Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Üç Büyükleri Mali Durumları Zararları belli oldu

18 Ağustos 2014 Pazartesi, 22:49
üçbüyükler

Türk futbolunda “Üç Seni beklemekten bıktım. Benim de bir hayatım var. Öyle mi? Tamam. Tamam. Ama çok üzüleceksin. Güle güle. Güle güle. Çok üzüleceksin, görürsün. Güle güle, güle güle. Güle güle. Pekâlâ. Ne halin varsa gör. İstediğim gibi yaşayacağım. İstediğim gibi yaşayacağım. Sen, kaçığın tekisin! Hayat, şarapla lekelenmiş bir fahişedir. Ben yokum, deli etti bunlar beni! Ben derim ki, kimseler evlenmesin bundan sonra! Schiller mi? Shakespeare. Şuradaki adam. Dünyanın en güzel insanı. O kim? O kim mi? Şimdi sana kim olduğunu göstereceğim. Benimle dövüşmemelisin. Sen, benim hastamsın. Evet, hastam. Ve buradaki bütün psikanalizcileri bir analizimle alt üst ederim. Analiz mi? Benim yardıma ihtiyacım var. Barmen, yeniler misin? Bana da lütfen. Carol. Carol’ı seviyorum. O çok güzel. Dün gece dairesinde yoktu. Senin söylediğin her şeyi denedim, olmadı. Ah, Liz Liz mi? O bir striptizci. Çok güzel. Ve Bongo bursu için burada. Niçin beni onunla tanıştırmıyorsun? Belki senin veremediğini ona ben verebilirim. Büyükler” olarak nitelendirilen Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerinde mali tablo depremi yaşanıyor.

Üç büyük kulübün spor şirketlerinin mayıs ayında yıllık zararları toplam 400 milyon lirayı aşarken,Hayır, hayır. Yardıma ihtiyacım var. Bana, yardım, kelimesinden söz etme! Benim de yardıma ihtiyacım var. Tanrım, yemekye öyle ihtiyacım var ki. Ben, bir hastama aşığım. Hastama aşığım! Bir dakikan var mı? Tabii. Sana hikâyemi anlatacağım. Oturabilir miyiz? Carol, bir gül yaprağı gibi öyle masum ki. Dün gece rüyamda ne gördüm biliyor musun? Sokağın köşesinde kibrit satacağım. İlk satın alan da ben olacağım. Çok insani. Bayan Lefevre, beni her gördüğünde bağırıyor. Çünkü beni ne zaman görse, ona saldırıyorum. Ona saldırmamalısın. Öyle mi? Ona kur yapmalısın. Kur mu? Sen pencerenin altında dur ve ben de senmişim gibi yapayım. Senin kalbini dışa yansıtacağım Fassbender. Onun adını haykıracağız. Adı neydi? Lefevre! Lefevre! Sen tedavi ettiğim en harika adamlardan birisin. Kim o? Kim mi? Yakında kim olduğunu göreceksin. Şu yukarıda ışığı yanan oda. Dikkatini çekmeliyiz. Tam isabet. Kim var orada? O narin yüzünü görmeye hasret bir zavallı. Sevgilim, yüzün sonbahar mehtabı kadar solgun. şampiyon Fenerbahçe’nin zararını geçen yıla göre yaklaşık 12 kat artırması dikkati çekti.

AA muhabirinin Kamuyu Aydınlatma Platfomu’ndan (KAP) derlediği bilgilere göre, Beşiktaş Futbol Yatırımları bu yılın mayıs ayında yıllık 143 milyon 902 bin Şaka yapıyor olmalısın. Hayır, yapmıyorum. Bunu söyleyemem. Niçin söyleyemezsin? Çünkü, çok iğrenç! Biri bana mı seslendi? Benim. Apollo. Güneş Tanrısı, Afrodit’ine sesleniyor. Hastalanacağım. Kim var orada? Sevgilim, yüzün sonbahar. mehtabı kadar solgun. Yüzüm ne? Sen kimsin? Oradan çık ve bana yardım et. Bu kadını seviyorum. Senin deli olduğunu düşündüğü kesin. Sen kimsin? Sizinle bir işimiz yok bayım. Lütfen sahneden inin. Sevgilim, yüzün sonbahar mehtabı kadar solgun. Teşekkürler. Yüzüm, ne dedin? Yüzün, sonbahar mehtabı kadar solgun. Sağır mısın? Onunla bu şekilde konuşma. Çok kabasın. Ona güzel şeyler söyle. Orada neler oluyor? Birisi, yüzünün sonbahar mehtabı kadar solgun olduğunu söylüyor. Yüzüm mü? Senin yüzün değil, aptal! Üst kattaki bayanın yüzü. Sesini kes ve yatağına dön. Dinle, her kimsen çok sıkıcısın ve ben içeri giriyorum.222 lira zarar ederek üç büyükler arasında en fazla zarar eden kulüp şirketi oldu. Beşiktaş böylece geçen yılın mayıs ayında 68 milyon 299 bin 282 lira olan zararını yüzde 111 artırmış oldu.

