Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Otomotiv Endüstrisinin Bu Ayki Durumu

10 Aralık 2013 Salı, 15:21
otomotiv-endustrisinin-durumu-52a70f213fc8b

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, “2013’te ihracat hedefimizin Üzerindeyiz. AB bölgesindeki toparlanma devam ederse gelecek yıl yeni rekorlara imza atabiliriz.” Şeklinde açıklama yaptı.

Otomotiv endüstrisinde yüzler gülüyor. 2013 için öngörülen 20 milyar dolar ihracat hedefine, yıl tamamlanmadan kasım ayında ulaşıldı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Teşekkürler . Her zamanki gibi harika söyledin. Söyle bakalım, Harold Weakly, tatile çıktın mı? Hayır, şeker dükkânındaki bir çocuktan daha meşgulüm. Bütün çalışıp, didinmeler her şeyi bir süre bir tarafa bırakıp Belgesel İzle Belgesel İzle sana güzel bir GooGoo şekeri yeme isteği vermiyor mu? Belgesel Hey Steve. Kız benimle. Belgesel Merhaba. Belgesel Pardon. Yardımcı olabilir miyim? Belgesel Ben de onlarlayım. Belgesel Sahne arkası giriş katın var mı? Belgesel Onların da yoktu. Giriş kartına ihtiyacınız var. Hiç doymam Belgesel GooGoo, mükemmel şeker Belgesel İzle Hep zaman daha çok isterim Belgesel Belgesel İzle enerjiye ihtiyacınız varsa. Beraber olsak bile Belgesel Her an GooGoo anıdır. Bir hayat boyunca Belgesel Sefertasınıza GooGoo koyun. Hiç doymam Hiç doymam Sana hiç doymam Hemen bir GooGoo al Belgesel İzle Belgesel İzle Güney’in en sevilen şekeri, ”den beri. Belgesel Şarkıyı söylemeye hazır mısın? Belgesel Evet. Git bir GooGoo al Çok iyi gelir Belgesel Öldürdüm mü Birliği’nin (OİB) verilerine göre, otomotiv endüstrisinde kasım ayında 2 milyar 78 milyon dolarlık dış satışa imza atıldı. Bu rakamla 11 aylık toplam dış satışlar 19.5 milyar dolara ulaşırken, 2012’nin 12 ayında gerçekleştirilen 19 milyar 63 milyon dolarlık ihracatın da aşıldığını gösterdi. İhracatta iki milyar dolarlık eşik 2008 Eylül ayından bu yana ilk kez aşılırken, AB bölgesine yönelik dış satışlarda yıl içinde sürekli artışlar görülmesi sektörün umudu oldu. Otomotiv endüstrisi kasım ayında dış satışların da büyümesini, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18’e çıkararak, Türkiye genelindeki ihracat artışını ikiye katladı.

Kasım ayı ihracat verilerini değerlendiren OİB Başkanı Orhan Sabuncu, tüm ürün gruplarında artış yakaladıklarını ve özellikle AB bölgesindeki birçok ülkede de yüksek oranlı büyümeler görülmesinin gelecek adına umut verdiğini söyledi. bilemeyeceğim Haven. Zaten ölmüşlerdi. Belgesel Evet. Hayatta kaldıkları içi çok şanslılar. ! Teşekkür ederim. Teşekkür ederim. Teşekkür ederim. Tamam, tamam. Müthiş ve sıcak karşılamanız için teşekkür etmek istiyorum. Oğlum, Bud Hamilton’ı da alkışladığınıza eminim. Ayağa kalk, Bud. Ne adam değil mi? Evet, kesinlikle. Kesinlikle. Tanrı sizi korusun ve sıcak karşılamanız için çok teşekkür ederim. Belgesel Bu adamın boyu kaç. Belgesel Bugün size Belgesel İzle Belgesel Kimin? Belgesel Haven. Belgesel Belgesel İzle bir sürprizim var. Belgesel Yepyeni bir şarkı. Belgesel Ona asla sorma, John. Aç bavullarını Ve ağlamamaya çalış Terk edemem karımı Üç sebebim var Jimmy var Ve Kathy Ve tatlı Lorelei Çocukların hatırı için Elveda demeliyiz Çocukların hatırı için Elveda demeliyiz Çünkü Sabuncu, şunları kaydetti: “Türkiye’nin ihracat artış hızını sollayarak gidiyoruz. 2008 Eylül ayından bu yana ilk kez 2 milyar dolar eşiğini aşmamız da endüstrimize ayrı bir moral oldu. 2013’ü, 22 milyar dolarla hedeflerimizin üzerinde tamamlayacağımızı daha önce duyurmuştuk. Bundan böyle önümüzdeki yıla odaklandık. AB bölgesinde toparlanma aynı şekilde devam ederse, endüstri olarak gelecek yıl yeni rekorlara imza atabiliriz.”

