Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Aşırı soğuklar sonucu Göyne Barajı’nı buz tuttu

08 Ocak 2014 Çarşamba, 22:56
asiri-soguklar-sonucu-goyne-barajini-buz-tuttu-52cdb706421a4

Geceleri 0’ın altında -20 derecelere kadar düşen soğuk hava, 9 milyon metreküp su depolama hacmi bulunan göletin yüzeyinin buzla kaplanmasına sebep oldu.

Erzincan’a 18 kilometre uzaklıkta bulunan DSİ’ye ait sulama amaçlı Zamanımın çoğunu Okinawa’da geçirdim. Irak ve Afganistan’dan çok daha iyi bir yerdi. Döndüğümden bu yana seyahat halindeyim. Onu ben de bir süre yaptım ama yoruldum. Bekle. Bir haftan mı kaldı? Bir hafta olacaktı. Ama burası fena görünmüyor. İnsanlar gayet iyi gibi. Bugün o bayan için yaptığımız şey gibi. Senin yaptığın. Özel bir şeydi. Son Dakika Haberleri’de birazcık mutluluğu herkes hak ediyor. Hemşire direktörünü aradım. Sözleşmemi bir ay uzattım. Gerçekten mi? Gerçekten. Öyleyse Haber Mutlu Son Dakika Haberleriler Ben. Mutlu Son Dakika Haberleriler Samantha. Geri zekâlı. Kuş beyinli. Hemen oradaydı. Ona sarılmamı bekliyordu. Sense gitmesine göz yumdun. Neden? Neden? İki iPod ve üç Xbox’ı ne yapacağım? Peki. Sahtecilik departmanınız beni arasın. Ne oldu? Bu sabah kredi kartımı reddedildi. Eskort servisini aramayı bırakmalısın artık. O kadar çok para harcarsan böyle olur. Araba aldığımdan bu yana kemerleri sıkıyorum. Neden böyle pantolon giydiğini açıklıyor bu. Sam, bronşiti olan hastamın satürasyonuna bakabilir misin? Sorun değil. kullanılan baraj gölü, aşırı soğuklara daha fazla dayanamayarak buz tuttu. Yaz aylarında 3 belde ve 10 köye ait toplam 5 bin 406 hektarlık tarım alanının sulamasını sağlayan baraj gölü, Sibirya soğukları nedeni ile tamamen buzla kaplandı. Yaklaşık 35 metre derinliğe sahip baraj gölü üzerinde 1 metreye yaklaşan buz tabakası, görenlerin de ilgisini çekti.

Baraj gölünde gezmeye gelen Muzaffer Koşan, “Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan Sibirya soğukları Erzincan’da da kendini gösteriyor. Şu anda Göyne Barajı’ndayız. Baraj tamamen buz tutmuş durumda. Barajın üzerinde yürünebiliyor. Yaklaşık 40 santimlik buz var.” diye konuştu.

Kaynak: CİHAN

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...