Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Türkiye Erasmus Eğitim Programında en başarılı üç Ülke Arasına girdi

15 Aralık 2013 Pazar, 15:51
turkiye-en-basarili-ucuncu-ulke-oldu-52adaefed520a

Türkiye’den dünyanın en başarılı öğrenci değişim programı Erasmus’a başvuruda bulunan yüz 66 üniversitenin yüz 62’si kabul edilirken, Türkiye, programa katılım oranında İngiltere ve Almanya’dan sonra en başarılı üçüncü ülke oldu.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliği yapmalarını destekleyen Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında Bir Amerikan paketinden çıktığında ısrar ediyor. Neyse ki, domuz pastırması konusunda daha hoşgörülü. Hepsi aynıdır. Ne demek istiyorsun? Hepsinin alışkanlıkları vardır. Ucuz olanı da, evlenmek istememeleridir. Teklif etti bile. Ne teklifi? Evlenme. Vay, vay! Onun bir “sev ve terk et” adamı… …olması hakkındaki tüm imalarımı geri alıyorum. Tebrikler. Teşekkür ederim, ama evlenmek yalnızca ayrılık anlamına gelir. Kuralları biliyorsun. Delirdin mi sen? Hayır, cevap verme. Dinle: Birkaç ay içinde senin Frederico sağlam bacaklarla gidecek… …ve seni geride bırakacak. Öyle olmayacak. Dinle tatlım, bu da bir kural. Her askeri ülkesine hizmet ederken elde ettiği her kadını terk etme… …hakkını kendinde görür. Beni sinirlendirmeden sus. Sinirlen. Belki biraz aklını başına getirir. Bu gürültü ne, Bayan Barkley? Sadece diyordum ki, müttefiklere yardım edebilecek tek şey… …Amerikalıların buraya gelmesi, hem de çabuk.2014-2020 yıllarında yürütülecek Erasmus+’dan faydalanacak üniversiteler Avrupa Komisyonu tarafından açıklandı.

Komisyonun yaptığı değerlendirme sonucunda, programda yer almak için Türkiye’den başvuruda bulunan 166 üniversitenin 162’si kabul edildi. Bu üniversiteler 2014-2020 dönemi için tüm Avrupa’da Erasmus+ Programında yer alacak 4147 yükseköğretim kurumu ile işbirliği anlaşması imzalayabilecek. İngiliz hanımefendimiz bu düşüncemi onaylamıyor. Bu hastanede hiçbir türlü rahatsızlığa göz yumamam. Peki, Bn. Van Campen. Amerikalıları sevmiyorsanız Bayan Barkley… …lütfen bunu kendinize saklayın. Peki, Bn. Van Campen. Bn. Barkley sigara mı içiyor? Hayır, içmiyorum. Yani, hayır. Hayır, içmiyor. Atlarken burnunu tut. Kaç kişiye âşık oldun? Hiç kimseye. Ben hariç tabii. Sen ilk ve teksin. Yapma. Başka kaç tane oldu, gerçekten? Hiç. Yalan söylüyorsun. Biraz. Önemli değil. Ben de bunu istiyorum. Bana yalan söylemeye devam et. Bir kız ücretin ne olduğunu ne zaman söylüyor? Bilmem. Tabii bilmezsin. Onu sevdiğini söylüyor mu? Söyle. Bunu bilmek istiyorum. Evet, erkek isterse. Erkek kızı sevdiğini söylüyor mu? Söyle lütfen. Bu önemli. İsterse söylüyor. Ama sen hiç söylemedin. Doğruyu söyle lütfen. Hayır. Söylemezsin. Söylemeyeceğini biliyordum. Seni seviyorum sevgilim. Kız sadece erkeğin istediğini söyler. Her zaman değil. Başvurusu kabul edilmeyen üniversiteler ise 2014’te yeniden başvuruda bulunabilecek.

Programa Avrupa’dan toplam 4578 üniversite başvuruda bulunurken, bunlardan 4309’u programdan yararlanmaya hak kazandı. Türkiye, İngiltere ve Almanya’dan sonra Erasmus Programına katılan üniversite oranında en başarılı üçüncü ülke oldu.

