Son Dakika
26 Nisan 2024 Cuma

Toplam 6 bin 63 Türk Yabancı Cezaevlerinde

27 Kasım 2013 Çarşamba, 01:33
parmaklıklar

 

Toplam 6 bin 63  Türk Yabancı Cezaevlerinde

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, yabancı ülkelerde cezaevlerinde bulunan toplam 6063 Türk vatandaşının yarısından çoğu Almanya’da yatıyor.

Davutoğlu, yurt dışında tutuklu ve hükümlü olan Türk vatandaşlarıyla ilgili bilgi verdi. Çok fazla işbirliği de olmuyor. Bunlar en üst düzey komutanlar. Elimizde isim var. Bunlar savaş başladığında İmparator ile birlikte olan insanlar. Hepsini sorgulamak için yeterli zaman yok. Hangisinin önemli bilgiye sahip olduğunu bilmenin başka bir yolu yok, efendim. Hiçbir sözde Japon dostumuz aralarında yok, bu yüzden bize yardım edemezler. Eğer dostlarımız bize yardım edemiyorsa, düşmanlarımızı deneyelim. Dostlarına ihanet etmeyeceklerdir, efendim. Hiçbir sebepleri yok. Söz konusu İmparatorlarını kurtarmaksa yaparlar. başbakanlığa İmparator tarafından getirildi. Pearl Harbor saldırısı emri onun ofisinde verildi. İntihara kalkışmasından sonra, savaş suçundan yargılanmasına dek, Sugamo hapishanesinde tutuluyor. Sıhhıyecilerimiz idamını göreceği güne kadar onu canlı tutuyorlar. Sayın Başbakan, asılacaksınız. İmparator’un aynı kaderi yaşamasını ister misin? Üç isme ihtiyacım var. Üç efendim Konoe. Hepsi bu. Teşekkürler. Haber , efendim. Şimdi olmaz, Başbakan yapılmış savaştan hemen önce.Ekim 2013 itibariyle Almanya’da 3 bin 602, Avusturya’da 214, Fransa’da 307, Hollanda’da 253, Belçika’da 195, Yunanistan’da 188, İsviçre’de 151, Kuzey Kıbrıs’ta 141, İngiltere’de 110, diğer ülkelerde 902 olmak üzere toplam 6 bin 63 tutuklu ve hükümlü vatandaşın bulunduğunu ifade eden Davutoğlu, yine aynı tarih itibariyle İran ve Suudi İyi bir sebebi olmalı. Bir görüşme ayarla. Emredersiniz. Ailesinde sözü çok geçer mi? Fazlaca. Öyleyse intiharı düşünecektir? Evet, efendim. Gerek yok. ve diğerleri ile birlikte tutuklanmamama şaşırdım. Adın listedeydi. Ama çıkardım, şimdilik. İmparator’u iyi tanıyorsun. Herkesin bildiği kadar tanıyorum Majestlerini. Savaşa karşı mıydı? Majesteleri bütün savaşlara karşıdır. Doğası gereği barışçıdır, çok naziktir. Ama Pearl Harbor’a izin verdi. ve askerler gücü ele alınca Majesteleri bastırıldı. Milli bir yanılgıydı. Durduramaz mıydı olanları? Bilmiyorum. Olaylardan sonra yönetimden uzaklaştırıldım. Neden? Pearl Harbor’dan üç ay önce, Başkan Roosevelt’e gizli bir kanal açtım. Ona, çatışmadan kaçınmak için herhangi bir yerde görüşebileceğimi söyledim. Bunu hala durdurabilirdik ancak, askerlerin hiçbiri bunla ilgilenmiyordu. Öyleyse savaşı başlatma sorumluluğunu üstüne alıyor mu? Bu siyah ve beyaz meselesi değil, Haber Milyonlarca insan onun adına öldü. Gökyüzünüz kamikazelerle doluydu. Arabistan’da idam cezasına hükmedilen toplam 4 vatandaşın bulunduğunu bildirdi. Davutoğlu, “idam cezasına çarptırılmış Türk vatandaşlarının cezalarının hafifletilerek müebbet hapse çevrilmesini teminen çeşitli girişimler yapıldığını” söyledi.
Uzmanlar, Alman cezaevlerindeki toplam 3 bin 600 tutuklu ve hükümlü Türk vatandaşına Alman vatandaşlığına geçmiş Türkler’in dahil olmadığına dikkat çekiyor. Almanya Federal İstatistik Dairesi’nin verilerine göre, Almanya’daki İmparatorluğunu genişlettiği her gün vahşetler yapılıyor, işgal ediliyor, fethediliyor, kırıp geçiriliyordu. İki şehrimizi küle çevirdiniz, çocuklarımızın yaşamlarını bitirdiniz. İki taraf da suçluydu. Evet, Çin’de bazı yerleri işgal ettik, ama İngiltere, hatta Portekiz, bizden önce de yapmadı mı? Evet, Singapur ve Malaya’yı aldık, ama İngilizlerden aldık. Filipini, Filipinlilerden değil onu İspanyollardan alan Amerikalılardan aldık. Bir bölgeyi ele geçirmek, uluslararası suçsa kim mahkum edecek İngiliz, Fransız, Hollandalı ve Amerikalı liderleri? Hiçkimse. Öyleyse Japonya’nın farkı ne? Hiçbirşey. Görüyorsunuz, Haber, Sizin başarılı örneğinizi takip ediyoruz. Tarih dersine ihtiyacım yok Ekselansları. Kesin olarak bildiğim şey, savaş sırasında, Japonya’da bir ateş vardı. Ben o kıvılcımın bir parçasıydım. İstediğinizi size veremem, Haber Kim verebilir öyleyse? ile konuşmalısınız. Koichi , Kraliyet mühürünün baş koruyucusu, İmparatorun en yakın danışmanı, İmparatorluk sarayının yüksek duvarları ardındacezaevlerinde 2013 Mart ayı sonu itibariyle yaklaşık 65 bin tutuklu ve hükümlü bulunuyordu.

 

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...