Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Dereköy Belde Belediye Başkanından Kefenli Protesto

16 Aralık 2013 Pazartesi, 22:37
belediye-baskanindan-kefenli-eylem-52af4f3b1271e

Tokat’ta 2011 yılında yapılan sayımda nüfusu 2 binin altında çıktığı için kapatılacak 42 belde arasında bulunan  Dereköy Belde Belediye Başkanı bağımsız Fatih Mehmet Çezik ve 9 belediye meclis üyesi durumu protesto etmek için açlık grevi başlattı. Belediye binasında bir araya gelen ve kefen giyen başkan ile meclis üyeleri, ardından dışarıda karın üzerine yatarak tepkilerini dile getirdi.

“1 HAFTALIK AÇLIK GREVİNE BAŞLIYORUZ”

MHP’den istifa ederek bağımsız belediye başkanı olan başkan Fatih Mehmet Çezik, şöyle dedi:

“Çocuklarımızın geleceğiyle oynanıyor. Nüfusu 2 binin altındaki belediyelerin düşme sebebi gelmiş geçmiş hükümetlerdir. Seçilen bütün başbakanlar Türkiye’yi İstanbul Belediye Başkanı gibi yöneltti. Tokat’ta bir fabrika vardı o da satıldı. Bütün kasaba ve köylerden göç başladı.
no’lu şerit, ilerleyin lütfen. Bayım, bayım. İlerleyin lütfen. Esrarlı sigara buldum. Bir numarayı kapatın. Tedavi amaçlı o. Ne dedi o? Esrarlı sigara bulmuş. O kadar mı? Sakla şunu. Tamam. Kurtul şundan. Tanrım! Siktir. Ucuz atlattık. Bebeğiniz var! Şu minik, muhteşem neşe kaynağına bak! O güzel bebeğin adı nedir? Bu bizim minik… LeBron. Evet. Minik bir Fransız. Bizim minik LeBron’umuz. Başta bu isme karşı çıkmıştım ama hanımefendinin… …hiçbir zaman bir Jordan olamayacak kaprisli tiplere zaafı var. Yüzünü göremiyorum. Ne olur, bir göreyim yüzünü. Bayım, iki no’lu şeride geçin. Siktir. Tamam, şapkaları takın. Kenara çekmen lazım. Harika. Tanrım. Lanet bir moron gibi hissediyorum. Olay bu zaten. Hey, hey, hey. Herkes gülümsesin ve bana uysun, tamam mı? Sizi vaat edilmiş topraklara ulaştıracağım. Hadi bakalım, başlıyoruz. Sakin. Sakin. Siktir. Susun, susun. Halledeceğim. Tamam, herkes gülümsesin. Sakin olun. Evet, başlıyoruz, bana uyun. ABD’ye herhangi bir şey sokuyoBizim kasaba da kapatılırsa seneye nüfusumuz 500’e düşer. Bunun sorumlusu değiliz. Biz bu kararı protesto ediyoruz. 1 haftalık açlık grevindeyiz.”

Çezik, 2011 yılında yapılan sayımda belde nüfuslarının 1336 olduğunu söyledi.

musunuz, bayım? Bayım, ABD’ye kaçak bir şey sokuyor musunuz? Bayım? David! Millet, arabayı kenara çekip araçtan inmenizi istiyorum. Ama… Bayım, bu gerçekten gerekli mi? Yani, çocuklar çok yıprandı, biz de… Bu karavandaki herkesin hemen araçtan inmesini istiyorum. Tamam, bebeği indireyim o zaman. Evet, bebeği koyalım bir kenara. Çocuğu alın, ikinci muayene alanına park edin ve hemen araçtan inin. Tamam. Oldu. Tamam, sorun yok. Bir şey yok, bebeğim. Sadece bir yavru köpek. Geri çekilin. Tamam, sorun yok. Aracı aramadan önce, anlatmak istediğiniz bir şey var mı? Çünkü o kapıyı açtıktan sonra… …size yardımcı olamam. Son şansınız. Bu aracı tepeden tırnağa arayacağım. Pekala. Kaçak var! Kaçak var! Rahatsızlık verdiğimiz için üzgünüm. Bu çok sık olur. İyi günler dilerim. Evet. Çok kolay oldu, amına koyayım! Tanrım! Tanrım! Başardık! Bravo, Miller Ailesi! Çakın bakalım! İşte böyle. Rose! Evet, David! İşte böyle! Hepimiz resmen uluslararası uyuşturucu kaçakçısı olduk.
AK PARTİLİ 2 MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

