Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dünya müziğinin yıldızları 2014’te İstanbul’da sahne alacak

31 Aralık 2013 Salı, 14:40
dunya-muziginin-yildizlari-2014te-istanbulda-sahne-alacak-52c2baaa733e3

İş Sanat yeni yılda dünya müziğinin dev isimlerini İstanbullular ile buluşturacak. Flamenko’nun süper yıldızı Estrella Morente, kristal sesli Portekizli sanatçı Teresa Salgueiro, İspanyol esintisinin Size çok iyi bakacağız. Ben, bize giysi bulmaya gitti. Güzel. Bay Owens iyi mi? Evet. Sanırım iyileşecek. İyi bir adam. Geçen gün, aldıklarımı taşımama yardım etti. Ama çok içiyor. Bu gece ne oldu Sammy? Haberler ne dedi? Hiçbir şey. Benimle konuşmuyor. Ne olduğunu bilmiyorum. Ama düşündüğüm şeyse, bundan ödüm kopuyor. Polisin Haberler’i kelepçeleyip götürdüğünü duydum. Öyleyse de yanlış anladıklarındandır. Haberler düzgün adamdır. Şimdi masamdan uzak dur. Affedersin. Sadece sordum. Kimseye söyleme. Frank. Ya biraz geç kaldın, ya da çok erken geldin. Frank, arşivi aramanı istiyorum. Curtis Ames’in dosyasını bulmalarını iste. Curtis Ames mi? Kovac’ın hastası mı? Dediğimi yap. Bu kadar geç saatte mi? Yapabilir miyim bilmiyorum. Yap Frank! Burada kim yaşıyor Curtis? Sessiz ol. Daha önce de bana silah doğrultulduğu oldu. Onu kullanacak türde biri olmadığını biliyorum. Gördün mü? Kullandım. Bu Cheryl. İşte orada. Cheryl’i hatırlıyor musun? Ekimde tekrar evlendi. Bir bankacıyla. Yatırımcı mı neymiş. Ben o tür konulardan pek anlamam. çınarlarından Paloma San Basilio ve Avrupa müzik listelerini sallayan Nijerya asıllı Ayo müzikseverlerle buluşacak.
TERESA SALGUEIRO
Ünlü Portekiz grubu Madredeus’un kalbi olarak anılan “kristal sesli” şarkıcı Teresa Salgueiro İş Sanat’ta mart ayında sahneye çıkacak. Madredeus’u henüz 17 yaşında kurarak müzik yaşamını erken yaşta profesyonel bir boyuta taşıyan Salgueiro, grubuyla 19872007 yılları arasında bini aşkın konsere ve dünya çapında 5 milyondan fazla albüm satışına imza attı. Wim Wenders’in “Lizbon Hikâyesi” adlı sinema filmindeki rolüyle de dikkatleri üzerine çeken Salgueiro, Jose Carreras, Caetano Veloso gibi çeşitli Ama bu gece kızımın resitali vardı. Benden bu sefer gelmememi istediler. Sırayla yapmayı deneyecekmişiz. Geçen hafta sinemada, Haber o yeni herife baba diyebilir miyiz Haber diye bana sordular. Bana Hâlen bana diyorlar ama Haber o yeni herife de baba diyebilir miyiz diye bana sordular. Annelerinin yaptırdığını biliyorum. Biliyorum, anneleri yaptırdı. Biliyorum Haber Ama Haber bu fikir Haber çocukların hoşuna gitmişti. Kafaları karışık. Anlamalarına yardım edebilirsin. Az sonra yatacaklar. Çocuklarım yan odada uyurken o adam eşimle birlikte olacak. Hayatını sürdürüyor. Mutlu olabiliyor. Sen ve benim gibiler ise Haber bununla yaşamak zorunda. Onu kaybettik. Yapabileceğimiz başka bir şey yok. Lütfen bana biraz daha zaman verin. Odayı boşaltabilir misiniz? Elbette. İstediğin kadar kal. Tekrar epinefrin ve sodyum bikarbonat. sanatçılarla olan çalışmalarının sonucu olarak “Obrigado” adlı albümünü 2006 yılında yayınladı. Ardından Septeto de Joao Cristal ve Lusitania Ensemble işbirliği ile iki albüm daha çıkaran sanatçı, İstanbul’daki konserinde besteleri ve sözleri kendisine ait olan ilk solo albümü “O Misterio”dan şarkılar seslendirecek.
