Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Başbakan Ailesiyle Üniversite Kurma Hazırlıklarında

05 Aralık 2013 Perşembe, 04:46
erdogan-ailesi-universite-kuruyor-529fe24fec846

Üniversite İçin Hazırlıklar Sürüyor

Adını modern tarih yazımı ile sosyolojinin öncülerinden kabul edilen ve 14. yüzyılda Tunus’ta yaşayan ünlü düşünür İbn-i Haldun’dan alan üniversite, yanlızca eğitim ve sosyal bilimler alanında hizmet verecek. İstanbul’da kurulacak üniversite için yer aramaları devam ederken, yasal hazırlıklarda meclise gönderildi.

Yasa tasarısı Meclis’te

Milliyet’in haberine göre, İbn-i Haldun Vakıf Üniversitesi’nin kuruluşunu öngören YÖK Teşkilatı Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanun Tasarısı dün TBMM’ye sunuldu. 2 maddelik kanun tasarısında,  Son Dakika Haberleri Öyle yaşamak müthiş bir şey olmalı. Hava berbat. Sen burada bekle. Bakalım bir taksi bulabilecek miyim. Son Dakika Haberleri Yarın bir film daha izlemek ister misin? Son Dakika Haberleri Elbette Cliff dayı. Tanrım. Tabii belki yarın da müzeye falan gitmeliyiz. Biliyorsun, ölüm döşeğindeyken Haber, Haberler Haber, Haberler babana senin çok yönlü bir eğitim alacağına dair söz vermiştim. Yani belki de böyle her gün her gün sinemaya gitmek yerine ara sıra gitmeliyiz. Her ne kadar film izlemeye bayılsam da Haber, Haberler Bilirsin işte. Neyse, taksiyi beklerken sana bugünün dersini vereyim. Tamam mı? Dersin şu: Okulda öğretmenlerinin söylediği şeyleri dinleme. Sadece nasıl göründüklerine bak. Hayata ancak bu şekilde hazırlanabilirsin. Bunu, ilk benden öğrenmiş oldun. Sanırım bir taksi gördüm. Koşarsak, şu yaşlı kadının koltuk değneğine bir tekme atıp, taksiyi kapabiliriz. Son Dakika Haberleri Ben geldim!Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından kurulacak olan vakıf üniversitesinde; Eğitim Bilimleri, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk, Siyasal Bilgiler, Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri fakülteleri bulunacağı hükmü yer aldı. Tasarının Meclis’te kabul edilerek yasalaşmasının ardından yeni üniversitenin tüzel kişiliği oluşacak.

Mahafazakar özelliği ile dikkat çeken TÜRGEV tarafından kurulacak üniversite yerleşkesi için İstanbul’da yer arandığı öğrenildi. TÜRGEV’in Yönetimi Kurulu Başkanı Erdoğan’ın yakın arkadaşları içinde yer alan Ahmet Ergün.Son Dakika Haberleri Neredeydin? Bilirsin işte. Biraz dolaştım. Son Dakika Haberleri Yine yeğenini sinemaya götürmüşsündür. Son Dakika Haberleri O çocuğa deli oluyorum. Harika bir kız. Kardeşim gelmiş. Bu akşam katılacağı bir partiye bizi de davet etti. Tanrım. Son Dakika Haberleri Lütfen yine sorun çıkarma. Son Dakika Haberleri Son defasında hiç sorun çıkarmamıştım. Kibar değildin ve fazla alıngan davrandın. Alıngan davranmadım. Bunu sana söylemiştim. Bence kıçı fazla kalkmış zevzeğin teki. Ama onu sevdiğin için bunu göremiyorsun. Son Dakika Haberleri Ne mırıldanıyorsun yine? Son Dakika Haberleri Hiç. Kesinlikle Lester’la ilgili kötü bir şeyler mırıldanıyordun. Son Dakika Haberleri Hey, diğer kardeşin Ben’i seviyorum. Son Dakika Haberleri Elbette. Çünkü Ben’i kıskanmıyorsun. Bir televizyon yapımcısı olduğu için Lester’ı kıskandığımı mı düşünüyorsun? Hayır, onu saygı duyulan bir mültimilyoner olduğu için kıskanıyorsun. Son Dakika Haberleri Ayrıca senin yapmak istediğin işi yapıyor. Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Vakfın Yönetim Kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Başbakan’ın kızı Esra Albayrak ise vakfın sadece genel kurul üyesi. Vakfın genel kurul üyeleri arasında şu isimler de yer alıyor:

“Serhat Albayrak (Başbakan Erdoğan’ın damadının ağabeyi), Reyhan Uzuner (Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kayınvalidesi), Ziya İlgen (Başbakan Erdoğan’ın eniştesi), Şule Albayrak (Başbakan Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’ın eltisi), Bülent Turan (AKP İstanbul Son Dakika Haberleri Onun saçmalıklarını izleyemiyorum bile. Son Dakika Haberleri Seninle bir iş hakkında konuşmak istiyor. Son Dakika Haberleri Benim işe ihtiyacım yok. Bir onur ödülüm bile var. Şey festivalinden Haber, Haberler Şeyden Haber, Haberler Cincinnati? Belgesel Film Festivali mi? Bahsettiğin ödül o mu? Oraya giden herkese onur ödülü vermişlerdi zaten. Tanrım, burada işler iyice alt Son Dakika Haberleri üst oldu. Wendy, Cliff, buraya gelin. Sizi, Lisa ile tanıştırmak istiyorum. Kız kardeşim Wendy. Ve eşi Clifford. Lisa Crosley. Yeni dizimizin yıldızı. Son Dakika Haberleri Aslında pek yıldız sayılmam. Son Dakika Haberleri Yıldızlardan birisin işte canım. Kalabalık bir kadro olacak. Onlara hangi rolü oynadığını söylesene. Son Dakika Haberleri Merhaba Lester. Son Dakika Haberleri Merhaba hayatım. Gelebilmene sevindim. Davetin için teşekkürler. Harika bir parti. Teşekkürler. Neden bir içki almıyorsun? Ben de hemen geliyorum. Yayımcılar Müzesi’ne bir tomar bağışı var.Milletvekili), Hasan Can (AKP’li Ümraniye Belediye Başkanı), Mevlüt Uysal (AKP’li Başakşehir Belediye Başkanı), Mustafa Demir (AKP’li Fatih Belediye Başkanı), Mehmet Doğan Kubat (AKP İstanbul Milletvekili), Mustafa Ataş (AKP İstanbul Milletvekili), Yasemin Solmaz (Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen İşadamı Remzi Gür’ün kızı), Zeynep Feyza Eker Ayhan (Tarım Bakanı Mehdi Eker’in kızı).

Vakfın misyonu ile vizyonu şöyle tanımlanıyor:

*Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin maddi, manevi, kültürel, sanatsal, edebi, teknik, sosyal ve sportif alanlardaki eğitimine, öğretimine ve tekamülüne katkıda bulunmak, gençleri gelecekte üstlenecekleri Rolü Haber, Haberler Rolü Haber, Haberler Kocası muhafazakar bir dergi için yazılar yazan bir avukatı oynuyorum. Son Dakika Haberleri Pek çok meseleye girme şansımız olacak. Son Dakika Haberleri Tarafsız olmaya çalışacağız ama Haber, Haberler Son Dakika Haberleri Haber, Haberler sonuç biraz sola meyilli olabilir. Son Dakika Haberleri Umalım da öyle olsun. Son Dakika Haberleri Çekimleri de burada yapacağız? Son Dakika Haberleri Burada mı olacaksın? Çok sevindim. Ben de. Bu şehri seviyorum. Piyasadaki Mickey Mouse ortamından sıkıldım artık. Son Dakika Haberleri Zaten bu yüzden buradayım. Son Dakika Haberleri Merhaba Lester. görevlerin önemi konusunda bilinçlendirmek, yaşam ve eğitim kalitelerini yükseltmek, özgüvenlerini pekiştirmek, dünya gençliği arasında farkedilir duruma gelmelerini sağlamaktır.

*TÜRGEV’i eğitim ve kültür alanında uluslararası standartlarda kaliteli ve modern hizmet veren,uluslararası sivil toplum kuruluşları arasında etkili ve prestij sahibi olan bir kurum haline getirmektir.

Kız yurtları

Yeni üniversiteyi kuracak olan vakıf aynı zamanda şu kız yurtlarını da işletiyor:

Hayriye-Cemal Gülbaran Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

Başakşehir Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

Hüma Hatun Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

Cerrahpaşa Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

Hadımköy Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

Hasanpaşa Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

Şule Yüksel Şenler Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu

İsminaz Şahin Yüksek Öğretim Kız Öğrenci Yurdu Seninle bir şey konuşmak istiyorum. Fazla uzaklaşma. Bazı arkadaşlarla birlikte, bu şehirde bir prodiksiyon stüdyosu Haber, Haberler Haber, Haberler kurmayı düşünüyoruz. Aslında Haber, Haberler İzninizle. Bir saniye lütfen. Dizi için fikir: Hayallerinin peşinde koşan varlıklı bir müteahhitin öyküsü. Donald Trumph tarzı. Son Dakika Haberleri Mekan: New York. Son Dakika Haberleri Bakın şu gelene. Bu, kardeşim Ben. Ben. Carol. Buraya gelin. Merhaba Cliff. Son Dakika Haberleri Gözlerin nasıl? Son Dakika Haberleri Pek iyi sayılmaz. Son Dakika Haberleri Yapma ya! Son Dakika Haberleri Bir süredir Dr Rosenthal’a gidiyorum. Lester, afedersin. Clifford ile konuşacaktınız. Elbette. Hadi ofisime geçelim.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...