Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Galatasaray Spor Kulübü Türkiye Futbol Federasyonunu Topa Tuttu!

15 Aralık 2013 Pazar, 15:47
galatasaray-tffyi-topa-tuttu-52adb138987b1

Galatasaray resmi internet sitesinden Yaptığı açıklama Şöyleydi:
“Kulübümüz, en yetkili ağızdan, bir yıl önce, bugünkü Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin görevini tarafsız ve de en önemlisi ülkemizin marka değerini yüceltecek bir anlayışla yapamadığını beyan ile, Türk futbolunun standartlarının her gün biraz daha tahribata uğrama riski ile karşı karşıya Yabancı cisimler kese oluşturana kadar dizi açmamak… …daha emin olur kanaatindeyim. Bu da – ay sürer. Altı ay bir manken gibi burada yatacak değilim. Belki muayenemizden sonra ne kadar süreceğini biraz daha iyi anlarız. Sevgilin mi, delikanlı? Ben onun sevgilisiyim. Tahmin ettim. Sakatlık ve ölüm. Ölüm ve sakatlık. yıldır ikisini de yakından izliyorum. Ama savaş tabloyu biraz değiştiriyor. Yaşlılar yerine gençler ihtiyaç duyuyor hizmetlerime. Genç bacakları hedef olarak harcamak ne kötü. Sağ dizkapağının filmi ne gösteriyor? Dizkapağı serbest. Ne? Baldıra gelene kadar yabancı madde yok. Delirmişsiniz. Şarapneli çıplak gözle görebiliyorum. Üzgünüm albay, orada bir şey yok. Sağ bacağın tek ihtiyacı baldıra birkaç küçük mil. Bu sol bacağın filmi. İmkânsız. Bir tıp dâhisi için hiçbir şey imkânsız değildir. Şimdi söz konusu bacağa, yani sağ bacağaolduğunu belirtmiş, acilen bu konuya vaziyet edilmesi gereği konusunda kamuoyunu uyarmış idi.

Bugün gelinen noktada, maalesef bu endişelerimiz gerçekleşmiş, sadece futbolumuz kaosa sürüklenmekle kalmamış, Türkiye Futbol Federasyonu şike olaylarındaki umursamaz tutumuna bir de tüm insanlığın reddettiği ırkçılık konusundaki utanç verici davranışı eklenmiştir.

Nitekim, bu ayıba uluslararası spor medyasının cevabı gecikmemiş,  Türkiye Futbol Federasyonu başkanımız “dünyanın en kötü spor yöneticisi” olarak ilan edilmiştir.

Geçtiğimiz Perşembe günü Galatasaray oyuncuları Didier Drogba ve Emmanuel Eboue, ırkçılığa karşı mücadelenin sembolü ve 170’den fazla ülkenin altına imza koyduğu “Irkçılığın Önlenmesi ve Cezalandırılması” anlaşmasının yapılma sebebi olan Nelson Mandela için yas tutmak ve de ırkçılığı protesto etmekbakıp içeriğini tarif eder misiniz lütfen? Çok güzel bir kız. Bütün doğum işlerinizi bedava yaparım, üçüncü bebeğe kadar. Ondan sonra küçük bir ücret alırım. Bilek garip bir biçimde şişmiş ve yabancı cisim dolu. Ne bileği? Sağ bilek, işte. Bu bilek değil. Bu bahsi geçen diz. Elbette. Filmi baş aşağı tutuyormuşum. Doğal bir hata. Bundan sonra filmi düzgün pozisyonda uzatın. Sağ yanı üste gelsin. Ne diyorsunuz doktor? Ameliyat için altı ay beklemek zorunda mıyım? Sanırım sizi biraz daha çabuk ameliyat edebiliriz. Yarın nasıl? Yarın mı? Evet. İyi iş. Sabah ‘da buluşuruz. amacı ile içlerine giydikleri, tamamen teamüllere uygun t-shirt’ler sebebi ile Profosyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildiler. Bu konuda karşımıza çıkacak dış sorunlar konusunda  Türkiye Futbol Federasyonu ‘ye uyarıda bulunan bir yöneticimiz ise süratle 60 günlük hak mahrumiyetine ve 44.000 TL para cezasına çarptırıldı.

