Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Kartal 3 Puanı Hanesine Yazdırmayı Başardı

26 Kasım 2013 Salı, 01:25
kartal-evinde-ter-atti-5293dadaa1e06

Kartal 3 Puanı Hanesine Yazdırmayı Başardı

 

İlk devrede atılan goller Kartala galibiyeti getirdi. Beşiktaşın Gollerini Olcay, Almeida ve Oğuzhan atarken, Torku Konyaspor’un tek golünü Selim attı.
Karşılaşmanın Ne zaman oldu? Saat :’te. Aniden Haberler Binlerce asker Saray’a saldırdı. Hepsi bir seferde mi? Altı farklı zamanda. Ses kaydını arıyorlardı. Aynı zamanda beni öldürmek için de geliyorlardı. Ve inanıyorum Majestelerini de öldürecekelerdi. Bodrum katında bir odada beraber saklandık. Ne bizi ne de kaydı bulamadılar. Sabah :’de, Haber Tanaka geldi ve askerleri durdurdu, ve birçok subay kendini vurdu. Sonra Haber Tanaka odasına gitti ve kendisini öldürdü. Saatler sonra,kayıt yayınlandı ve bütün halk, İmparatorun kendi sesinden Japonya’nın Müttefiklerin şartlarını kabul ettiğini söylediğini duydu. Bunun anlattığın şekilde yaşandığına dair bana kanıt lazım. Bütün kayıtlar yok edildi, ve birçok şahit kendini öldürdü. Bana inanıp inanmamak size kalmış, ama Japonya’nın teslim olmasının gerçek hikayesi budur. Anlamalısınız Haber, İmparator Tanrı olarak kabul görür, Ama aslında bu sembolik bir roldür. 87. dakikasında Kasımpaşa Stadı’nın ışıklarının sönmesi mücadeleye 5. dakika ara verildi.
Beşiktaş bu galibiyetle birlikte puanını 24′e yükseltti ve zorlu Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu.
13 puanda kalan Torku Konyaspor ise tehlikeli bölgeden uzaklaşma fırsatını kullanamadı.
Beşiktaş: 3 – Torku Konyaspor: 1
Stat: Recep Tayyip Erdoğan
Hakemler: Özgür Yankaya, Anlaşılması zor bir hayat yaşadı ve hırsıyla gücü kullanan insanlarla karşılaştırılmamalı ancak askerlere karşı duracak cesarete de sahipti, ve savaşı bitirdi. Elimde sadece sözleri var. Bunun İmparator’a körü körüne itaat olmadığını nasıl bilebilirim? Sizi alayım mı, efendim? İyiyim. Söylediğim şeyler için özür dilemek istiyorum. Gerek yok, efendim. Bir ailen var mı, Bay Takahashi? Karım, Tokyo’ya yapılan ilk saldırılarda öldü. Nasıl dayanabildin? Dayanamadım. Keşke ben de ölseydim. Gitmelisin. Polis Amerikalıları toplamaya başladı. Ülkelerimiz yakında savaşta olacak. Araba seni alacak. Trenleri izliyorlardı. Aya nerede? Aya’yı riske atıyorsun. Onu bir daha asla görmemelisin. Hayır. Bunu yapamazsınız. İstediğiniz şey imkansız. Yürü. Size birşey söylemem gerek. Birliklere komuta ettim. Evet. Sicilinize baktım. Serdar Diyadin, Bahtiyar Birinci
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok, Ersan Adem Gülüm, Hutchinson, Gökhan Töre (Dk. 75 Holosko), Veli Kavlak, Fernandes (Dk. 70 Necip Uysal), Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan, Almeida (Dk. 84 Eneramo)
Torku Konyaspor: Itandje, Tolga Ünlü, Selim Ay, Erdinç Yavuz, Mehmet Uslu, Ömer Ali Şahiner, Ali Çamdalı, Mehmet Güven (Dk. 79 Gunnar), Recep Aydın (Dk. 39 Djalma), Hasan Kabze (Dk. 44 Borek), Gekas
Goller: Dk. 26 Olcay Şahan, Dk. 31 Almeida, Dk. 41 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş), Dk. 49 Selim Ay (Torku Konyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 27 Tolga Ünlü, Dk. 29 Erdinç Yavuz (Torku Konyaspor), Dk. 71 Necip Uysal (Beşiktaş)

