Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Çin ve Amerika Birleşik Devlerleri Arasındaki Gerginlik

28 Kasım 2013 Perşembe, 03:06
abd-cin

Savunma Konusundaki Anlaşmazlık

 

Çin ve Amerika’nın arası yine gerginlik var. Bu kez sebep Çin’in statüsü tartışmalı adalar üzerinde yaptığı savunma hattı. Amerika silahsız iki B-52 bombardıman uçağını hava sahasında uçtu. Bölgede bir süre tansiyonlar yükseldi.



ABD, bölgede yaklaşık 1 saat Yürü! Yürü! Sen aklını kaçırmışsın. Bizi öldürtmeye mi çalışıyorsun? Ayaklarımızı bağlayıp bir kamyonun önüne at bari! Ne fark edecek ki? Ben zaten ölüyüm. Kimse bana zarar veremez. Haber Kapa çeneni! Haber Oradaki herkes beni dövseydi Son Dakika Haber Son Dakika Haber ölüm kadar acı vermezdi. Sinemaya gitmek istiyorum. Haber Evet. Sinemaya gidiyoruz. Tamam. Cadde’de sabaha kadar açık sinemada olacağını söyledi. Bütün gece. Haber . Cadde ve Hall. Haber Altıncı Cadde! kalan uçakların bu uçuşunun, Çin’in son açıklamalarıyla ilgili olmadığını açıkladı.

Ancak Pekin yönetimi bu bölgeye giren uçakların kendilerini önceden bilgilendirmesi gerektiğini belirterek, Haber Ne oynuyor acaba? İyi misin? Evet iyiyim. Sigaran var mı? Otobüslerde sigara içmek yasak. Beni bu adam mı durduracak? Haber Sakin ol. Tamam veriyorum. O sadece otobüs şoförü. Kendini yolculardan koru. Affedersiniz? Otobüste sigara yasak. Haber Çeneni kapatır mısın? Haber Otobüs şoförüne şikâyet edeceğim. ABD’yi eleştirdi. Uçakları sadece takip ettiklerini açıkladı.

Japonya ve ABD bölgede eğitim tatbikatı gerçekleştiriyor. Uçuşların da bu tatbikatla ilgili olduğu belirtildi.

Doğu Çin Denizi’nde iki ülke arasında soruna neden olan adalar Çin’de “diaoyü”, Japonya’da ise Haber Ben de annene şikâyet ederim. Bakın şeyiniz konusunda tartışmak istemiyorum. Şeyim mi? Bir dakika, şeyimi kontrol edeyim. Bir şeyi yok, şeyim yerinde. Haber Tanrım! Haber Ellerin amma büyük. Haber Ne? Ellerin büyükmüş dedim. Bu ellerle piyano sanatçısı olabilirdin. Her akıllı adamın iyi olduğu bir şey vardır. Her iki omuz arasında da kafa vardır. Kız kardeşim piyano çalardı, bana da biraz öğretmişti.“senkaku” olarak biliniyor.

Adalar üzerinde Çin ve Japonya ile Tayvan da hak iddia ediyor.

Gerginlik Japonya’nın geçen yıl eylülde adalardan bazılarını “kamulaştırma” kararı almasının ardından artmıştı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...