Son Dakika
16 Nisan 2024 Salı

Akıllı Tahta İhalesi İçin En Düşük Teklifi Vestel Verdi

10 Aralık 2013 Salı, 15:07
akilli-tahta-icin-en-dusuk-teklifi-vestel-verdi-52a70ffe53fca

İhalelere Oyak Teknoloji AŞ yazıcı için Katıldı, Sentim Bilişim AŞ yazıcı için katıldı, Vestel Elektronik akıllı tahta için katıldı ve Arçelik akıllı tahta için katıldı.

İhalede 347 bin akıllı tahta ihalesini Vestel Elektronik birim fiyat 2 bin 878 lira olmak üzere 999 milyon 722 bin 226 lira ile en düşük teklifi verdi. 13 bin 645 çok Tamam mı? Bunlar kafa, insanlara ait kafalar. Nerede kalmıştık? Son Dakika Haberleri Bir Siyaset var diyordum. Son Dakika Haberleri Evet. Ho, ho, dur bakayım, bir dakika. İnanamıyorum daha önce dikkatimi çekmemişti. Ne? Biraz siyah şaçla ve patlak burunla bu çocuk yumuşak Frank gibi. Son Dakika Haberleri Ne? Son Dakika Haberleri Evet. Yani, biliyorum biraz gençsin ama Haber Son Dakika Haberleri o kazma dişlerinle Son Dakika Haberleri Frank’in kellesi var ama. Elimdeki kötü, seninki daha iyi. Fakat bir Frank’e ihtiyacın var mı onu bile bilmiyorsun. Son Dakika Haberleri Olabilir. Son Dakika Haberleri Lütfen hayır. Dinle lütfen, hayır, bela istemiyorum. Bak, uçuyorum, uçuyorum. Son Dakika Haberleri Nesin sen? Bir peri mi? Son Dakika Haberleri Yo, yo, pilot ehliyeti var. Bütün bu kafalarla uçağa binmek istemezsin. Zaten bunlarla nasıl binebilirsin ki. Bizi götürebilir. Daha akıllıca. Uçarım. Pekala, kapın şu kafaları sadece üsttekini ayırın.fonksiyonlu A3 yazıcı ve 28 bin 351 çok fonksiyonlu A4 yazıcı alımını ise 163 milyon 595 bin 472 lira teklifi ile Oyak kazandı. İlk ihalede akıllı tahta için en düşüt teklifi veren Datateknik-Boğaziçi-Akçadağ- İnformatik Ortak Girişim Grubu (OGG) teknik yeterliliği sağlayamadığı için ihale dışında kaldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın, Fırsatları Artırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında satın alınacak akıllı tahta ve yazıcı alımı için istekli firmalar ile fiyat görüşmesi yapıldı. Bakanlık Merkez Binada yapılan görüşmelere daha önce ihaleye teklif veren ve yeterliliği sağlayan Oyak Teknoloji AŞ (yazıcı için), Sentim Bilişim AŞ Niye? Üstteki kimseye benzemiyor ve Büyük Sep asla para vermez. Dur bir dakika. Ben kestim ve onu kullanmayacaksın bile ha? Son Dakika Haberleri Steve, üşütme. Son Dakika Haberleri Hayır, sen üşütme. Bu adil değil, bu kafa üzerine çok zaman harcadım. Kafayı kesmeden önce en azından bana söylemeyi düşünemezmiydin? Geldiğini görmüştüm. Son Dakika Haberleri Kelle arayan bir adamla uğraşma. Son Dakika Haberleri İyi tavsiye. Şimdi bütün kelleleri al ve gidelim, tamam? Son Dakika Haberleri Büyük Sep, Benny. Son Dakika Haberleri Kafalarım nerede? Demin Tommy ile konuştum, yarın orada olacak. İlk görüşmemiz iki hafta önceydi sonra üç gün önce konuştuk. Tommy’e verdim. Şimdi anlaşma Tommy’in. Tommy hakkında laf etme, ona güvenirim. Bu senin işin. Büyük Sep, burada neden bahsediyoruz. Kelleler.(yazıcı için), Vestel Elektronik (akıllı tahta için) ve Arçelik (akıllı tahta için) katıldı. İhalenin komisyon Başkanı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı İlhami Türkay, fiyat görüşmeleri süreci hakkında bilgi verdi.