Fenerbahçe Futbol AŞ ise aynı dönemde Beşiktaş’tan daha az zarar açıklamasına karşın geçen yılın aynı dönemine göre kıyaslandığında zararını yaklaşık 12 kat İçeri giriyor, çabuk ol. Uyumak istiyoruz. Bu, kanunlara aykırı. Lütfen, çeneni kapayıp buradan gider misin? Sen de sus! Herkes, içeri! Herkes, sıcak yataklarına dönsün. Herkes içeri. Ona romantik bir şeyler söyle. Romantik şeyler. Adın, kalbimden sarkan bir çan gibi çalıyor salınıyor. Lefevre Lefevre Bayan Lefevre. Bayan Lefevre. Benim. Bebek Fritz. Sizi seviyorum. İmdat! İmdat! Polis! Polis! Evet, grup. Bugün hanginizin duygusal problemini konuşacağız? Benimbenimbenim On aydır buraya geliyorum ve hâlâ hiçbir problemimi konuşmadık. Eğer problemi bize anlatmak nezaketinde bulunursanız, biz de o konuyu tartışabiliriz. Yapamam. Çok çirkin. Sanırım, geçen hafta Bay Durrell’in babasıyla ilişkisini tartışıyorduk. Hayır, aslında tünele giren trenle ilgili rüyayı tartışıyorduk. Evet, evet. Tünele giren tren. Çok güzeldi. Bu arada bayanlar ve baylar, bugün grubumuzda yeni bir üyemiz var. Duygusal problemleri olan genç bir adam. Sizler de hayatınız boyunca onunki gibi problemler yaşayacaksınız. artırmasıyla dikkati çekti. Geçen yılın mayıs ayında 10 milyon 785 bin 576 lira zarar açıklayan Fenerbahçe, bu yıl aynı dönemde 128 milyon 75 bin 552 lira zarar açıklayarak üç büyükler arasında geçen yılın aynı dönemine göre zararını en fazla artıran kulüp oldu.

-En az zarar Galatasaray’da-

“Üç Büyükler” arasında Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’ye göre daha az zarar açıklasa da yıllık zararı halen 100 milyon doların üzerinde bulunuyor. Geçen yılın Ünlü bir moda dergisinin editörü. Sözünü ettiğim kişi, Bay Michael James. Ben, pek iyi uyuyamıyorum ve böyle devam ederse sanırım bayılacağım. Bir uyku problemim var. Carol benim kız arkadaşım ve problemin bir kısmı da o. Yatağa yatıyorum. O da yatakta yatıyor. Sonra ıskalıyor ve ben yatağın altına giriyorum. Biz buna yakından atış diyoruz. Trills! Derhal dizlerine hakim ol, yoksa onları tıraş ederim. Bay Trills, yeni üyeme bu şekilde saldırmanız utanç verici. Pis şişko Moby Dick. Trills, paranoyaktır. Odasında ışık yakarak uyuyor. Doktor, ben hastalığın tedavisinden yanayımdır. O, eskidendi Bay James. Ama karanlık dolaptan söz etmemiş miydiniz? Evet, iyi fikir. Burada bir tane var. Güzel, bir kişi eksiliyoruz. Hava saldırısı! Herkes canını kurtarsın! Bayan Lefevre. Bu kıyafetle harika görünüyorsunuz. Teşekkürler, profesör. Grup, dinleyin. Size anlatacağım yepyeni ve müthiş haberlerim var. Evet, bir önceki gün. Bana, kendimi kontrol etmekte zorlandığımda düdüğü çalmamı söyledi. mayıs ayında 99 milyon 473 bin 848 lira olan zarara karşılık bu yılın aynı döneminde 117 milyon 473 bin 637 lira zarar eden Galatasaray, yüzde 18’lik zarar artışı ile üç büyükler arasında hem en az zarara sahip, hem de zararı en az artan kulüp oldu.

