Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

Mehmet Akif Ersoy’un hayatı tiyatro sahnesine taşınıyor

06 Ocak 2014 Pazartesi, 16:56
mehmet-akif-ersoyun-hayati-tiyatro-sahnesine-tasiniyor-52cac2b2444c0

Senarist Hüseyin Kurtça’nın hazırladığı açıklamada, “Şair Mehmet Akif toplumumuz tarafından henüz anlaşılmış değil. Özellikle yeni yetişen genç nesile onu tanıtmak bu vatanın evlatları olarak bize düşüyor. Çok acayip değildi. Acayip mi? Tanrım! Hayır. Demek istediğim Haber İncil grubunu sevdim. Senden etkilendiler. Söylediklerin gerçekten de karmaşıktı. Sahi mi? Öyle mi düşünüyorsun? Evet. Donut. Yetkili olmanın getirdiği avantajlar. Hayır, hayır. Nasıl görünüyor bu? Oburluk mu? Oburluk. Kesinlikle. Seni sınıyordum. Lenore Simpkins. ‘inci Cadde, Aberdeen kavşağında bulunmuş. Satürasyon . Parmak uçlarında soğuk ısırması var gibi. Dışarısı soğuk. Merhaba Lenore. Ben Doktor Son Dakika Haberleri. Sana mutlu Son Dakika Haberleriler dilerdim ama hastane çalışanı olarak Haber kilise ile devletin ayrılığına saygı göstermem gerekir. Alay mı ediyorsun? Alay mı ediyor? Sanırım. Bu gece için bir planın var mı? Evet. Benim de. Ray’le. Sakıncası yok, değil mi? Beni alâkâdar etmez. Peki. Sadece emin olmak istedim. Gergin görünüyorsun. Vasküler cerrahideki arkadaşın on dakika önce girdi. Sorununu azdırdığını söyleyebilirim. Ne sorunu? Rob’un küçük bir tatmin sorunu var. Bilirsin. Kendini rahatlatma konusunda kendine hâkim olamıyor.

Kendi çocuklarımdan yola çıkarak bunu düşündüm. Elimden geleni yapmalıyım dedim ve bu oyunu yazdım. Çöküşe direnmiş bu vatan için ömrünü adeta hibe etmiş öyle kahramanlarımız var ki yazılsa her birinden ciltler dolusu kitap çıkar” dedi.

Mehmet Akif’in asil duruşunun, abide şahsiyetinin, onurlu Bu yüzden ona lakap takmışlar. Lakabı ne? Ona Son Dakika Haberleri diyoruz. Son Dakika Haberleri mi? Merhaba. Beklettiğim için özür dilerim. Sorun değil. Seninle sonunda tanışmak güzeldi Neela. Umarım yakında tekrar çalışırız. Gitmeliyim. Nasıl Lenore? Daha iyi mi? Son Dakika Haberleri’de ne yapıyorsun? Oğlumu “Zombilerin Dönüşü” ne götürmek dışında mı? Belki eve gitmeden sana içecek bir şeyler ısmarlayabilirim. Bilmiyorum. Paketlemem gereken hediyeler var. Yakın zamanda hastaneye yatırıldın mı Lenore? Dün geceye dek City of mercy’deydim. Neden? Bronşit yüzünden. Kış zor geçiyor. Orada ne kadar kaldın? Birkaç gün. Zamanı pek takip edemiyorum. Seni taburcu mu ettiler? Hastanedeki bayan ambulansın beni geri götüreceğini söyledi. Evine mi? Evim yok. Kendi başımın çaresine bakıyorum. Seni nereye bıraktılar? ‘inci Cadde civarındaki dar bir sokağa. Yıllardır o mahallede yatmamıştım. İkinci ünite verildi mi? Steril neşter ve Cordis katateri lazım. Ana damar açılmalı. Bir şeyler öğrenebileceğin bir vaka değil. Ben hallederim. hayatının hakkıyla anlaşılması için sadece senede bir gün anmanın yeterli olmadığını söyleyen Hüseyin Kurtça, oyunu yıl boyu oynayacaklarını ifade etti.

Oyunun yönetmeni Seyit Demir de ekipteki oyuncularla birlikte hazırlık aşamasında, provalar ve seyircili ön gösterimlerde çok büyük manevi haz duyarak hazırlandıklarını ifade etti.OyunuHüseyin Kurtça yazdı, Seyit Demir yönetti. Dekor kostüm ve tasarımı ise Fatih Kurt tarafından yapıldı.

Kaynak: İHA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...