Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Kenter Tiyatrosu’ndan “Shakespeare yılı” için özel oyun

26 Aralık 2013 Perşembe, 11:06
kenter-tiyatrosundan-shakespeare-yili-icin-ozel-oyun-52bbf01b7d3f5

Kenter Tiyatrosu, “İyi Geceler Desdemona, Günaydın Juliet” oyununu, Shakespeare’in 450. doğum yılında seyirci karşısına çıkartacak. Tiyatrodan yapılan yazılı açıklamaya neticesinde; oyun, Shakespeare’in en Bugün siyah mürekkeple yaz dedim. Sadece siyah. Bu ne renk? Mavi. Tüh! Mayday. Nasıl gidiyor? Şef doktorum gerzeğin teki olduğumu düşünüyor, Son Dakika Haberleri Crenshaw yeniden adi gibi davranmaya başladı. Peki. Çoğu hepatik toksinin karaciğeri mahvetmesi birkaç gün sürer. Değil mi? Evet. Yani teorik olarak, semptomlar görülene dek Son Dakika Haberleri karaciğerini mahvedebilirsin. Toksinlere de kanda rastlanmaz. Sanırım öyle. Sana çağrı bırakacağım. Bayan Hayes. Adım Anna. Anna Son Dakika Haberleri Sağlık geçmişinde bir şeyi olmayan genç ve sağlıklı bir kadın neden Son Dakika Haberleri şiddetli karaciğer yetmezliği çekiyor? Doktor siz değil misiniz? Bir ailen var. Yaşayacağın kırk güzel yıl olabilir. Ama sana ölebilirsin dediğimde tepki vermedin bile. Evet. Herhalde herkesin kötü haberlerle baş etme yöntemi farklı. Doktor olmadan önce on yıl paramedik olarak çalıştım. Ne kadar dindar, ne kadar olgun olurlarsa olsunlar genç hastalar Son Dakika Haberleri ölmeyi istemez. Bir şey olur. iyi bilinen iki tragedyası “Romeo ve Juliet” ile “Othello”yu farklı bir bakış açısıyla yeniden yaratıyor.

Oyunun yazarı Ann-Marie MacDonald, Shakespeare’in kadın karakterlerini ön plana çıkararak, aşk, nefret, kıskançlık, öfke, ihanet, kullanılmışlık gibi duyguları trajikomik bir şekilde yorumluyor.

Kadriye Kenter’in yönetmenliğini yaptığı oyunda, Kadriye Kenter, Ebru Soyuerden, Tuğçe Sartekin Karasu, Sinem Sarızayim, Serkan Altıntaş, Ozan Ayhan, Osman Kot rol alıyor.

“İyi Geceler Desdemona, İçgüdüseldir. Belki de ağlayamayacak kadar yorgunum. Depresyonda gibisin. Diyelim ki biri kendini intihar olduğu izlenimi vermeden Son Dakika Haberleri öldürmek istedi. Alındıktan günler sonra karaciğeri mahvedecek Son Dakika Haberleri birçok kimyasal madde var. Lütfen. Şimdi uyumak istiyorum. Buzdolaplarında, kurutma makinelerinde, temizlik maddelerinde, Son Dakika Haberleri iş yerinde ulaşabileceğin şeylerde bulunan çözücü maddeler. Haydi Anna. Bana ne aldığını söyle, sana yardım edebileyim. Oğulların hayatta olmanı hak ediyor. Artık büyüdüler. Bu konuda haklı olduğumu biliyorum. Propan mı? Gazyağı mı? Karbon tetraklorür? Ne? Söyle bana. Meyve suyuyla karıştırırsan güzel olduğunu duydum. Her şey yolunda mı? Anna? Anna! Luka ile her şey normale döndü mü? Normal denir mi bilmiyorum ama her şey iyi. Katey ile aranız nasıl? Harika. Gerçekten harika. Ama Son Dakika Haberleri Aması yok. Müthiş biri. Günaydın Juliet”, 10-11-24-25-26 Ocak 2014’te Kenter Tiyatrosu’nda, 5 Ocak 2014’te Kozyatağı Kültür Merkezi’nde, 12 Ocak 2014’te Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...