Öte yandan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın özkaynakları da alarm veriyor. Bu yılın mayıs ayında üç kulüp de negatif özsermaye açıkladı. Galatatasaray negatif Kendini kontrol edemiyor musun? Sadece erkekler söz konusu ise. Her zaman beni seven çok erkek oldu ama yapamadım. Biraz şarap ister misin? Evet. Daha önce yaşadığın tecrübeler, sonrası için örnek olamaz. Kalbini çarptıracak biriyle ne zaman karşılaşacağını bilemezsin. Yarın kahvaltıda ne var? Portakal suyu, çay, tost. Telefon edip, bu gece eve gelmeyeceğimi haber vereyim. Telefon yatağın orada, dua atkımın yanında. Kavga için özür dilerim. Ne? Haklı olduğuna karar verdim. Ne? Ne Nasıl? Neye karar verdin? Buraya taşınıyorum. Buraya mı taşınıyorsun? Evet. Senin neyin var böyle? Yani, şimdi buraya mı taşınıyorsun? Evet. Boş yere zaman harcamaktan bıktım. Şimdi mi taşınıyorsun? Şimdi taşınmaya mı karar verdin? Evet. Dinle. Eğer karı koca gibi yaşarsak, evliliğin çok korkunç olmadığını görebilirsin. Amaama çok korkunç. Michael! Bak, dinle. Şimdi aşağı in, pisipisi. Biraz sonra ben de gelirim ve güzelce kavga ederiz. Bir sebepten dolayı burada olmamı istemiyorsun? Bir şey saklıyorsun! özsermayede geçen yılın aynı dönemine göre azalış kaydederken, bu yıl en fazla negatif özsermayeye sahip olan kulüp ise Beşiktaş oldu. Geçen yıl özsermayesi pozitif olan Fenerbahçe’nin ise bu yıl özsermayesini negatife düşürdüğü görülüyor.

Geçen yılın mayıs ayında 219 milyon 774 bin 261 lira negatif özsermaye açıklayan Beşiktaş’ın bu yılın aynı döneminde negatif özsermayesi 364 milyon 56 bin 139 Her şeyin çok güzel olması için bir iki dakika istiyorum. Bu özel bir an olmalı. Annenle babanın gelecek hafta buraya geleceklerini söyledin. Dördümüz evliliğimizi kutlamadan önce birlikte yaşadığımızı duymak isterler mi sanıyorsun? Hayır. Bu hoşlarına gitmez. O zaman bunu daha sonra konuşalım. Burada ters giden bir şey var. Vay vay, yatağında yatana bak. Bir erkeğin hayatı batmışsa, onu kimse kurtaramaz. Olamaz, yapacak bir sürü işim var. Bulaşık yıkayacağım toz alacağım, kazandığım parayı hak etmeliyim. Her taraf pırıl pırıl olmalı. Pisipisi, lütfen, açıklayabilirim! Michael, seni görmeliydim. O muhteşem geceden sonra beni aramadın. Seni, manyağı! Ama Carol, seni seviyorum. İnan göründüğü gibi değil. Bir seminer başlatıyorum, Çok özür diliyorum. Derhal banyoya gitmeliyim. Aman Tanrımyine ilaç içmiş. Alo? Yardım edin. Acil Yardım. Adım Michaei James. Evet, Michael James. Sakinleş. Tamam, çok iyi. Kendini üzme. Özür dilerim. Bu bayanla yakınlığınızın derecesini öğrenebilir miyim? liraya çıktı. Aynı dönemde Galatasaray’ın negatif özsermayesi 70 milyon 677 bin 892 liradan 15 milyon 513 bin 236 liraya gerilerken, Fenerbahçe ise geçen yılın mayıs ayında 123 milyon 378 lira olan pozitif özsermayesini bu yıl eksiNişanlı mısınız? Hayır, sadece arkadaşız. Çok sert bir arkadaşlığınız var. Pisipisi! Pisipisi! Kısa boylu bir erkeğe aşık olabilir misin? Yani, çok çekici ve kızıl saçlı olsa? Victor. Sana hayranım. Shelley’nin derleme şiirleri. Bunu okumayı hep istedim. Üzgünüm. Önce ben gördüm! Görmedin! Ben gördüm! olsun! O benim! Victor! O kitabı almasına izin mi vereceksin? Aslında kitabı, ilk önce bayan gördü. Hiç de değil! Victor. Onu parçala. Haydi durma, durma Çok başım ağrıyor ve Victor, her zaman benim için cehenneme bile gideceğini söylüyorsun. Haydi. Adamın eklemlerini gördün mü? Çok iriler. Bu adamın senin kadınını hor görmesine göz mü yumacaksın? Benim kadınım mı! Sen Michael’ı kadınısın. Ve bildiğim kadarıyla beş dakikaya kadar burada olacak. Victor, eğer beni kazanmak gibi bir ümidin varsa, bunu ispat etmenin tam zamanıdır. Haydi, haydi durma! Haydi Victor, vur! Vur! Haydi! Kitabı ver! Hayır! Kitabı bana ver! Git Victor! Victor! Haydi vur! Şu kitabı verecek misiniz? Hayır. 240 milyon 531 bin 966 liraya düşürdü.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...