Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Patates Fiyatlarında Muazzam Yükselme

28 Kasım 2013 Perşembe, 02:52
patates-fiyatlarinda-muazzam-yukselme-52968dd7b4010

Patates Fiyatı Artışı

Geçen yıl para etmediği için tarlada kalan patates, bu yıl ekim alanı daralınca fiyatı tavan yaptı. Tarladan komisyoncuların 1 ile 1,50 liradan aldığı patates; pazar ve marketlerde kilosu 2 – 2,5 liradan tüketiciye ulaşıyor.

NEVŞEHİR’DE EKİM ALANLARI ordu tutması gerekir. Tüm havaalanına adam yerleştirmek ne kadar tutar Son Dakika Haber Son Dakika Haber biliyor musun? Vereceği parayı düşün. Sen o kadar etmezsin. Haber Havaalanına gitmek istemiyorum. Ne yapmak istiyorsun? Trenle mi gideceksin? Haber Niye sen götürmüyorsun? Haber Nereye? Bilmem. Nereye gidiyorum? Nereye gideceksem. Araba kiralamak gerekir. Haber Gördün bana silah çekti. Haber Hadi ama onun silahı yok. Araç kiralama sabah açar ancak. Tanrım. Zor gece değil mi? Sen gittikten sonra Jan’i arayıp iyi olduğunu söylememi ister misin? Haber Jan beni terk etti. Haber Öyle mi? Haber Evet. Haber Bunu bilmiyordum. Çocuğu alıp annesine taşındı. Tanrım bu kötü işte. Evet. Onu tekrar kazanacağım. O kadar yaşarsam tabii. Haber Nereye gidiyorsun? Haber Şarkı dinlemek istiyorum. AZALDI; İZMİR OLMASAYDI PATATES 5 LİRAYA ÇIKARDI

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) Genel Başkanı Mehmet Çakman ise geçen hafta Nevşehir’de patates üreticileriyle bir araya geldiğini söyledi. Nevşehir’de patates ekim alanlarının daraldığını anlatan Mehmet Çakman şunları kaydetti: “Üreticilerimiz bize, sulama birliklerinin özelleştiğini, ihaleyi kazanan şirketin de çiftçilerden sulama paralarını peşin istediğini söyledi. Hal böyle olunca, Haber İkinci Cadde güney mi? Haber İkinci Cadde güney. Haber Güney mi dedin? Haber Güney, evet. Ama güney bu yönde değil, bu yönde. Kuzeyden dön. Altıncı caddeden yediye çıkacaksın, bu yöne gitmelisin. Haber Tamam. Haber Yanlış yola girmişsin. Haber Teşekkürler. Haber Buradan Brodwey’e doğru gidin. Haber Bir şeyler iç. Hadi. Haber Olmaz. Haber Borcum ne kadar? Haber . mi? Üstü kalsın. Haber Teşekkür ederim. Sık gelsene. Haber Annie nasıl? Haber İyi. Haber İyi mi? Haber İyi, evet. O da seni soruyor. Oğlun nasıl? Oğlum müthiş. Müthiş. Oğlum kocaman oldu. Ana okulundaki bütün çocukları dövüyor. Dövüyor mu? Zorlu olmalı. Haber Hem de nasıl! Seninki nasıl? Ne kadar oldu? Beş aylık mı? Haber Beş aylık evet. Dişleri çıktı. Haber Sahi mi? Haber Gerçekten. Haber İşte bu güzel. Haber Harika bir çocuk. Başparmağımı tutuyor. sulama parasını veremeyen üreticiler bu yıl patates ekememiş. Artan fiyatlarda bunun da etkisi var. Bu sene ekim az olunca fiyatlar tavan yaptı. İzmir’de ikinci patates hasadı piyasaları rahatlattı. Eğer İzmir’de ikinci ürün yetişmeseydi patatesin kilosu 5 lirayı bulurdu. Şimdi pazarlarda patatesin kilosu 1,5 ile 2 liradan satılıyor. Marketlerde fiyat daha da yukarıya çıkıyor.”

Bursa’da komisyonculuk ve patates üreticiliği yapan İsmail Başaran da geçen yıl üreticinin zarar etmesi nedeniyle bu yıl daha az alana patatesi ekimi yapıldığını belirterek, Haber Çok hoş. Kime benziyor? Haber Hadi kalk. Haber Nereye gidiyorsun? Haber Kalk. Haber Nereye gidiyorsun? Haber Jan’e gitmek istiyorum. Haber Şimdi mi? Onunla vedalaşmalıyım. Kızıma da hoşça kal demeliyim. Bebekler uzun süre görmeyince unutur. Nick, bu delilik. Haber Kalk hadi! Haber Bir dakika. Biramı bitireyim. Tabii. Acelemiz yok. Jan’in canı cehenneme, ona ihtiyacım yok. Haber Çok sıcak değil mi? Haber Evet. Haber İyi misin, miden nasıl? Haber İyi. Biraz kraker ye. “Bunun yanında Kuzey Irak’a yapılan ihracatta patatesin fiyatının yüksek olmasında büyük etken. Ürün az, talep çok olunca fiyatlar arttı. Tarladan üretici 1 liradan patates satıyor. Tarladan yola çıkan patates halde1,30 ile 1,50 liraya yükseliyor.” dedi.

 

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...