Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Peri Balı bulundu, kilosu tam 15 bin TL

03 Ocak 2014 Cuma, 16:30
peri-bali-bulundu-kilosu-tam-15-bin-tl-52c6c71f5254b

Artvin’in Şavşat şehrinde bal yetiştiriciliği yapmakta olan Günay Gündüz, endemik bitki çeşitliliği sebebiyle dünyada ender bulunan balların üretildiği ilçede Sarıçay Yaylası’nda bir mağarada buldukları “Peri Balı’nın” Dahası hepsinin kaynağı da dedikodu. Bir dakika. Ne olduğu konusunda hiçbir fikirleri yok. Sunucu sorular kendisi sormuş. Kesin öyledir. Efendim? Çılgına bak sen. Sadece kardeşi kafayı yedi sanmıştım. Yönetmen telefonda. Kendisiyle konuşmak ister misiniz? Buyurun ben Son Dakika Haberleri. Beni gerçekten çok zor duruma düşürdünüz. Son Dakika Haberleri Aramayacak mısın? Efendim? Neredeyse dağın zirvesine geldik. Aramalısın. Özledim seni aşkım! İsterdim ama şu anda canlı yayındadır. Bu kadar yolu tepmesine rağmen hangi saatte yayında olduğunu da biliyor. İşte aşk. Aşk! Gerçek aşk. Şu andan başlayarak ay çıkalım o halde. Neden şimdiden bitirme tarihi koyuyorsun? Özür dilerim, çok meşgul olacağım. Ben de buna pişmanım. Nasıl bu kadar aptal olabildim? Yöneticim belirli kurallar var. Karşı tarafı dinledikten sonra harekete geçebilirim. Bunu yapması için hiçbir neden yoktu. Gerçek bu. Önce beni kovun o zaman. Ondan sonra onu kovmayı denersiniz. Kapıyı kilitle. ay uzaklaştırmadan başlıyoruz. Eğer sütüdyonun yakınına gelirsen öldürürüm seni. içeriğindeki mineralleri nedeniyle yüksek fiyatlara alıcı bulduğunu belirtti.

TAHLİL İÇİN FRANSA’YA GÖNDERİLDİ

Bölgede üç kuşaktır balcılıkla uğraştıklarını, 2009 yılında yayladaki bir mağarada arı hareketliliği saptadıklarını ifade eden Gündüz, “1800 metrelik mağarada yaptığımız araştırma sonucu bal olabileceğini tahmin ettik. 500 metrelik halatlarla profesyonel dağcıların yardımıyla indiğimiz mağarada kayalara bağlı olarak 18 kilogram bal bulduk. Bal analizi konusunda en prestijli kurum olan Fransa’daki Başlangıç için ay uzaklaştırma. Şu andan itibaren söyleyeceklerine bağlı olarak Haber Sitesi seni ya kovacağım ya da tokatlayacağım. Anlat çabuk. İstifa Mektubu Nedir bu? İstifa mektubum. İt herife bak sen. Ne demek oluyor bu? İt herif şimdiye kadar sana yaptıklarımı böyle mi geri Haber Sağlığı Baş ağrılarım iyice kötüye gitmeye başlamıştı. Bir ay önce kontrole gittim. Sonuçlar yakında öleceğimi söylüyor. Ne? Glioblastomayı duydunuz mu? Kötü huylu beyin tümörünün . aşaması. Başarılı bir ameliyattan sonra en fazla yıl ömür biçiyorlar. Ama benimki o kadar kötü bir yerde ki ameliyat dahi edemiyorlar. Bir yıllık ömrüm kaldı. En fazla ay daha yürüyüp konuşabileceğim. Neden bahsediyorsun sen? Ölecek misin? Eğer bu akşam çin bahaneyse Haber Sağlığı Ne düşünüyorum biliyor musunuz? ‘Çok şükür. Delirmeyeceğim’ Şizofreninin belirtisi olduğunu sanmıştım. Annem de kardeşim de şizofreniden öldüler. Ben bu yüzden bir gün delirebilirim diye korkuyordum. Ama şimdi delirmeyeceğim için memnunum. CETAM laboratuvarına gönderdik. Burada yapılan analizlerde kovan olmadan kayalara bağlı oluşan bu balın içeriğindeki mineraller nedeniyle çok farklı olduğu ve 7 yıllık olduğu saptandı.”

FRANSA’DA 45 BİN AVRO’YA SATILDI

Balın 2009 yılında Fransa’daki bal borsasında 1 kilogramının 45 bin avro, 2010 yılında ise Çin’deki borsada 1 kilogramının 28 bin avro fiyatla ilaç firmalarına satıldığını anlatan Gündüz, gıda maddesinden çok tedaviye yardımcı özellikleri nedeniyle tercih edilen balın Türkiye’deki satış fiyatının 5 bin avro olarak tespit edildiğini anlattı.

6 KİLOGRAMI SATILDI

Balın 6 kilogramının satıldığını belirten Gündüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“170 ve 250 gramlık kavanozlarda sattığımız bala kanser gibi müzmin hastalıklarla mücadele eden insanlar rağbet gösteriyor. İnsanlar balın fiyatını sorduğunda şaşırıyor. Bir otomobil parası etmesi nedeniyle ilk etapta tepki çekiyor. Ancak balın gıda maddesi değil tedavi amaçlı tüketildiği öğrenildiğinde anlayışla karşılıyorlar.”

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...