Toplam 9 belediye meclis üyesinden 3’üne sahip AK Parti’de, Mustafa Oran ve Abdullah Özbay ise partilerinden istifa ettiklerini açıkladı. Özbay, 2 dönemden bu yana AK Parti’den meclis üyesi olduğunu belirterek, “Beldemi kapatan siyasi partiden şu anda istifa ediyorum” dedi. Ardından istifa eden
Özgeçmişe ekleyin. Bir zafer şarkısına ne dersiniz? Hayır, hayır, hayır. Değiştirme. Bayılırım bu şarkıya. Ben de. Ne? Popülerken bile sevmezdim ben bu şarkıyı. Yapma, gevşe David. Yapmayın şunu. Ne? İyi bir zafer şarkısı bile değil ki bu. Hayır, durun. Bunu yapmıyoruz. Çok utanç verici. Durun. Hadi. Vay be! Vay be, Kenny! Bunu yapmayı nereden öğrendin? Aman be, tamam. Senyor Chacon. Sizi beklemiyorduk. Her şey yolunda gidiyor mu görmek için gringoyu kendim getireyim dedim. Ama gringo malı alıp gitti bile, senyor. Hangi gringo? Eşek tıraşlı saçı olan gringo. Bu eşek tıraşlı gringoyu mu diyorsun? Sizi hayal kırıklığına uğrattım, senyor. Bu gringoyu tekrar görsen tanır mısın? Ailesiyle bir karavanda seyahat ediyordu. Bin arabaya. Kaçla gidiyorsun? Sakin ol. Hız limitine uyuyorum. Durdurmazlar bizi. Hayır, hayır. Demek istediğim, tonluk bir araçta bu kadar yükle… …%’luk yokuş çıkıyorsun. Kafanı kullan, David. Bence adamakıllı düşünmüyorsun bazı şeyleri. Ne? Ağırlık dağılımıAK Partili meclis üyeleri hazırladıkları istifa dilekçelerini imzalayarak il başkanlığına gönderdi. Belediye Başkanı Fatih Mehmet Çezik ve meclis üyeleri ardından, başkanlık makamında bir haftalık açlık grevine başladı.
yükleme ve çekme. Gördün mü? Evet, gördüm. Bu planı adamakıllı düşündüm. İşe yaramış gibi gözüküyor. Harika. Siktir! Yok artık! Tanrım! Bu da planının bir parçası mı, David? Lanet olsun. Peki ne yapacağız şimdi? Bilmiyorum… Telefon da çekmiyor. Hadi ya! Lanet bir dağ başındayız resmen, dostum. Tanrım, çok sağ ol, Casey! Bu muhteşem sorun çözme hünerlerin için teşekkürler. Çok yararı oldu. Hey! Ne yapıyorsun sen? Bir yol kenarında, içi ot dolu bir karavanın yanında dikilip durmayacağım ben. Yardım getirmeye çalışacağım. Evet, sikerim böyle işi. Onunla gidiyorum. Görüşürüz. Ne? Bekle! Saçmalık! Tamam, aslında iyi fikir. Ama acele edin lütfen. “Bir planım var.” Yapma ya, güzel plan. Planın falan yok. Kadınlar işte, değil mi? Kapa çeneni sen de, Kenny. Öyle kendini beğenmiş ki! Deli ediyor beni. Evet, tam bir geri zekalı. Hayır, değil. Aslında bayağı zekidir. Niye savunuyorsun onu? Savunmuyorum. Sadece onun… Neredeyiz, görüyor musun sen? Tüm bu plan çok aptalca.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...