AYO
“Joyful” albümü ile müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Ayo ilk kez Türkiye’de İş Sanat’ta. Avrupa’nın en büyük pop yıldızlarından biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen şarkıcının “Joyful” albümü 40 ülkede bir buçuk milyon kopya sattı. 2008’de EBBA Ödülü’ne layık görülen Ayo, aynı yıl çıkardığı ikinci albümü “Gravity At Last” ile Fransız listelerinde birinci sıraya oturarak başarısını perçinledi. Sanatçı müziğinde soul, reggae ve afrobeat gibi türlerden esinleniyor. Yeni albümü “Ticket To The World” ile 16 yeni parçaya hayat veren Ayo bu sezon dünya müziği kuşağının son konserinde İstanbullular ile birlikte olacak.
ESTRELLA MORENTE
Yeni yılın ilk dünya müziği konseri 6 Şubat’ta Flamenko’nun buğulu sesi Estrella Morente ile başlıyor. Efsanevi Flamenko sanatçısı Enrique Morente’nin kızı olan Estrella Morente ailesinden ve genlerinden gelen müzikal mirası çok yukarılara taşıyacağının sinyallerini 17 yaşındayken Veriyorum. Annenle konuşmak ister misin Sarah? Şu anda kalbi atıyor mu? Hayır. Ona biraz daha ilaç veriyoruz. İyileşiyor mu? Bilmiyorum. Beni duyabilir mi? Sesini duymak istediğine eminim. Yanında olduğunu bilmek istediğine de. Ölecek mi? Anne Haber Anne, buradayım. Hastalandığın için üzgünüm. Çok üzüntülü olduğun için üzgünüm. Eğer bir baş belası gibi davrandıysam da üzgünüm. Ama şimdi savaşmalısın. Her zaman ayakta kaldığımızı söylerdin. Söylemez miydin? Lütfen anneciğim. Bunu atlatmak zorundasın. Başarabileceğini biliyorum. Başarabileceğini biliyorum. Beni kefaletle çıkardığın için teşekkür ederim. Hemen paranı geri almanı sağlayacağım. Sana kapatmanı söyledim. Neden kapatmadın? Çünkü henüz o gün gelmedi. Ne demek oluyor bu? Sana en sevdiğim peygamberi anlatayım. Yine müşterek bahisçiyle mi ilgili? İsiah, Tanrı’nın, kalbi kırık olanların yükünü azaltacağı Haber günün geleceğini biliyordu. Ezilmişlere güç vereceği günün. Esirlerin özgürlüğü için hapishanelerin açılacağı günün. Madrid’de çıktığı ilk konserde vermişti. “Mi Cante y Un Poema” isimli ilk albümü ile dikkat çeken sanatçı, eklektik tarzdaki ikinci albümü “Calle del Aire” ile çıkışını sürdürdü. Bugün İspanya’nın en sevilen sanatçılarından biri olan ve 1 Latin Grammy adaylığı bulunan Morente çok sayıda ödülün de sahibi.
PALOMA SAN BASILIO
İspanyol müziğinin çınarlarından Paloma San Basilio nisan ayında İstanbul’da olacak. Müzik kariyerine 1975 yılında ilk albümü “Sombras” ile adım atan San Basilio, 3 yıl sonra Bebu Silvetti’nin “Secretos” adlı parçasıyla İspanya listelerinde hızlı bir şekilde zirveye yükseldi. Placido Domingo ve Jose Carreras gibi sanatçılarla gerçekleştirdiği düetlerle uluslararası arenada ses getiren usta sanatçı 2006 yılında Latin Grammy Ödülü’ne layık görüldü. 40 yıla yaklaşan müzik kariyerinde 30’u aşkın albüm ortaya koyan Paloma San Basilio 80’lerin sonunda oyunculuğa da adım attı. Sanatçı, 2 yıl süren bir dünya turnesini kapsayan “Evita” müzikalinde başrolde oynadı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...