Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Serdar Ortaç’dan Merve Kavakçı ve Ahmet Kaya itirafı

30 Kasım 2013 Cumartesi, 16:34
serdar-ortacdan-merve-kavakci-ve-ahmet-kaya-itirafi-5299f6351a9f8

Serdar Ortaç’dan Merve Kavakçı ve Ahmet Kaya itirafı : Beyaz TV‘de yayınlanan Fatma Korkutata’nın sunduğu Dinamit programında Ahmet Kaya yapılanlar hakkında konuşuldu. Ne, biliyor musun? Hayalgücünü harekete geçiriyor. Kimse annesinin haklı mı, haksız mı olduğunu bilmiyor, fakat çok fazla ter dökmüş, müthiş bir inancı var… Şey, gönlüm onun haklı olmasından yana. Tatlım, seni seviyorum. Yaşlı Son Dakika Haberleri’yi başından vursaydım sen de benim için yerleri siler miydin? Oh, bilmiyorum. Bilmezsin. Bilmez… Jim… Oh, işte bir tane. İşte dala benzer bir tane. Hayır. Jim. Bak, yarın onu görmeğe gidiyorum. Siz.. Siz kadınlar duygu sömürürsünüz, öyle değil mi? Sanırım seni ben öyle elde ettim. Tek yapmam gereken şey önünde bir portakal çiçeği sallamaktı. Oh, ondan daha fazlası gerekti, Bay Haber. Öyle oldu, ha? Hıhı. Hıı. Illinois, Eyalet Hapishanesi, Stateville O nasıl biri, Müdür Bey. Onu severim. Oh. Frank, bu Haber, Chicago Times’dan. Seninle görüşmek istiyor. Bu görüşmeye rıza göstermeyebilirsin ya da istemiyorsan hiçbir soruya yanıt vermeyebilirsin. Ama tabii ki istiyorum. Elbette, istiyorum. Pekala. Güzel. O senin. Buyur otur, Frank. Times senin davana ilgi duyuyor.

Latif Şimşek ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın sunduğu programa Serdar Ortaç konuk oldu. 1999 yılındaki Magazin Gazetecileri Derneği gecesi “Kürtçe şarkı söyleyecem ve klip çekeceğim. Bu ülkede bunu yayınlayacak onurlu insanlar olduğunu biliyorum.” sözleri üzerine Ahmet Kaya’ya linç kampanyası başladı. Buraya sana bazı sorular sormak üzere geldim. Evet, efendim. Senin öykün konusunda daha fazla şey duymak istiyorum, kendi açından. Bir bakış açısına, halkı etkileyecek bir şeye ihtiyacım var. Anlıyor musun? Evet, efendim. Herhalde, annenin gazetelere verdiği ilandan ve , dolar ödülden haberin vardı? Evet. Annenin o parayı kazanmak için yerleri sildiğinden haberin var mıydı? Evet, haberim vardı. Hayattaki tek amacı beni dışarı çıkarmak. Sanırım benim de hayattaki tek amacım bu. Evet, bu vurgulayacağımız çok güzel bir bakış açısı, senin annene olan inancın, onun sana olan inancı. Biliyor musun, eğer suçlu isen, onun hayatını boşuna heder etmesine yol açacaksın. Benim suçlu olmadığımı biliyor. Ahhah. Haber kupürlerini, yargılama tutanağını okudum. Gördüğüm kadarıyla, seni temize çıkarmıyor. Fakat siz sadece beni mahkum eden şeyleri okumuşsunuz. Gerçek olguların tamamı ortaya çıkmadı. Yargıç Moulton bile benim masum olduğumu söyledi. Sana yıl veren yargıç mı? Şey, jüri suçlu olduğumuzu söyledi. Vermek zorundaydı. Kaya bu olaydan sonra ülkeyi terketmek zorunda kaldı ve 1.5 yıl sonra vefat etti. Bunun baş aktörlerinden olan Serdar Ortaç o geceye dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“KAVAKÇI’YA YAPILAN’I BİZ DE KAYA’YA YAPTIK”

