Son Dakika
04 Mayıs 2024 Cumartesi

Dünyanın Önde gelen Liderleri, Mandela’nın Cenaze Töreni İçin Güney Afrika’da Bir Araya geldi

11 Aralık 2013 Çarşamba, 14:53
dunyanin-onde-gelen-liderleri-mandelanin-cenaze-toreni-icin-guney-afrikada-52a85861438f6

Dünya Liderlerinin ülkeye gelmesi törene olan ilgiyi yükseltti, stadyumun hemen yanında bulunan Soweto bölgesinden gelen halk, kötü hava şartlarına aldırmadan özgürlüklerinin mimarı olan  lider, Mandela’ya son görevlerini yapmak için hazır bulundular.

Nelson Mandela’nın dava arkadaşlarından yaşlı avukat George Bizos, “O’nun gidişi bizi çok üzdü,Yüce İsa, bu basitlikde ne? Haberler Onlara bak. Haberler Kime? Onlara. Kurnaz basına. Götürüyorlar. Sonra uzun zamandır görmediğim büyük babam ve büyükannem orada. Amanın, yetmişlerindeler ama fizikleri gayet yerinde. Büyükannem hala yaya geçidi görevlisi olarak gönüllü olur. O birazdan ulusal marşı söyleyecek. Selam, büyükanne. Eğer seyrediyorsan, yakında seni göreceğim. İddia varım, büyükbabası Eisenhower tarafından nişan bile almıştır. Bu arada büyükbabam Salem Rockets’in atıcısıydı, Haber Haber AA liginde. Haberler Daha iyisi. iki yılın koşma alanındaki en değerli oyuncusu ve onunla çok gurur duyuyoruz. Haberler Belki ofis için çalışabilir. Haberler Yapma. Bu ahmak ofis için mi çalışacak? Haberler Özel yaşamın hakkında ne diyeceksin? Haberler Ne olmuş ona? İlk olarak, iki erkekle yaşıyormuşsun. Doğru mu? Haberler Hayır. Haberler Değil mi? Birlikte yaşıyan iki erkeğe ait evin küçük bir bölümünde kalıyorum. Farkı anladınız. Başka bir konuya ama metanetimizi korumak zorundayız. Hiç birimiz ölümsüz değiliz. O iyi işler yaptı ve gitti.” sözleriyle duygularını paylaştı.

Cenaze için stadyuma gelenler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, İngiliz Başbakanı James Cameron, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Japon Prensi, Başpsikopos Desmond Tutu, eski ABD Devlet Başkanı Jimmy Carter, Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, eski geçelim o halde. İddia edilen saldırganı ilk farkettiğinde Haber İddia mı? İddia edileni görmek mi istiyorsun? İddia edileni gösteririm. Yeterince gördüm. Benim için başkana ulaşabilir misiniz, lütfen? Çalışan kadınları, küçük yerlerdeki yaşlı ve emeklileri, eşcinselleri Haber Haber ve kanun çalışanlarını yanına çekiyor! Ayrıca beyzbol hayranları, bar kuşları ve hayvan tutkunlarınıda! Haberler Margaret! Haberler Evet. Evet, efendim. Hastaneye ulaşan hatların açık olduğundan emin ol. Hemen halletmeye bak! Yap hadi! Yap hadi! Onda gerçekten birşeyler var, efendim. İşin aslı, geçen geceye kadar hiç Emir’i duymamıştım. Hayatımı onun için veya başka birşey için riske atamazdım. Başkanı vurmaya çalıştığını düşündüm. Haberler Hemen aramasını söyle. Haberler Konuşuyor. “Hayatımı verin,” demedim. “risk.” dedim. O başkanımız. Hayır, efendim. Evet, efendim. Hayır. Genellikle başkanı destekler misiniz? İşini iyi yaptığını düşünüyor musun? Şey, ABD Ulusal Günvelik Danışmanı Henry Kissinger, eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan, sanatçılar Charlize Teron ve Bono, Mandela’nın eski eşi Winnie Mandela ve son eşi Graça Machel bulunyor. Mandela’nın kızları gözyaşlarını tutamıyor.

Anma programının TSİ 15.00’de sona ermesi benden daha fazla kazanıyorsa, birşeyleri doğru yapıyor olmalı. Arasana! Haberler Başkan için oy attınız mı? Haberler Hiç oy kullanmadım. Haberler Hiç mi? Haberler Doğru, hiç. Kendinizi cumhuriyetçi mi yoksa demokrat olarak mı görüyorsunuz? Bak, kendimi sadece bir amerikalı olarak görüyorum. Lanet olası aramayı yapmasını söyle! İçinizden birilerinin dinlemek isteyeceği bir telefon var. Kim o? Merhaba? Bay başkan? Başkan! Başkent Washington’dan, CNN Haber başlıkları, ilk konu Haber Amerika’daki herkese söylemek isterim ki Haber Haber vurulursanız geleceğiniz en iyi yer Haber Bu gece, Sunny Davis konuşuyor. Selam, büyükanne Haber Sunny, pazartesi :’da. Hollywood’dan, Gecenin Gösterisi, başrolde Johnny Carson. Amerikanın Kalbinden, Amerikalıların kalbine! Bu akşam, Johnny’in tek ve yalnız konuğu, Sunny Davis. Burada silahı tutuyor. Gördünüz mü? Peki, oynatalım lütfen, oynatalım. Şimdi ağzını açıyor. Gördünüz mü? Ağzını açıyor. bekleniyor.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...