BİNEK OTOMOBİL İHRACATI YÜZDE 15 OLDU

Kasım ayı ihracat verileri incelendiğinde, tüm ürün gruplarında artış yaşanması dikkat çekti. Buna göre, otomotiv yan sanayi yüzde 11 artış ve 846 milyon dolarla ilk sırada, binek otomobil ürün grubu da yüzde 17 büyüme ve 660 milyon dolarla ihracatta ikinci sırada yer aldı. Eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlarda Jimmy umuyor bir süredir Balığa götürürüm diye Küçükler beysbol ligindeki atışı Değer görmeye Ve Kathy ‘ünde şimdi Küçük kraliçem benim Ve görmeliyim Seçeceği sevgilisini Aç bavullarını Ve ağlamamaya çalış Terk edemem karımı Belgesel Çok ilginç, çünkü Belgesel İzle Bak! Connie White! Connie White. Nasılsın şekerim? Plağımı imzaladığını hatırlıyor musun? Şova geldiğiniz için teşekkür ederim. Elimde yazdığım bir şarkı var. yarın sizi ararım, olur mu? Sohbet ederiz ve Belgesel İzle Program broşürüne ne yazdığımı hatırlıyor musun? Hatırlıyor musun? Belgesel Senin arkadaşınım. Connie White. Belgesel Elbisenizi beğendim. Ben de kendime bir tane alacağım. Ama ben altın olanı beğeniyorum, üzerinde Belgesel İzle Anlıyorsunuz Belgesel İzle siz Belgesel İzle beliniz hiç yokken. Yürümeye başladı Lori Konuşmaya da başladı şimdi Ve “baba” kelimesi Oldu ilk söylediği yüzde 36 büyüme ve 427 milyon, otobüs-minibüs-midibüs ürün grubunda da yüzde 22 büyüme ve 114 milyon dolar ihracat yapıldı.

Diğer başlığın altında ise yüzde 32 yükseliş ve 29 milyon dolarlık dış satış gerçekleşti. Aynı ürün gruplarında, yılın 11 aylık dönemi dikkate alındığında ise yan sanayi yüzde 10 büyüme ve 8 milyar 385 milyon, binek otomobiller yüzde 15 Aç bavullarını Ve ağlamamaya çalış Terk edemem karımı Üç sebebim var Jimmy var Ve Kathy Ve tatlı Lorelei Çocukların hatırı için Elveda demeliyiz Çocukların hatırı için Elveda demeliyiz Çocukların hatırı için Elveda demeliyiz Teşekkür ederim. Teşekkür ederim. Gömleğinin arkasında koca bir galaksi var. Ve şimdi değerli bir eski favori söylemek istiyorum Belgesel artış ve 6 milyar 339 milyon, eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar yüzde 16 yükseliş ve 3 milyar 518 milyon, otobüs-minibüs-midibüs ürün grubunda da yüzde 3 büyüme ve 965 milyon dolarlık ihracata imza atıldı.

‘Diğer’ başlığı altındaki ürün grubunda da yüzde 12 artışla 338 milyon dolar ihracat yapıldı. Ülke bazlı ihracat rakamları incelendiğinde ise Almanya’ya kasım ayında yüzde 20 artış ve 317 milyon, Birleşik Krallık’a yüzde 50 büyümeyle 228 milyon, Fransa’ya da yüzde 17 yükselişle 221 milyon İzle Belgesel İzle bu işe başlamamı sağlayan şarkı, bana çok başarı getirmiş bir şarkı Belgesel İzle Belgesel İzle yıllar boyunca sevdiğiniz Belgesel İzle Belgesel İzle ve eminim bu akşam da bayılacağınız bir şarkı. “Keep A Belgesel Goin”! Teşekkür ederim. Bir gülün dikeni battığında Devam et Dolu veya kar yağdığında Devam et Ağlayıp, sızlanmanın anlamı yok Çünkü balık yok oltanda Zokayı yemle ve denemeye devam et Devam et Kötü hava mahsulünü öldürdüğünde Devam et Başarıya ulaşmak için çok çabalamak gerekir Devam et Wilton havaya girdi! Hadi, Wilton! Wilton’u alkışlayalım. Sanırım Joe şimdi devralacak. Hazır mısın Joe? Evet, Joe başladı. Şimdi herkes katılacak. Ve derse doktor, “işin bitti” dolarlık dış satış yapıldı. Ocak-Kasım döneminde de Almanya’ya yüzde 2 büyüme ve 2 milyar 785 milyon, Fransa’ya yüzde 6 yükseliş ve 2 milyar 181 milyon, Birleşik Krallık’a da yüzde 59 büyüme ve 1 milyar 973 milyon dolarlık ihracat gerçekleşti.

CİHAN

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...