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR
26. dakikada Gökhan’ın sağdan ortasında arka direkte topla buluşan Olcay, müsait pozisyonda meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0
31. dakikada Olcay’ın ortasında, soldan ceza alanı içinde topla buluşan Gökhan, meşin yuvarlağı kafayla Almeida’nın önüne bıraktı. Bu oyuncu, bekletmeden düzgün bir vuruşla, topu filelere göndererek farkı 2′ye çıkardı: 2-0
34. dakikada Olcay’ın pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Almeida’nın sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.
39. dakikada Fernandes’in ortasında altıpasın içinde arka direkte boş pozisyonda topla buluşan Ersan, meşin yuvarlağı kafayla boş kale yerine auta attı.
41. dakikada Oğuzhan, ceza yayı içinde yerden düzgün bir vuruşla, topu filelere gönderdi ve takımını 3-0 öne geçirdi.
Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını da 3-0 önde tamamladı.
46′ İkinci yarı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşuyla başladı.
48. dakikada ceza alanı içinde Saipan, Okinawa’daydınız. Kanlı savaşlar. Görevimizi yaptık, ama insanlığımızı kaybettik. Şunu anlamalısınız, biz Japonlar değerlerimize mutlak adanmışlık adına büyük fedakarlıklar yapabilecek insanlarız. Ve yine aynı mutlak adanmışlık adına, konuşulamayacak suçlar işleyebilecek acımasız savaşçılarız. Size İmparator’un suçlu ya da masum olduğunu söyleyemem. Bizi savaşa sürükledi mi bilmiyorum. Ama bize barışı getirdi. Yoğun baskı altında cesur bir karar aldı. Biliyorum sende aynısını yapardın. Bunlar size yazılmış. Bana büyük mutluluk veriyorsun, ama hayat o kadar da basit değil. Seçme şansımın olmadığını umarım bir gün anlayacaksın. Sonunda, ait olduğum yerdeyim, ama kalbim her zaman seninle. Senin olan, Aya. Onurlu bir şekilde öldü. Kişinin, hangi milletten olursa olsun, kendi hükümetini seçme şansının olması temel bir Amerikan kavramıdır. Japonlara bu hak verilseydi,İmparatorlarını ülkenin sembolik başkanı olarak seçerlerdi.topla buluşan Gökhan, rakiplerinden kurtulduğu anda, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ancak bu oyuncunun etkisiz vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Itandje’den döndü.
49. dakikada Djalma’nın soldan kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Erdinç, meşin yuvarlağı kafayla Selim’e bıraktı. Altıpasta müsait durumda bulunan Selim, topu kafayla filelere gönderdi: 3-1
56. dakikada Djalma’nın pasıyla topla buluşan Ömer Ali, ceza alanı içinde sol çaprazda sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.
68. dakikada Gökhan’ın pasıyla ceza alanı önünde topla buluşan Fernandes’in sert şutunda, kaleci, meşin yuvarlağı kornere çeldi.
72. dakikada Djalma’nın sol çaprazdan vuruşunda, kaleci Tolga, meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.
74. dakikada Ali’nin sağ çaprazdan pasında ceza alanı içinde topla buluşan Gekas’ın vuruşunda, kaleci Tolga, meşin yuvarlağa sahip oldu.
79. dakikada Almeida’nın pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Holosko, ceza alanına girdiği sırada, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Holosko’nun sert şutunda, kaleci Itandje, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
79. dakikada Oğuzhan’ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok’un kafa vuruşunda, kaleci son anda meşin yuvarlağı çeldi.
83. dakikada Oğuzhan, rakiplerini geçerek ceza alanına girdiği anda, yerden sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta gitti.
86. dakikada Djalma’nın soldan yerden pasında altıpasın önünde topla buluşan Ali’nin vuruşunda Sivok’a çarpan meşin yuvarlak, ceza alanı dışına çıktı.
87. dakikada Djalma’nın soldan yerden kullandığı serbest vuruşta ön direkte topla buluşan Selim’in ayak koyduğu meşin yuvarlak, yan direğe çarpıp oyun alanına döndü. Beşiktaş savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topla ceza sahasının önünde buluşan Mehmet Uslu’nun sert şutunda, kaleci Tolga, Gerçekte kansız istilamız için, İmparatorun hizmetlerini talep ettik. Onun emriyle, yedi milyon asker silahlarını bıraktı. Bu hareketiyle yüzbinlerce Amerikan askerinin zayiatı önlenmiş oldu. Savaş kovuşturmasında masumiyeti yada suçluluğu bilinemeyecektir. Ama savaşın bitirilmesindeki kesin rolü su götürmezdir. Eğer İmparator savaş suçlarından yargılanırsa, hükümet yapısı yıkılacak, ve geniş çaplı ayaklanma kaçınılmaz olacaktır. Kaos ve katliam olacak. Milyonlarca Amerikalı çalışanın istilanın gerçekleştiğini gözlemlemesi yıllar alacak. Son Dakika Haberleri Uzaklaş., Son Dakika Haberleri Efendim! Sonuç olarak, Japon halkı çok acılar çekti, diğer bütün sebeplerin ötesinde, dikkate almanızı Haberler şiddetle tavsiye ederim ki İmparator, tahtında halkının lideri olarak kalmalıdır. Haber, Bunu duyun. Bunu duyun. Limanda mayın temizlenmesine başlanılacakmış. İkinci bir emre kadar tüm küçük gemiler silahsız kalacakmış. Bu da neyin nesi? Soruşturmamın sonucu, efendim. meşin yuvarlağı güzel bir kurtarışla kornere çeldi.
90+1′ Mücadele yeniden başladı.
90+2′ Torku Konyaspor, sol kanattan ceza alanına yakın bir noktadan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topa ceza alanı dışından Mehmet çoksert vurdu ve Tolga topu harika çıkardı.
90+9′ Beşiktaş, Torku Konyaspor’u 3-1 yenerek, üst üste 2. galibiyetini elde etti.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...