Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Güveç Kebabı

05 Aralık 2013 Perşembe, 05:24
testi-kebabi-529fdf2c1a7f1

Malzemeler
750 gr.  orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış)
30 adet arpacık soğanı
1 çorba kaşığı Sana
1/4 çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
1 büyük domates(küp doğranmış)
Tuz
Üzerine kimyon-karabiber

Hamur için:

1/2 su bardağı un
1/4 su bardağı su

Güveç Kebabı Tarifi
1. Bu yemek için,altları su Jenny için bir hediyem var. Son Dakika Haberleri Cliff dayı, sen misin? Son Dakika Haberleri Evet Jenny. Sana bir şey getirdim. Harika bir kitap, kesinlikle harika. Nasıl gidiyor? İçinde eski New York resimleri olan harika bir kitap. Son Dakika Haberleri Şuna bak. Beşinci Cadde’yi görüyor musun? Son Dakika Haberleri Müthiş. At arabaları, silindir şapkalar falan. Sana bahsetmiştim. Çok ilginç şeyler var. Bu, ünlü Flatiron Binası. Harika hissediyorum. Yaratıcı bir girişimde bulundum. Kişisel ilanına bir cevap geldiğini duydum. Son Dakika Haberleri Şuna bak. Madison Square Garden. Son Dakika Haberleri Jen Haber, Haberler Senin ödevlerin yok mu? Son Dakika Haberleri Var, gitmem gerekiyor. Son Dakika Haberleri Sonra bakarız. Resimler harika. Cliff Haber, Haberler Sorun ne? Son Dakika Haberleri Berbat bir haldeyim. Son Dakika Haberleri Ne oldu? Son Dakika Haberleri Berbat bir haldeyim. Son Dakika Haberleri Barbara Haber, Haberler Barbara, sorun nedir? testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel
çömlekler vardır.Bu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir.
2. Çömleğe Sana ve etleri koyun.Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirin.Kömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalır.Zaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayın.Kömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz.
3. Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin.
4. Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Çömleğin ağzını bir bezle Kendimi çok kötü hissediyorum. Son Dakika Haberleri Ne oldu? Son Dakika Haberleri Günlerdir böyle titriyorum. Sorun ne? Bir süredir, kişisel ilanlar sayesinde tanıştığım bir adamla çıkıyordum. Çok çekiciydi. Çok kibardı. Üç defa çıktık. Hiçbir yanlışı olmadı. Kusursuz bir centilmen gibiydi. Ve bir gece, beraber buraya geldik. Jenny evde değildi. Bir arkadaşında kalıyordu. Saat sabahın beşi falandı. İkimizde sarhoştuk. Seni yatağa bağlamak istiyorum. Son Dakika Haberleri Öyle mi? Son Dakika Haberleri Ve elbiselerini yırtmak. Hiç yatağa bağlanarak seviştin mi? Ben Haber, Haberler Ben aklı başında biriyimdir. Artık değilsin. Tanrım, Murray. Tanrım Haber, Haberler Barbara, şok geçirmek üzereyim. Benim kız kardeşim! Orta sınıf bir anne! Neler anlatıyorsun bana böyle? Kımıldayamıyordum. Yatağa sıkıca bağlanmıştım. Tanrım. Bir yabancı Haber, Haberler Yani tanımadığın biri öyle mi? Ve adam seni bağlayıp, sonra da evi soydu. Doğru mu? Hayır. Üzerime çıktı ve Haber, bağlayıp,etrafını hamurla sıvayın.Yine ateşe oturtun.
5. Bu ateşte,50-60 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirin.Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin.Hamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartın.Kebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın.

PÜF NOKTASI:

Güveç Kebabı pişerken,et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyin. Haberler ve Haber, Haberler Son Dakika Haberleri Ve ne? Son Dakika Haberleri Söyleyemem. Bunu söyleyemem. Ne oldu? Söyle hadi. Bu kadar korkunç olan ne? Üzerime oturdu ve sıçtı. Bu iğrenç! Aman Tanrım! Bu hayatım boyunca duyduğum en iğrenç şey. Son Dakika Haberleri Sonra da elbiselerini alıp, gitti. Son Dakika Haberleri Barbara! Seni embesil! Bu adam senin boğazını kesebilirdi! Seni öldürebilirdi! Son Dakika Haberleri Keşke öldürseydi. Son Dakika Haberleri Tanrım. Ne kadar salaksın! Olumlu yaklaşabilmeyi isterdim tabii. Senin için bunu söylemesi kolay; ama ben yapayalnızım. Sürekli yalnız olmanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsun. Yalnız olduğunu biliyorum. Bunun acı verici olduğunu da biliyorum. Ama bana söz vermeni istiyorum. Başka ilan yok! Bu, çok saçma! Hayatım öylece geçip gidiyor. Ve sevecek hiç kimsem yok. Evli olduğun için, yalnızlığın ne demek olduğunu bilemezsin. Senin bir karın var ve onu seviyorsun. Bu harika bir şey. Emin ol,Çömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...