Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Orhan Kemal’in 100. yaşını anıyoruz

24 Aralık 2013 Salı, 12:06
orhan-kemalin-100-yasini-aniyoruz-52b95b837e0d9

Bu sene, 14-19 .01.2014 tarihlerinde TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak olan Çukurova 7. Kitap Fuarı kapsamında, Orhan Kemal’in doğumunun 100. senesi sebebiyle “Orhan Kemal 100. Yaşında Sempozyumu” yapılacak. Hepsi aynı anda ameliyat ediliyor. Her şey tıkır tıkır işledi. İyi ayarlanmış bir makine gibiydik. Bu sabah asla böbrek bulamayacaklarını düşünen Son Dakika Haberleri iki kişinin hayatı ziyan oluyordu. Şimdi donörleriyle yukarıdalar. Jöle yiyorlar, diyalizle işleri bitti. Müthiş değil mi? Gayet iyi. Her şey işte bu demek. Bu yüzden cerrah oldum. Yardım etmek ister misin Ray? İlgilenmem gerekiyor. yaşında sağlıklı bir çocuk neden nöbet geçirsin diye düşündüm. Sağlık geçmişinde başka şeyler olmalı dedim ve Son Dakika Haberleri anne, babasına sordum. Çocuk evlatlıkmış. Ve? Teşhis konmamış beta talasemi. Çocuk doğduğunda muayene edilmemiş. Vay canına. İyi yakalamışsın. Teşekkür ederim. Oliver Miles. Ölen kedisini mikrodalga fırında yakmaya çalışırken elini yakmış. Şömineyi denedim ama yakamadım. El ve önkollarda kısmi kalınlaşma. Taşikardi. Kalp atışı . Kan basıncı ‘a . Satürasyon . Ona Albuterol vermeye başlayalım. Krematoryumun büyük bir fırın olduğunu düşündüm. Dört miligram daha morfin. En son ne yediğini bilmiyorum.

Sempozyum kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler “Yaşamı ve Eserleri ile Orhan Kemal”, “Türkiye Yazarlar Sendikası’nın Anıt Yazarı Orhan Kemal 100 Yaşında”, “Çukurova’dan bir Orhan Kemal Geçti”, “Edebiyattan Sinemaya Orhan Kemal”, “Bursa Cezaevi’nde Bir Çukurovalı: Orhan Kemal” ve Havaya uçtu sanki. Ben alırım. Kedimi alan olmuş mu? Arteryel kan gazı, karboksihemoglobin seviyesi, göğüs röntgeni, mg. SluMedrol. Sorun değil. Travma ikiye. Hemen geliyorum. İyiyi misin? İyiyim Haber. Elin iyi değil. Hayır. Kazaydı sadece. Eve git, dinlen. Söz veriyorum. Biz idare edeceğiz. Luka. Döndüğünü bilmiyordum. Dönmedim. Nasılsın? Daha iyiyim. Kendine iyi bak Gracie. Ben çıkana dek beklemek istemediğine emin misin? Seni eve yalnız yollamak istemiyorum. Eve gitmiyorum Haber. Küçük bir deniz gezisine çıkıyorum. Böylece Alex’le yakınlaşabilirsiniz. Sen buradayken de yakınlaşabiliriz. Bunları çözmek için zamana ihtiyacın var. Tanrım! Büyük anne. Tek istediğim, iyi bir çocuk yetiştirmekti. Onda deli geni var. Neyse ki bir nesil atlıyor. Sende ve bende yok. Öyle mi dersin? Her şey yoluna girecek Haber. Bir evre geçiriyor. İsyan ediyor. Sonra eski haline dönecek. İyi çocuklar hep döner. Ya iyi değilse? Senin oğlun, değil mi? Timmy’yle mi gidiyorsun? Gemideki havuz bizi bekliyor. Sadece yaşlılar tek başına deniz gezisine çıkar. “Orhan Kemal ve İzleri”, başlıkları altında paneller düzenlenecek.

Sempozyum aynı zamanda yaşamı, Adana’da geçirdiği yıllar ve eserlerinden seçme metinlerden oluşan “Orhan Kemal 100 Yaşında” sergisi ile fuar süresince kitapseverlerle buluşacak.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...