Etkileşimli tahta ve çok fonksiyonlu yazılı alımının ikinci kısmını gerçekleştirdiklerini belirten Türkay, “Temmuz ayında ihale yapıldı ve yeterlilik dosyaları alınmıştı. Bu kapsamda fiyat görüşmesi yapılacak. Fiyat görüşmeleri 2 tur üzerinden yapılacak. İhale iki kısımda birincisi 347 bin 367 adet Açık pazardaki herhangi bir şeyin değerinde değiller. Burada elmaslardan konuşuyor gibi değiliz. Ben, şimdi beni ne üzüyor biliyor musun? Bir adam bin öder ve ortada bir şey yoktur. Düşünmeye başlar belki, belki yalnızca aldatıldığını, ne demek istediğimi anlayabiliyor musun? Büyük Sep, annemin ölüsü üzerine yemin ederim onları kendim getireceğim. Ben ve söz verdim. Ben, sana ödediğim binliğin yanında sözünün bir değeri yok. kellelerini görmek için sana bin dolar ödedim. Şimdi bana kelleleri getir. Bennie. Bennie, Bennie, buraya gel, çabuk ol. Bennie, buna inanamayacaksın. Baksana, şuna bak. akıllı tahta, 41 bin adet yazıcı alımı yapılacak. İkisi içinde fiyat görüşmeleri iki tur olarak yapılacak. Birinci tur fiyatlar kapalı zarf olarak yapılacak. Ardından ikin tur başlayacak.” diye konuştu.

Etkileşimli tahta ihalesine isteklilerden Arçelik, Vestel, yazıcılar için ise Oyak Teknoloji AŞ ve Sentim Bilişim AŞ çağrıldı. Akıllı tahta ihalesine firmalarda sırasıyla Son Dakika Haberleri Allah’ım. Bu Siyaset. Son Dakika Haberleri Bu Siyaset ve Stu, yani Haber Sana dememişmiydim, bizi kazıkladı Bennie, demedim mi? Son Dakika Haberleri Bu iyi olmadı. Son Dakika Haberleri Büyük Sep’e ne diyeceğiz, Bennie. Kes sesini. Ernie Lipscomb, lütfen telefon bölümüne. Ben Ernie Lipscomb. Ernie, ben Son Dakika Haber Onunla konuşayım. Son Dakika Haberleri Elbette. Sana. Son Dakika Haberleri Evet? Merhaba, ben Son Dakika Haber, ben Haber ben iki kafa daha kaybettim. Ne? İki kafa daha nasıl kaybedebildin? Son Dakika Haberleri Polis aldı. Son Dakika Haberleri Polis nasıl alabildi? Önce kaybettiğimi geri aldım. Ne bakıyorsun? Haşhaş başlarından bahsediyor. Uyuşturucuyu bıraktırma programındanız. Müşteri kaybetmekten nefret eder. Beni dinle, seni yetersiz küçük bok parçası. Tam olarak neredesin? La Purisima otel’indeyim. Bir yere ayrılma. Hiçbirşey için odandan çıkma. Oraya geliyorum. teklifleri kapalı zarfla alındı. İlk teklif zarfını Arçelik verdi. İkinci olarak Vestel’in teklifi alındı. İkinci kısım yazıcılar ihalesine ise sırasıyla Oyak ve Sentim’in teklifleri alındı.

Sırası ile teklifler açıldı. Arçelik firması 347 bin 367 adet akıllı tahta alımı için adet birim fiyatı 4 bin 85 lira olmak üzere toplam 1 milyar 418 milyon 994 bin 195 TL teklif verdi. Vestel Elektronik ise akıllı tahta için birim fiyat 3 Eğer oraya geldiğimde başka kellede kaybedersen Haber onların yerine ailen ve arkadaşlarınınkiyle değiştiririm duydun mu, ha? Gerçekten önem verir ve en iyisini ister. Ne oldu? Öncelikle düşündüğüm eğer bunları bizden alırsa babanın işi biter. Harekete geçmeliyiz. Buranın biraz ilersinde bir yer görmüştüm başka bir otel bakacağız, hadi kalk. Aa, bunları alacağım, onları bırakamam. Koyabileceğim başka bir yer yok. Amerikan sınırına götürüp polise vereceğim. Araba kiralayacağım, tüm gece süreceğim. Son Dakika Haberleri Anneme ne söyleyeceğim? Son Dakika Haberleri Uydur birşey. Kavga ettiğimizi söyle. bin 990 TL olmak üzer toplam 1 milyon 385 milyon 994 bin 330 lira teklif verdi.

