Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Obeziteyi Tetikleyen Hastalıklar

26 Kasım 2013 Salı, 01:06
obez

Obeziteyi Tetikleyen Hastalıklar

 

Vücutta birden  ortaya çıkabilen ya da gizlenerek uygun zamanı bekleyen bazı hastalıklar, şişmanlamanıza ve obez bir insan haline gelmenize sebep olabilir. Bu tip hastalıklara karşı önlem alıp, sistemli inceleme ve tedavilerle kilo alımının  önüne geçilebilir.
Obezite, Sizin de İngilizceniz öyle. Şaşırdın mı? Washington’daki Japon büyükelçiliğinde iki sene çalıştım, Askeri ataşelikte. Lütfen otur. Üzgünüm. Büyülendim. Bunların benim oğullarım. Haber, Akio. Siz Amerikalıları bayrağınızın renkleri dışında, bir arada tutan ne? Görüyorsunuz, Albay, değerlere tam adanmışlığı asla anlayamayacaksınız. Kültürünüz çok daha eski ve köklü, buna büyük saygı duyuyorum. Ve dahası Haberler bunu petrol ambargonuzla baltalamaya çalışıyorsunuz. Bunu yarın konuşuruz. Bu gece, biraz daha saki içelim. Lütfen. Son Dakika Haberleri Biraz daha Haberler, Son Dakika Haberleri Evet. Yiğenim Japon askerlerinin düşünceleri hakkında bir evrak yazdığını söyledi. Doğru. Öğrenmen gereken çok şey var. Japon ordusuyla ilgili çoğu kitabım Japonca ama bazıları İngilizce, Fransızca ve Rusça. Onları okuyabilirsin. İngilizce olanları burda. Acaba, Japon askerlerinin zihniyetinde İmparatorun rolü nedir? Herşeyin ötesinde, Japon askerlerinin Amerikan askerlerine göre daha yüksek görev anlayışı olmasının sebebi Majesteleridir. vücuda besinler ile alınan enerjinin, harcanan enerjiden fazla olmasından kaynaklanan ve vücut yağ kitlesinin, yağsız vücut kitlesine oranla artması ile kendini gösteren kronik bir hastalıktır. Diğer bir deyişle vücutta aşırı miktarda yağ toplanmasıdır. Dengeli ve sağlıklı bir şekilde yemek yememenin dışında kimi hastalıklar ve durumlar da kişide obezite riskini artırabilmektedir.
Obeziteye sadece çok yemek yemek neden olmuyor
Harcadığınızdan fazla Birleşik Devletler ile savaşırsak, kazanacağız çünkü onun ilahi iradesini izliyoruz. Bu insanlardan hangilerinin İmparatorluk Sarayında çalıştığını bilmek istiyorum Bu ikisi, efendim. En etkili olanı, Bakan Yardımcısı Sekiya, diyebilirim. Ofisini ara. Saat ‘u geçti, Haber Bu gece ara. Sabah ilk iş olarak ara. Haberci yolla, ve sonra tekrar ara. Emredersiniz. Haber? Evet, ? Edindiğimiz bilgi şu efendim. Bakan Yardımcısı Teizaburo Sekiya, yüksek saray memuru. Ofisi sarayın içinde. Resmi kanaldan kendisine ulaştım. Saraya karşı silah kullanılmaması emrinizin olduğunu biliyorum. Emrim ne silah ne de herhangi bir şekilde güç kullanılmamasıdır. Gün gelecek İmparator bana gelmek zorunda kalacak, ve gelecek de. Bakan Yardımcısı hakkında konuşuyorduk, efendim. Ona ulaşmalıyım, ama elimi kolumu sallayıp oraya gidemem. İmparatorluk Korumaları sarayı ölümüne korumaları şeklinde eğitilirler. Başka bir yol bul. Buldum, efendim. Washington’dan uzatma talep edin. Lanet olası sonlarını göreceğiz, ve eğer sen yapamazsan, ben yapacak birini bulurum. kalori alınması durumunda alınan fazla enerji vücutta yağ olarak depolanarak şişmanlığa neden olur. Bunun yanı sıra; şişmanlığın oluşumunda genetik ve çevresel faktörlerin, psikolojik durumun da önemli etkileri vardır.
Size kilo aldıran nedenler iyi araştırılmalı
Çevresel faktörler: Alınan bazı ilaçlar ve hormonlar (kortizon kullanımı veya psikiyatride kullanılan bazı ilaçlar), yanlış beslenme alışkanlıkları, aşırı ve sık yemek yeme, yağlı yemek yeme ve ihtiyaçtan fazla kalori almak, O zaman silaha ihtiyacım var, Haber Sana bir silah vereceğim. Benim imzamla bir mektup hazırlayın. Emredersiniz. Haber Saray Halkına, Haber Müttefik Kuvvetlerin Baş Komutanı olarak, TuğHaber Bonner ‘ın Haber Saray tesislerine girip Haber Bakan Yardımcısı Sekiya ile ivediyetle Haber görüşmesine izin verilmesini emrediyorum. İmza, Baş Komutan, ve saire. Haber Sadece şahsi koruman için küçük bir birliği yanına alabilirsin. Şimdi, gidebilirsin. Emredersiniz. Lütfen, efendim, anlamıyorsunuz. Anlıyorum. Haber Efendim. Bunun ayarlanması gerek, Haber, Hemen ayarlıyorum. Söyle onlara, burada Baş Komutan, Haber Douglas ‘un emriyle bulunuyoruz. On dakika içinde Bakan yardımcısı Sekiya ile görüşmem gerek. Söyle! Haber, İmparatorun sağlığına iyi dileklerini iletir, Yardımcı bakan Sekiya ile mümkün olan en erken zamanda bir görüşme isteğini saygıyla talep eder. . Sadece siz. Silah yok. Bekle burda. Emredersiniz. Savaştan önce ve savaş sırasında İmparator’un ruh halini gösterecek herhangi birşey çok yardımcı olacaktır.hareketsiz yaşam, spor yapmamak.