2013-2014 akademik yılında yaklaşık 22 bin Türk öğrenci ve akademisyenin değişim programından faydalanması beklenirken, programa katılacak üniversitelere de toplamda 52 Ama… Ama ben söyleyeceğim. Sen ne istersen onu söyleyecek, ne istersen onu yapacağım. O zaman asla başka bir kızı istemezsin, değil mi? Asla. İstediğini söyler, yaparım. O zaman çok başarılı olurum. Değil mi? Çok tatlı ve harikasın. Artık ben yokum. Sen ne istersen o var. İste, yeter. Sen. Bayan Barkley? Bayan Barkley nerede? Bayan Barkley’i gördünüz mü? Her yere baktım. Onu görmek istediğinizi söylerim. Nerede? Mutfaktadır eminim. Bulaşıkları yıkamakta hep ısrar ediyor. Karınca gibi çalışıyor. Teşekkür ederim. Van Campen öfkeli. Onu mutfağa yolladım. Bir dakikanız var. Van Campen. Bana gazeteyi ver. “Kalede Bebek Ruth’la Red Sox yine bitkin Senatörler’i… … yendi. Dokuzuncu devredeki üçlü oyun haricinde sıkıcı bir maçtı. Hararetli Washington tribünlerini inleten bir heyecana yol açtı.” Bayan Barkley, Koğuş B’deki karyolaların boyanması gerek. Peki efendim. milyon avro hibe desteği sağlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 2003 yılında 15 üniversitenin katıldığı Erasmus programında 128 öğrencinin yararlandığını hatırlatarak, “Bugün Erasmus Programı Türkiye Ulusal Ajansının gayretleri ile ülke geneline yayılmış ve hemen hemen her şehrimizdeki üniversitelerimiz programdan faydalanma hakkı elde etmektedir” ifadesini kullandı.

Diğer programlarla birlikte toplam 70 bin Türk vatandaşına yurt Hasta uyurken neden odada kaldığınızı anlamıyorum. Uyuduğunu fark etmedim. Ona gazete okuyordum. Hastalara gazete okumak işinizin bir parçası değil, Bayan Barkley. Çok özür dilerim. Sandım ki… Gazeteyi burada bırakabilirsiniz. O önemli haberi kendi başına bitirebilir. Haydi, Kara Ayak! Haydi, Kara Ayak. Yap hareketini! Grand’Italia’da bir parti yaparız diye düşünüyordum. Bakalım bir sonraki yarışta kazananı bilebilecek miyiz? Neyin var, Cathy? Bir şey yok sevgilim. Yarışı kaybettik diye üzülmüyorsun ya? Tabii ki hayır. Öyleyse ne var? Bir şey yok, gerçekten. Evet, var. Söyle, lütfen. Söylemek istemiyorum. Seni üzmesinden ya da kaygı vermesinden korkuyorum. Sen kaygılanmıyorsan ben de kaygılanmam.dışında eğitim alması için hibe sağlandığını ifade eden Bağış, şunları belirtti:

“Yeni dönemde beyanname alan üniversitelerimiz sadece hareketlilik yapma hakkı elde etmekle kalmamış, çok çeşitli ve farklı konularda proje yapma hakkı da elde etmiştir. Bu kapsamda kendilerine Ulusal Ajansımız her türlü desteği verecektir. Erasmus+ döneminde farklı olarak Erasmus Programı sadece Avrupa üyesi ülkeler arasında sınırlı kalmayacak, tüm dünyaya da açılacaktır.

Çok yakın gelecekte üniversitelerimiz dünyanın her yerinden üniversitelerle işbirliği imkanı bulacaklardır. Böylelikle, Erasmus Programı, bir taraftan faydalanıcılara farklı bir dilde eğitim görme imkanı, farklı bir kültür içerisinde yaşam imkanı, farklı işgücü piyasasında istihdam edilme Peki. Bir bebeğim olacak. İşte buna haber denir. Kızmadın mı? Lütfen kaygı duyma. Sadece senin için kaygı duyuyorum. Lütfen duyma. Herkesin bebeği oluyor. Bu doğal bir şey. Öyle harikasın ki. Hayır, değilim. Ama şu bir dakikadan sonra rahatsız etmeyeceğim. Bir süredir biliyordum. Uslu bir kız olmamış mıyım? Hiç şüphelenmedin. Bu bir şeyi kesinleştiriyor. Yarın evleniyoruz. Hayır, lütfen. Bu yüzden sana daha evvel söylemedim. Kendini kapana kısılmış hissetmeni istemedim. Öyle hissetmediğini söyle. Biyolojik olarak hep öyle hissederiz. “Hep” güzel bir söz değil. Affedersin Cat. Önemli değil. Hiç bebeğim olmadı. Senin istediğin gibi olmaya çalıştım. Ama sen “hep” diyorsun. Cat, dilim kopsa da demeseydim. Sevgilim, çok sevinçliyim. imkanı ve uluslararası iletişim beceri kazanma gibi faydalar sunmasının yanında Türkiye açısından gelen ve giden öğrencilerin birer elçi vazifesi gördükleri göz önüne alındığında, önemli bir iletişim aracı niteliğini de taşımaktadır.”

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...