YAZICILAR İÇİN EN DÜŞÜK TEKLİFİ OYAK VERDİ

İkinci kısım 41 bin adet yazıcı için Oyak Teknoloji AŞ 353 milyon 745 bin 8 lira ve Sentim Bilişim AŞ ise 339 milyon 743 bin 115 lira teklif verdi. İhale komisyonu başkanı Türkay firmaların ikinci tekliflerini vermeleri için ihaleye 1 saat ara verdi. Komisyon başkanı sırasıyla teklifleri açıkladı.Sana şişman dediğimi de. Ne düşündüğü önemli değil önemli olan babanı kurtarmamız. Şişman değilim. Bak belki baban hakkımda düşündüklerinde haklıdır. Belki, hiç bir şeyi beceremeyen aptalın tekiyimdir. Ama onu bu durumdan kurtaracağım. Sana söz veriyorum onu kurtaracağım. Çek onun üzerinden ellerini seni manyak. Dur. Deli olduğumu düşünmemi isteyebilirsin ama deli değilim, aptal da. Odanda sakladığın şu kelleler, kocamın çantasına sen koydun. Anne, ne diyorsun? Polis çağıracağım, hemen şimdi. Hayır. Anne, polis çağırmak kötü bir fikir. seni seviyorum. telefondan elini çek sen geri çekil, ne yaptığımı biliyorum. Hayır, sen, sen açık düşünemiyorsun. Mükemmel düşünüyorum, ne yaptığımın farkındayım. Geri durmanı söyledim Oyak yazıcılar için ikinci turda toplam 163 milyon 595 bin 472 lira teklif verdi. Sentim Bilişim ise 41 bin yazıcı için toplam 191 milyon 620 bin 57 lira verdi.

Akıllı tahta için yaklaşık maliyet 1 milyar 458 milyon 437 bin 753 lira olarak belirlendi. Arçelik firması 347 bin 367 adet akıllı tahta alımı için birim fiyatı 3 bin 83 lira olmak üzere toplam 1 milyar 70 milyon 932 bin 461 lira. Vestel Santral? Hayır, size bağırmıyordum. Lütfen polisi bağlayabilir misiniz? Oh evet, santral, bana polisi bağlayabilir misiniz, polis mi? Evet, polise ulaşmaya çalışıyorum. policia, evet, teşekkürler Haber Evet, evet, evet. Evet, elbette, Bekliyorum, beklemekten memnunum. İsa aşkına, sessiz ol. Evet, oh, merhaba, polis, evet, benim Haber Son Dakika Haber, acele et. Git. Son Dakika Haberleri Bir araba kiralamam gerek. Son Dakika Haberleri Elbette, sorun değil. Chevy’lerimiz var, jeep, chevy Haber Hey, bizim jeep’e benziyor. Yani, ah, birçok jeep var, bilirsiniz, bayım Bu dergi ile mi? Hiç sanmıyorum. Bu jeep bizden çalındı. Bilmiyorum, bayım çoğu insan dergi okur. Hastalık nöbetleri üzerine mi? Benle dalga geçiyorsun. Sahi, bu gibi dergileri seviyorsun, ha? Ne yapacağımı söyleyeyim. Bu jeep’i kiralarsan, dergiyide ücretsiz vereceğim. İnanılmaz. ASiyasetersiniz. Araç nereden kiralayabiliriz? Teşekkürler. Pekala, A.C si olduğundan emin ol.Elektronik ise akıllı tahta için birim fiyat 2 bin 878 lira olmak üzere 999 milyon 722 bin 226 lira. Komisyon inceledikten sonra kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.

41 BİN 996 OKULA 347 BİN AKILLI TAHTA ALINACAK

FATİH Projesi kapsamında 41 bin 996 okul için 347 bin 367 akıllı tahta, 13 bin 645 çok fonksiyonlu A3 yazıcı ve 28 bin 351 çok fonksiyonlu A4 yazıcı alınacak. İhalenin 347 bin 367 akıllı tahtaları içeren kısmına en düşük teklifi, 1 milyar 319 milyon 994 bin 600 lira ile Datateknik-Boğaziçi-Akçadağ- İnformatik Ortak Girişim Grubu (OGG), yazıcıları içeren 2. kısmına Bekle, şampiyon. Teşekkürler. Yalnızca bayıldığımı söyleyebilir misin? Hadi, iç hepsini, susuz kalmışsın. Son Dakika Haberleri Eşyaları toplayacağım. Son Dakika Haberleri Kıçımı buradan kaldırmam. Niye? Tropikana’nın güzelliklerini duydum. Para israfı, tatlım. Bir hamak ve tül getir hazırım. Ama Haber Son Dakika Haber, Ben Ernie Son Dakika Haberleri İsa adına. Son Dakika Haberleri Ernie’de kim? Son Dakika Haberleri Hiç kimse, büyükanne. Son Dakika Haberleri Seni tanıyor gibi görünüyor. Son Dakika Haberleri Hayır, büyükanne. Son Dakika Haberleri Yanında takıldığın bilim adamları mıdır? Son Dakika Haberleri Büyükanne. Son Dakika Haberleri Ne halt ediyorsun? Son Dakika Haberleri Son Dakika Haber nerede? Son Dakika Haberleri Sen kimsin? Bir soru sordum olası Son Dakika Haber nerede? ve bende sana sordum, en düşük teklif ise 240 milyon 875 bin 659 lira ile Oyak Teknoloji AŞ vermişti. İhaleye Sentim Bilişim AŞ 244 milyon 847 bin 938 lira (yazıcı için, Vestel Elektronik 1 milyar 597 milyon 540 bin 833 lira (akıllı tahta için) ve Arçelik 1 milyar 556 milyon 898 bin 894 lira (akıllı tahta için) teklif vermişti.

 

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...