsun. Yüce Tanrım! Nasılsın? Sigara ister misin? Haber Evet, lütfen. Ben gidip onunla konuşayım, hemen gelirim. Defetmeye çalışayım. Gitmesini söyleyeyim. Ateşin var mı? Ne bu? Ne yapıyorsun? Sorun ne? Ne oldu? Sadece senin için ön hazırlık yaptım. İyice saçmalıyorsun. Hadi gidelim. Yürü. Benim var zaten. Saçma sapan davranıyorsun.Suriyelilerin hayatını alt üst ediyor.

ASLAN VE EŞEK KESİP YEDİLER

Doğu Guta ve Kalemun gibi bölgelerde rejime ait kontrol noktalarında gıda denetimi sağlanıyor. Halka gidecek olan gıda malzemelerine engel koyan askerler, halkın açlıktan ölmesine sebep oluyor.

Bu engelin en trajedik yankıları ise geçtiğimiz günlerde yaşadı. Şam kırsalındaki bir hayvanat bahçesine ait aslanı kesen Suriyeliler karınlarını bu şekilde doyurmaya çalıştı. Bir başka trajik görüntü ise Halep’ten geldi. Alimlerin ‘eşek ve kedi eti’ fetvasının ardından  Sorun ne? Önce sen mi olmak istiyordun? Kadın senden hoşlanıyor. Kadın senden hoşlanıyor. Haber Benden mi hoşlanıyor. Haber Bu her hâlinden belli. Haber Evet benden hoşlanıyor. Senden de hoşlanacak. O herkesten hoşlanıyor. Dört adam aynı şeyi söyledi. Haber Gidelim bence. Tanrım, saçmalama, git yanına otur ve ona ne yapacağını söyle. Pekâlâ. Hadi yürü. Demek haberleri seviyorsun? Neler olup bittiğini bilmeyi severim. Biliyor musun bu Son Dakika Haber Son Dakika Haber alışılmadık bir şey. Çünkü aslında Son Dakika Haber Son Dakika Haber pek çok güzel kadın Son Dakika Haber Son Dakika Haber kafasını kullanma gereği duymaz. Yani güzel kızların çoğu, bir ilk yaşandı. Halkın açlıktan ölmek üzere olduğu bölgede bir kişiye ait eşek muhalifler tarafından kesilerek halka dağıtıldı.

AÇLIK VE SOĞUK TEHLİKESİ

Suriye’de her geçen gün çocuklar açlıktan ölüyor. Ancak ülkede bir tehlike daha var. O da çetin soğuklar. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte odun toplamaya başlayan Suriyeli gençler, ailelerini ısıtabilmek için yoğun çaba harcıyor.

KALEMUN’DA KATLİAM: 93 ölü!

Öte yandan Şam Haber Merkezi’nden yapılan açıklamada dün Esed ve Hizbullah güçleri tarafından Kalemun’da gerçekleştirilen bombalı saldırıda 93 kişi hayatını kaybetti.

Sucud füzeleriyle gerçekleştirilen saldırıda aralarında çocuklarında bulunduğu onlarca kişi hatyatını kaybederken yüzlerce Suriyelinin yaralandığı belirtildi.

YARDIMLAR BEKLENİYOR

Suriye’de gün geçtikçe durum daha kötüye giderken halkın yardımına isedünyada neler olduğuna Son Dakika Haber Son Dakika Haber aldırmaz tek düşündükleri iyi vakit geçirmektir. Öyle değil mi? Evet bence, kızların pek çoğu oldukça salak. Hem güzel hem akıllı olanların tadına doyulmaz. Teşekkür ederim. Mikey, lütfen. Mikey lütfen. Böyle şeyler düşünme. Yalnızca küçük bir öpücük. Mikey, lütfen. Mikey. Haber Gel bir tanem. Mikey lütfen. Defol buradan! Paltonu al hemen buradan defol! Ne oluyor burada? Ne oluyor? Haber Defolun buradan hemen! Haber Senin suratını dağıtmam lazım. Ne yaptı sana? Haber Defolun buradan hemen! Haber Dudağını mı ısırdı? Haber Gidin evimden! Adama bir peçete filan ver dudağı kanıyor. yardım kuruluşları koşuyor. Çeşitli dernek ve kuruluşlar izin verilen yerlere gıda ve giyecek yardımlarını ulaştırabiliyor. Açlık ve susuzluğun pençesindeki insanlar hayırseverlerde yardım bekliyor.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...