Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Uyuşturucu Karteli marka Oluyor

08 Ocak 2014 Çarşamba, 07:06
uyusturucu-karteli-marka-oluyor-52ccdc6f6b5b8

Uyuşturucu mafyası Pablo Escobar’ın bir dünya markası olduğuna inanan Junior Escobar, babasının geçmişe ait yaşantısını ve fotoğraflarını ürettiği tişört ve hediyelik eşyalara basarak ticaret hayatına atılma kararı aldı.
Ancak Escobar markalı ürünler Kolombiya’da büyük polemik konusu oldu. Dünyanın bir numaralı uyuşturucu karteli olarak bilinen Pablo Escobar’ın Kolombiya ve Güney Amerika’da binlerce kişinin ölümünden sorumlu olduğunu savunan halk, bu ismin ‘marka’ adı altında ‘yaşatılmasına’ tepki gösterdi. değil mi? Hiç Kansas’a gittiniz mi Bayan Travers? Missouri’yi biliyor musunuz? Haberler Bildiğimi söyleyemem. Haberler Orada kışlar oldukça soğuk geçer. Babam Elias Disney’in kendine ait bir gazetesi vardı. Binlerce sayfası vardı ve günde iki kez basılırdı. Sabah ve akşam baskısı. Babam büyük bir iş adamıydı. O Haber Haber koyabileceği her yere parasını saklayan adamın tekiydi. Dağıtım elemanlarını kullanmazdı. Onların yerine sadece beni ve Haber Haber abim Roy’u kullanırdı. Sekizime yeni basıyordum. Sadece sekiz yaşındaydım. Dediğim gibi kışlar çok yaman geçerdi. Yaşlı Elias eskileri tam anlamıyla Haber Haber yıpranana kadar yeni ayakkabıya ihtiyacımız olduğuna inanmazdı. Bayan Travers dürüst olmak gerekirse karlar bazen boyumu geçerdi. Pekmez gibi çamurda onları iterek yürürdük. Soğuk ve nem ayakkabılarımızın içine akardı. Yüzümüz soyulurdu. Bazen kendimi bir kar çukurunda bulurdum. Uyandığımda dışarı çıkmak zorundaydım. Bilmiyorum. Eleştiriler üzerine bir açıklama yapan oğul Escobar, ‘babasının yaptıklarından sorumlu olmadığını vurgulayıp amacının bu ismi canlı tutarak uyuşturucu ile mücadele etmek olduğunu’ söyledi.

Özellikle tişört ve kot pantolonlu piyasaya çıkan ve 60 – 90 dolara satılan Escobar ürünlerinin gençlerOkul zamanı geldiğinde ise çok soğuk ve ıslak olurdum. O haldeyken denklem vesaire öğrenmeye çalışırdım. Daha sonra karın içine tekrar girer ve karanlık çökmeden eve giderdim. Annem bize akşam yemeği hazırlardı Haber Haber ve daha sonra öğlen baskısını dağıtmak için tekrar dışarı çıkma vakti gelirdi. Acele etmelisin Walt. Gazeteleri sundurmalara, mağazalara ve kapı önlerine bırakmalısın. Yoksa baban sinirlenir ve kemerinin altındaki tokayı gösterir. Sizi üzmek için anlatmadım Bayan Travers. Hayır. Hayatımı seviyorum. Bence harika. Babamı da seviyorum. Harikulade bir adamdı. Arada bir Haber Haber karın içinde gazete dağıtan o küçük çocuğu düşünüyorum Haber Haber ve yaşlı Elias Disney’in kemerini ve tokasını. Artık yoruldum Bayan Travers. Olanları hatırlamaktan yoruldum. Siz yorulmadınız mı Bayan Travers? Hepimizin kendine ait masalları vardır. Hikayeyi bitirmek istemiyor musunuz? Her şeyi unutalım ve geçmişin dikte edilmediği bir hayatımız olsun. tarafından büyük ilgi görüldüğü belirtildi.

1949’da Kolombiya’da doğan Pablo Escobar’ın uyuşturucudan elde ettiği servetin 25 milyar dolara yaklaştığı sanılıyor. Güvenlik güçlerinin düzenlediği bir operasyonda 43 yaşında hayatını kaybeden Escobar hakkında 10 bin Kurtarmak istediği çocukları değildi. Babalarıydı. Senin babandı. Travers Goff. Benim hakkımda ne düşünüyorsun bilmiyorum Walter. Onun adını almayı sevip taktir etmeyebilirsin. Hepsi onunla ilgili değil mi? Hepsi, her şeyi. Bağışlayıcılık, Bayan Travers. Kitaplarınızdan öğrendiğim bu. Babamı bağışlamama gerek yok. O çok iyi bir adamdı. Hayır, hayır. Helen Helen Goff’u bağışlamalısınız. Kendinizi bir kenara atmak hayat için ağır bir yük. Onu bana verin Bayan Travers. Güvenin bana. Kıymetli Mary Poppins’inizle Haber Haber sizi hayal kırıklığına uğratmayacağım. Her zaman sinemaya giden birileri olur. Leicester’dan Kansas’a. George Banks’in hala orada olduğunu görecekler. Onu ve çocuklarını sevecekler. Onun dertlerine göz yaşı dökecekler. İşini kaybettiğinde yumruklarını sıkacaklar. O uçurtmayı uçurduğunda Haber Haber Bayan Travers. Keyiflenecekler. Şarkı söyleyecekler. kişinin ölümüne sebep olmaktan dava açılmıştı. (MADRİD/DHA)

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...