Merve Kavakçı’ya yapılan protesto ile bizim Ahmet Kaya’ya yaptığımız protestoyla aynı. O gün meclis’te Merve Kavakçı’ya yapılan protestoyu gördüm aynıydı. Ben artık insanları Fakat kendi makamında, masum olduğumuzu bildiğini söyledi. O ne zaman oldu? Şey, bize mahkumiyet kararını verdikten sonra. Oh, sonra. Şey, belki onu geçsek iyi olur. Başka? Avukatım bir ayyaştı. İfade vermek için jüri önüne çıkmama bile izin vermedi. Elektrikli sandalyeye oturacağımdan korkuyordu. Ahhah. Devam et. Şey, birileri sizi saatlerce sorgularsa, benim yaptığım gibi pek çok küçük şey konusunda mutlaka kafanız karışır. Bu da başka bir güzel bakış açısı, baskı altında olma, ha? Sonra beni bir karakoldan ötekine götürdüler, her bir kaç saatte bir, kendi ifadeleriyle “tehlikeli bir gezintiye” çıkarıyorlardı, bu nedenle avukatım beni kurtaramadı. Ve şu Haber Skutnik, ilk iki kez beni gördüğünde, adamın ben olmadığımı söyledi. Sonra, birdenbire, ben olduğumu söyledi. İftiracı kadın, ha? Pekala. Onu da vurgulayacağız. Haberlerin öldürüldüğü gece ben karımla birlikte evdeydim. Karın seni düzenli olarak ziyarete geliyor mu? Karım mı? Evet. Boşandık. Şey, bunu da geçsek iyi olur. Bir çok şeyi geçiyorsunuz. ayırmak istemiyorum. Ben linç demiyorum. Protesto diyorum. Lincin anlamı bu değildir. O gecenin ana aktörü olarak o zamanlar 23 yaşında olan bir insan olarak bu olaylardan çok rahatsızım.

“HER ŞEY BİR ANDA GELİŞTİ”

Ahmet Kaya’ya bir antipatim yoktu. Olmam için de bir sebepte yoktu. Orada her şey bir anda gelişti. Benim orada Padişah şarkısının söylememin belli bir anlamı da yok. Orada ellerin derken ben Kürtleri kastetmedim. O dönem zaten Kürt çayı bile denmiyordu.

“BENİ KIŞKIRTTILAR”

O gece 3-5 kişilik bir grup 10. yıl marşına geçmem için beni kışkırttı. Siz bana inanmıyorsunuz, değil mi? Dinle. Ben annenle konuştum. O çok hoş bir yaşlı bayan. O sana inanıyor. Kanıta ihtiyacım var. Hiçbir kanıtım yok. Evet. Evet, biliyorum Pekala. Şimdi, bununla yapacağımız şey şu: Şu anne ögesiyle muhbir ögesi üzerinde duracağız, ve belki de basit bir Haberler ve siyasal yozlaşma ögesini vurgulayacağız. Ben öyle birşey demedim. Şey, ne fark eder ki? O iyi bir bakış açısı. Muhtemelen doğru da. Anlıyorum ki, sen zayıf bir öykü işine yaramaz. Bu şeyin insanlara hitabeden bir şey olması gerekiyor. Sana yardım edebileceğimiz tek yol bu, sempati toplamak, halkın desteğini sağlamak. Sen onu bana bırak. Tamam, Müdür Bey. Teşekkür ederim. Bu kadar, Frank. Orada başka suçlu biri var mı? Söylediklerine kulak verirsen yok. Elbette zorlu bir işe girişmiş olurlar, değil mi? Doksandokuz yıl uzun bir zaman. Elektrikli sandalyeye otursa, balki daha iyi durumda olurdu. SUÇLU DEĞİL Haberler annesine güveniyor. Haber meşgul. Fakat haberi beğendiğini ona söylerim. Bir şey değil. Evet, Times Haberler haberini sürdürecek. Ben o zaman Atatürk aşığıydım, fanatiğiydim. Şarkıda Atatürk geçirmemin sebebi de odur. Atatürk’ü peygamber gibi gördüğümüz bir dönemdi.

Ahmet Kaya keşke ölmeseydi. 16 yıldır hapsi isteniyordu kalbi dayanmadı. Ben o dönem çok mesaj attım hem Ahmet Kaya’ya hem de Gülten hanıma. Ama hep gönderilmedi diye mesaj geldi.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...