Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Taksim’deki gösteride 70 kişi gözaltına alındı

28 Aralık 2013 Cumartesi, 14:09
taksimdeki-gosteride-70-kisi-gozaltina-alindi-52bebd56837f0

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin ara sokaklarında zyer yer  küçük gruplar halinde birleşerek polise, taş, şişe ve havai fişek atan göstericilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildiği duyuruldu. İlaç programımızı durdurmamız için yasal uyarı yollayacaklarını söylediler. Şaşırtıcı değil bu. Onlara cehenneme gidin dedim. Ne dedin? Ne yaptığımızı anlamıyorlar. Evet, ama artık net bir fikir sahibi olduklarına eminim. Yaptığınız şey hoşuma gidiyor ama yürümüyor. İnsanların tedavilerinin devamına ihtiyaçları var. Kilisenin kliniği hep açık değil. Bu program başladığından bu yana kaç kişiye yardım ettiğimizi düşünüyorsun? Üzgünüm. Programdan vazgeçmeyeceğiz. O zaman sizi sorunlar bekliyor. Cemaatimin gidebileceği başka bir yer yok. Zaten başları dertte. Ben artık yokum. Satürasyon ‘lere düştü. Haydi Clarke. Bir yere gitme. Benim yapmamı ister misin? Hayır. Emin misin? Evet. Yardım etmek istiyorsan, krikoide basınç uygula. Kan aldım. Ne istiyorsunuz? Tam kan sayımı, karaciğer ve kan testleri. Tüp tamam. Oksijen verin. İdrar tahlili ve kan gazı. Büyük ihtimalle ona gerek olmayacak. Solda solunum az. Endotrakea tüpünü çıkar. Hayır. Ses tellerini geçince durdum. Belli ki öyle değil. Çıkar. Kan bankasını arayacağım.
Göstericiler, bir süre sonra dağıldı. Müdahaleler sırasında gözaltına alınan 70’e yakın kişi, polis otobüsleriyle emniyete götürüldü.

Göstericilerin kurduktan sonra ateşe verdikleri İyi fikir. Hâlâ solunum az. Steril neşter ve göğüs tüpü tepsisi. Dur. Acele etmeyelim. Çürükleri var ve satürasyonu kötü. Acele etmiyorum. Pnömotoraks bu. Peki. Göğüs röntgeni isteyeceğim. Güzel. Önce neyle karşı karşıya olduğumuzu görelim. Pnömotoraksın yüzde yirmisi röntgende görülmez. Bunu bana sen öğrettin. Dinlediğini bilmek güzel. Onu kesmeye başlamadan filmi beklemek için zamanımız var. Ya ciğerin kötüye gittiğini gösteren işaret? Peki. Ciğerler şişti. Hemotoraks veya kaburga fraktürü yok. Clarke’a ne oluyor? Neden oturmuyor? Nefes almasına yardımcı olsun diye tüp yerleştirdiler. Bağırsak sesleri iyi. Nefesi kesilmişti. Onu yolda taşımak zorunda kaldım. İyi bir şey yapmışsın. Hematokrit . Kan basıncı iyi. ‘ye . Başka bir yerin ağrırsa söyle. Kullanmasına izin vermem için yalvardı durdu. Babası beni öldürecek. Kardeş olduğunuzu sanıyordum. Üvey kardeşim. Babamı küçükken kaybettim. Annem Ağustos ayında tekrar evlendi. Pisliğin teki olduğumu düşünüyor. Bunun da iyi bir etkisi olmayacak. Kar arabasını hurdaya çıkardım denebilir.
barikatlardaki alevler, TOMA’lardan sıkılan suyla söndürüldü. Ardından barikatlar kaldırıldı.

Polis ekiplerinin Taksim Meydanı ve çevresi ile İstiklal Caddesi’ndeki güvenlik önlemleri sürüyor.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...