Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Kara Kurt Türkiye’de ilk defa görüntülendi

14 Ocak 2014 Salı, 07:47
kara-kurt-turkiyede-ilk-defa-goruntulendi-52d4cdd0eb925

İlemin, 2004’ten bu yana yürüttüğü yaban hayatı ve yırtıcı memeli türlerine yönelik çalışmalar kapsamında Türkiye’de ilk defa melanistik (siyah renklenme) karakurdu, foto kapan ile görüntüledi. Hayır! Bunu yapmazsan enfeksiyon yayılabilir ve ölebilirsin. Riske gireceğim. Bayan Davillere. Buradan gidiyorum. Yürüyerek. Çekilin yolumdan. Seni huzurevinden attılar mı? Yaşlıları kimse umursamıyor. Erkek arkadaşınla mı kavga ettin? Hangisiyle? Bahçıvanlıkla ilgili bir ihlâldi. Neydi? Bahçemi beğenmediler. Niye? Ne yetiştiriyordun? Her zamanki şeyler. Lavanta, fesleğen. Büyük anne! Belki biraz kenevir. Kenevir mi yetiştiriyordun? Tıbbi nedenlerleydi. Sende glokom hastalığı yok. Nedenini tahmin et bakalım. Sana inanmıyorum. yaşındasın. Seni hapse atmadıkları için şanslısın. O zaman anneni ziyaret edebilirdim. Haftaya çıkıyor. Kimlik hırsızlığı. Kimsenin zarar görmediği bir suçtu. Hayır, değildi! Haklısın. İyi bir elektrikçiyle evlendi. Meksikalı tatlı biri. Pablo. Belki beşincide keramet vardır. Sam, dramatik şeyler yaşadığımızı biliyorum ama biz bir aileyiz. Ne kadar kalacaksın Gracie? Beni evden kovana kadar. Daha uzun değil. Peki Bay Richmond. Haftaya dikişlerinizi aldırmaya geldiğinizde görüşürüz. Hâlâ buradasın. Otobüs gelmedi. Tekrar düşünüyor olabileceğini sandım.

Türün popülasyonunun tehlikeye atılmaması için il ve bölgenin tam yerini açıklamayan İlemin, yaptığı açıklamada, bilinçsiz avcılardan endişe duyduklarını dile getirdi.

Elde ettiği kaydın ülke için ilk tam melanistik kurt bireyi olduğunu vurgulayan İlemin, çalışmayla ilgili detaylı makalenin mart ayında yayınlanacağını belirtti.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...