Son Dakika
23 Nisan 2024 Salı

Üniversite öğrencilerine kuru temizlemeden ücretsiz yararlanacak

28 Aralık 2013 Cumartesi, 14:11
universite-ogrencilerine-kuru-temizlemeden-ucretsiz-yararlanacak-52bebda54a4d2

Belediye Başkanı Kerim Aksu, gazetecilere verdiği röportajda, öğrencilerin en önemli ihtiyaçlarının kalacak yer, yemek ve çamaşır olduğunu ifade etti.

Kalacak yer konusunda belediyelerin yurt Peki. Karnın sol altı. Cerrahiyi ara. O kadar acele etme. Kontüzyon değil o, sıyrık. Kas spazmı var. Onu sürekli yapmak zorunda mısın? Özür dilerim. Kan dolaşımı iyi. Hematokriti iyi. Karın tomografisi isteyelim. Normal çıkarsa Haber cerrahın vaktini harcamamız gerekmez. Değerlendirmene katılmıyorum. Pekâlâ. Kovac’a soralım haydi. Sormayalım. Şef doktora ne zaman sunuş yapacağımıza ben karar veririm. Ciğerin kötüye gittiğine dair işaret yok. Ciğerin kötüye gitmesi ne demek? Normalde ultrasonda akciğer ritmi görülür. Eğer yoksa bu, ciğerin kısmen çöktüğü anlamına gelir. Gösterişçi. Peki. Son Dakika Haberleri’ye göğüs tüpü verin. Ne? Şimdi de yapmayı istemiyor musun? dakika önce yapmayı istemiştim. Anlaşılan Son Dakika Haberleri haklıymış. Luka teşhisi, röntgenlerle doğruladı. Bravo ekip! Birinin aşağıya inmesini sağlamak için ne halt etmem gerekiyor? Acil servisten Doktor Son Dakika Haberleri. Acil servis. Konsültasyon mu istedin? Aslında Haberi cerrahlar sohbet hattını aramıştım. yapmasının mümkün olmadığını belirten Aksu, “Giresun’da ciddi öğrenci sayısı var. Çamaşır küçük görünse bile büyük bir sorun. Arkadaşlarımızla konuştuk, böyle bir hizmeti devreye sokmaya karar verdik” dedi.

Her şey ücretsiz

Aksu, öğrenci çamaşırhanesinde her şeyin ücretsiz olduğuna ve çamaşırhaneyi yalnızca öğrencilerin kullanabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Belki ulaşımla ilgili öğrencilerimizin sıkıntıları olabilir ama onların da mutlaka kent merkezine geldikleri günler vardır. O günlerde burada çamaşırlar yıkanıp Hangi odada? Sorun ne? Nasılsın diye sormak yok mu? Beyaz önlükle Haberi olmuşsun, demeyecek misin? Sorun ne? Seni son görüşümde birlikte yaşadığın kadının bana saldırması, Haber kızının bana Haber demesi dışında mı? Sana üzgün olduğumu söyledim. Hem artık onunla yaşamıyorum. En azından yakında yaşamayacağım. Sarah nasıl? Sorunları atlatmaya çalışıyoruz. Kan yok. Sorun ciğerde değil. Haberler ve Son Dakika Haberleri. Kalp kontüzyonu olabilir. Elektrokardiyograma bak. Troponin sonucu gelene dek kan naklini durdur. Tomografi hazır. Onu yukarı çıkaracağım. Onu ben götüreceğim. Emin misin? Evet, durumu kötüleşirse diye. ütülenip çıkacak. Aynı günde verecekler, aynı günde alacaklar. Hemen hemen 3 saatlik bir işlem var. Bir saat yıkaması, bir saat kurutma makinesine konması, ondan sonra da ütülenmesi. Öğrenci çamaşırhanesinde yıkama, kurutma, ütüleme, her şey ücretsiz, her öğrenci gelip buradan faydalanabilir. Bu ilk şubemiz, şehrin belli yerlerinde bunu devam ettireceğiz.”

Çamaşırhanede 4 kadın personelin çalıştığını, yoğunluğa göre sayıyı artırabileceklerini dile getiren Aksu, “9 kilogramlık 4 makinemiz var. 36 kilogram çamaşır aynı anda yıkanabiliyor. Çocuklarımız caddeye bir tur atmaya gittiğinde bu yıkama işi zaten bitmiş olur” diye konuştu.

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ise öğrencilerin sorunlarından biri olan çamaşırın bu hizmetle çözüleceğini ifade ederek, “Bu anlamda çok Rahatsız edici değildi. İş yerinde aşkın kötü bir fikir olduğunun bir kanıtı daha. Öyle mi? Evet. Bak. Geçen gece beni öptüğünde hazırlıksız yakalandım. İş yerimdeki biriyle çıkmamak gibi bir kuralım var. Öyle mi? Evet. Yeni bir kural denebilir. Peki. Ama sağlam bir kural. Sorun değil. Gerçekten. Bu Dennis’in babası, Gary. Gary, bunlar Dr. Son Dakika Haberleri ve Dr. Rasgotra. Clarke nerede? Röntgen için yukarı çıktı. Dost ziyaretimi? Haberler konsültasyon istedi. Umarım şimdi mutlusundur. Özür dilerim. Çok dikkatliydik. Clarke’ı hastanelik ettiysen belli ki dikkatli değildin. Oğlumu görmek istiyorum. Nerede? Lily. Onu götürebilir misin? Sizi götüreyim bayım. Teşekkürler. Dua et de iyi olsun. Buraya gelmek zorunda kaldığın için üzgünüm Neela. Konsültasyona ihtiyacı yok. Buradayım. Bitti sayılır. Peki. büyük bir kolaylık. Çocuklarımız için çok önemli bir hizmet. 25 bin genci barındıran bir üniversitenin rektörü haricinde, öğrencilerin ‘rektör annesi’ olarak belediye başkanımıza bu hizmetten dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...