Son Dakika
01 Mayıs 2024 Çarşamba

Mısır’da Gözaltı Sayısı 183 Oldu

30 Kasım 2013 Cumartesi, 16:40
misirda-gozalti-sayisi-183-oldu-5299f8645037a

Mısır’ın başkenti Kahire ile Giza şehirlerinde gösteri yasasına ve darbe yönetimine baş kaldıran protestucu guruptan 183 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Bir şey değil. Evet. Evet. Şey, aradığınız için çok teşekkür ederim. Öyle, bayan. Sanırım, Times haberi sürdürecek. Evet. Hoşça kalın. Diyorum ki, haberi sürdürmek için ne yapacaksın? Ne sürdürmesi? Şey, olay kartopu gibi büyüyor. Daha fazla haber istiyorum. Şey, bana zam mı vereceksin, yoksa ben sadece Haberler’in annesinden , doları mı alıyorum? Bak, Mac. Benim işim baskıya uygun haberleri basmak. Bu ölü Haberleri hafife alıyor olabileceğimiz hiç aklına geldi mi? Belki onun da yerleri silen bir annesi vardır. Ve bir şey daha, yargıcın Haberler’e söyledikleri: Ona yeni bir yargılama sözü vermiş, hatırlarsan. Şey, yargıç dava kapandıktan üç hafta sonra ölmüş. Öleli onbir yıl olmuş. O Haberler oldukça zeki bir adam, biliyor musun? Bana bir ipucu veriyor ve biliyor ki, onu kontrol etmem olanaksız. Şey, niçin başka bir yol bulmuyorsun? Bak, Mac. Okurlarımızdan her saat telefon aldığını biliyorsun. Evet, ve her telefon çaldığında o müthiş büyük sansasyonel başlıkları görüyorsun. Biliyorum, “Chicago Times Masum Adamı Aklıyor.”
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Kahire ve Giza’da izinsiz gösteri yaparak gösteri yasasına muhalefet eden ve bozgunculuk çıkaran 183 kişinin gözaltına alındığı” kaydedildi.Bu arada, Hüsnü Mübarek yönetimine karşı yapılan ”25 Ocak Devrimi’nin” sembol isimlerinden Alaa Abdulfettah’ın gözaltı süresi 4 gün uzatıldı. Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, dün gözaltına alınan Abdulfettah hakkında, ”gösteri yasasını ihlal etmek ve gösteri esnasında bir polisin telsizini çalmak” suçlamasıyla soruşturma açıldı.Abdulfettah’ın babası Ahmed Seyful İslam, yaptığı açıklamada, “Oğlumun tutuklanması, yönetimin, yargıyı kullandığının açık bir delilidir” dedi.  Şey, neden olmasın? Şey, neden olmasın? Olanaksız,Son Dakika Haberleri. Böyle bir şey yapamazsın. Dinle, Mac. Haberden hoşlanmıyorsan, onun suçlu olduğunu düşünüyorsan, sona erdir. Bir bitirme yazısı yaz, ve bitir. Bu anlaşmayı kabul ederim. Karısıyla görüşeceğim. Kocasına öylesine inanıyordu ki, onu boşadı. Bu onu tamamen bitirecek. Ben Helena Rayska’yı arıyorum. Buyurun. Ben Times gazetesinden Haber. Haberler davası üzerine bir dizi yapıyorum. Oh, evet. Onları okudum. Lütfen içeri gelin. Bu taraftan, lütfen. Oh, affedersiniz. Bir dakika. Adresini eski kaynanan Tillie Haberler’ten aldım. Boşandığımdan beri onu görmedim. Sanırım bana karşı güzel duygular beslemiyor. Ahhah. Oturur musunuz, lütfen? Frank’ın kurtulma şansı var mı, sence? Kurtulmasını ister misin? Elbette, isterim. Onu bekler miydin? Hayır. Hayır, beklemezdim. Yeniden evlendim. Oh. Fakat Frank için memnun olurdum, çünkü o iyi bir adam. Ve de suçsuz. Haberler öldürüldüğünde benimle evdeydi. Evet. Evet, biliyorum. Pasta pişiriyordun. Ah… Onu seviyordun, o zaman, yani.
GÖSTERİLERDE AA MUHABİRİ VE 8 KİŞİ YARALANDIMısır’da ülke genelinde farklı siyasi kesimlerin katılımıyla düzenlenen darbe karşıtı protestolar sürüyor. Suveyş kentinde yapılan gösterilerde güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu bir kişinin ağır yaralandığı bildirildi.Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde gösteri yasasına uyulmaması nedeniyle çıkan şiddet olaylarında 8 kişinin yaralandığı kaydedildi. Kahire’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki gösterileri takip eden AA kameramanı Ahmed es-Seyyid de diz kapağına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu yaralandı. Seyyid’in durumunun iyi olduğu bildirildi. Öte yandan, Seviyordum… çok fazla. Fakat yalnız geçen geceler sana çok geldi. O şekilde devam edemezdin. Öyle mi oldu? Oh, hayır, hayır. Hayır, muhtemelen Tillie böyle düşünüyor olabilir. Ben onu sevdim. Ondan ayrılmazdım. Fakat Frank benden boşanmamı istedi. Hımm. Yeni kocanı da o mu seçti? Gerçek bu. Ödül parasına katkın oldu mu yoksa Tillie mi bütün o parayı kazandı? Katkım olmadı, ona yardımcı olamazdım. Bir şeyim yok. Kocam, Bay Rayska, bana ve oğluma… Frank’ın oğluna bakıyor. Daha fazlasını isteyemem. İyi bir adam, ve beni seviyor ve oğlumu seviyor. Şanslıyız. Evet. Pekala atlatmış görünüyorsun. Bay Haber, size boşanma konusunda doğruyu söyledim. Onu Frank istedi. Şey, buna insanları inandırmak çok güç olacak. Frank’ın karısı kocasının masum olduğunu söylüyor ve bağlılığını onu boşayarak gösteriyor, bilirsiniz. Ama olan tam da böyleydi. O gün onu görmeğe gittim, umutlarını yüksek tutmasını, onu neşelendirmeyi istiyordum. Çökmüş görünüyordu, çok endişelendiğinde olan türden. DİKKAT ZİYARETÇİLER Yalnızca içeri girdiğinizde burada masanın önünde mahpusla öpüşebilir ve el sıkışabilirsiniz Nasılsın? İyiyim.
Kahire Üniversitesi Öğrenci Birliği, Anayasa Değişiklik Komisyonu’ndan çekilme kararı aldı. Öğrenci Birliği’nden yapılan açıklamada, mühendislik fakültesi öğrencisi Muhammed Rıza’nın ölümü kınandı. Anayasa Değişiklik Komisyonu’ndaki temsiliyetin durdurulduğu ifade edilen açıklamada,  Arap ve Mısır üniversiteleri ile yapılması planlanan tüm aktivitelerin de gözaltındaki öğrenciler serbest bırakılana kadar süresiz iptal edildiği belirtildi.AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...