İnsülin direnci: Günümüzde en sık obezite nedeninin insülin direnci olduğu düşünülmektedir. Genetik yatkınlığı olan kişilerde çevre şartları sebebiyle insülin direnci meydana gelmektedir. Hiperinsülinemi de hipoglisemileri tetikleyerek obeziteye sebep olmaktadır. Ülkemizde ve tüm dünyada obezite yaygınlığının altında insülin direnci yatmaktadır.
Hormonel sistemin diğer bozuklukları:
Hipofiz bezi hastalıkları: Kortizol ve büyüme hormonu fazlalığı (cushing hastalığı ve akromegali), hipogonadizm (sex hormonu eksikliği) adı verilen hastalıklar obezite sebebidir.
Hipotalamus bozuklukları: Leptin hormonu eksikliği ve leptin direnci, hipotalamik merkezlerin; tümör, travma gibi durumlarda etkilenmesi de enerji alınımının artmasına yol açmaktadır.
Tiroid bezi hastalıkları: Hipotiroidi- tiroid bezinin çalışmaması veya az çalışması kilo artışı ve ödeme sebep olur.
Polikistik over sendromu: Overlerde çok sayıda kist ve insülin direnci bir aradadır. İnsülin direnci ve hiperinsülinizm obeziteyi tetikler.
Sürrenal bez Hastalıkları: Cushing sendromu,  aldosteronoma, adrenogenital sendrom obezite ile beraberdir.
Endokrin pankreas hastalıkları: İnsülin direnci, Reaktif Hipoglisemi, Tip 2 diyabet, de obeziteye neden olur.
Genetik obezite sendromları: Prader Willi, Leprechanism, Rabson- Mendenhall sendromu, lipoatrofik diyabet, Down’s sendromu, Laurence-Moon- Biedle sendromu, genellikle kromozom anomalileri ile birliktedir.
Uyku apnesi: Uyku apnesi, Majesteleri Haberler kişisel anıları ve duygularını kayıt ettirmez. Askeri yada siyasi liderlere, savaşla alakalı mektup,mesaj yazdı mı? Bu, savaş başlamadan üç ay önceki şahsi kaydımdır. İmparator, bakanları beklenmedik biçimde Haberler işaret ederek eşi görülmemiş birşey yaptı. santral sinir sistemi ve sempatik sinir sistemini uyararak şişmanlık ve hipertansiyon, obstruktif akciğer hastalığı gibi durumlara yol açabilir.
BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?
Obezite, kişide sistemik, hormonal, metabolik, estetik, psikolojik ve sosyal sorunlara yol açabilmektedir.
Obezite sıklığı, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hızla artmaktadır.
TURDEP’ in (Türkiye Diyabet, Hipertansiyon, Obezite ve Endokrinolojik Hastalıklar Prevalans) yaptığı araştırmaya göre; bölgesel dağılımlar göz önüne alındığında obezite, Doğu Anadolu’da en düşük (%17,2) ve İç Anadolu’da en yüksek (%25,0) olmak üzere, güneyde %24, kuzeyde %23.5 ve batıda %21,6 bulunmuştur.
Obezitenin Afrika ve Asya ülkelerinde görülme oranı daha azdır. Kırsal bölgelere göre kentlerde daha yaygındır.
Batı toplumlarında erişkinlerin Majesteleri büyük babasınnı yazdığı, Haber gyosei Haber yi okudu. Tanka şiiri mi? Evet. Diyor ki, Haber Umudumuz Haber dünyanın bütün okyanuslarının birleşmesi barışla, Haber Öyleyse neden yükseliyor rüzgar ve dalgalar böyle büyük kızgınlıkla? Haber Bu İmparator’un intikam arzusu değildir, efendim. Majesteleri şiiri toplantıda okudu. İmparator, birçok erkek gibi kendini doğrudan Haberler ifade etmez. Ancak ben kendimi doğrudan ifade edeceğim, çünkü yıllık milli kimliğiniz mevzubahis. İmparator Pearl Harbor saldırısını emretti mi? Dediğim gibi, Majesteleri büyükbabasının yazdığı Tanka şiirini ezbere okudu. Sizin için tekrar okumak isterim, Haber Eğer İmparator’u azletmek ve yargılanmaktan kurtarmak istiyorsanız Haberler Daha fazlasına ihtiyacım olacak, Bay Bakan yardımcısı, hemde çok kısa zamanda. İçecek kendi yerleri yok mu bunların? Yok hamamböceği gibi heryerdeler. Leş gibi kokuyor. Haber ! Beni yanlız bırak. Kanamanız var. Lütfen, Haber, benimle gelin. yarısının kilo fazlalığı olduğu ve özellikle kadınlarda daha fazla yaygın olduğu bilinmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre; dünyada 400 milyonun üzerinde obez ve 1,6 milyar civarında da hafif obez birey bulunmaktadır. 2015 yılında bu oranın sırasıyla 700 milyon ve 2,3 milyar seviyesine ulaşacağı düşünülmektedir.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...