Bu davranışı,  Türkiye Futbol Federasyonunun, son iki yıldır kulübümüze karşı sistematik olarak uyguladığı, taraflı ve haksız uygulamalardan bir tanesi daha diyerek gülüp geçmemiz bu defa beklenmemelidir. Olay yalnız futbolumuzun değil, top yekün Türk milletinin üzerine titrediği, ülkemizin marka değeriniKesme kütüğünde görüşürüz. Sağ olun. Seni iyi ellere bırakıyorum. Aşk en iyi ilaç. İyi akşamlar mutlu insanlar. İyi akşamlar. Ah, doktor… …yardımınız için teşekkürler. Başka yardımım gerekirse doktor, beni çağırmakta tereddüt etmeyin. İşlerim var. Seni hazırlamalıyım. Başka kimsenin sana dokunmasını istemiyorum. Aptalım, biliyorum. Ama dokunurlarsa çok kızarım. Şimdi, küçük bir tavsiye: Eterin etkisine girerken bizi düşünme… …çünkü anestezi altında insan çok geveze olur. Çok nahoş bir şey düşün… …ya da dua oku. Bu harika bir izlenim yaratır. Konuşmam. İmkânı yok. Övünme. Çok tatlısın, övünmene gerek yok. Çok güzel bir ateşin var. düşürecek önem ve boyuttadır.

Ülkemizin ve hangi renklere gönül vermiş olsa da hiçbir insanımızın hak etmediği bu köhnemiş ve hastalıklı unsurlardan ve de UEFA ve FIFA’nın ana 2 ilkesi olan “ırkçılık” ve “şike” sınavlarından sınıfta kalmış bu yapıdan, hangi kalkanın arkasına sığınırlarsa sığınsınlar, gecikmeden ve ivedilikle Ben seninkini daha çok beğendim. Ateşinden çok gurur duyuyorum. Belki çocuklarımızın hepsinin ateşleri iyi olur. Çocuklarımızın ateşleri muhtemelen hınzırca olur. Bu gece? Lütfen. Bu gece için, dosyada birkaç ilaç… …bir banyo… …ve bir kusturucu var. Başka bir şey yok. Birazdan eterin etkisi geçer. Ameliyat daha iyi geçemezdi. Sarsma. Catherine. Buraya gel. Van Campen dinliyor. Romeo’nu sustursan iyi olur. Catherine, buraya gel. Hastamızın aklı tek şeye çalışıyor galiba. Onu duyarsa işin biter. Catherine, buraya gel… Tadı çilek gibi olduğu için şarap yapan birini düşünebiliyor musun? Neden olmasın? Kulağa müthiş geliyor. Ama tadı çilek gibi bile değil. Çok nankör demezsen, bir dahaki sefere brendi isterim. Olmaz. O senin için çok ağır. Ne yapacağımı söyleyeyim Cat. Bana bir şişe brendi daha getir, seninle evlenirim. Bir şişe brendiye beni namuslu bir kadın mı yapacaksın? Hayır, aslına bakarsan, bana bu berbat şeyi getirsen bile seninle evlenirim. Hayır. kurtulmamızın hepimiz için bir vatandaşlık görevi olduğuna inanıyoruz.

Galatasaray Spor KulübüEvlenmeyeceğiz. Evet, evleneceğiz. Sevgilim… …dünyada her şeyden çok istediğim şey seninle evlenmek. Evlenirsek beni gönderirler. Kim diyor? Eşlerin cephede olmasına izin verilmiyor. Evli olmamaktan utanmıyor musun? Hayır. Bak sevgilim… …bir dinim olsa o zaman benim için çok önemli olurdu. Ama sen benim tek dinimsin. Tek varlığım sensin. Yağmur yağacak. Cat, sevgilim. Saçmalık. Yağmurdan korkmuyorum. Yağmurdan korkmuyorum. Yüce Tanrım, keşke korkmasam. Yeni gelen iki hastayı gördün mü? Hayır. Baş yarası ve fıtık. İlginç. Onlara minnettarım. Geri göndermelerinden çok korktum. Kahramanın nasıl? Koridoru üç kez yürüdü… …sonra koşmayı denemek istedi. Onu zorla durdurmam gerekti. Haftaya sandal gezisine çıkıyoruz. Bence ona iyi gelir, sence? Mükemmel. Bütün Milano’yu dolaşıp Amerikan yulaf ezmesi aradım. Aslında bu yulaf lapası. Yönetim Kurulu”

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...