Son Dakika
19 Mart 2024 Salı

Kar lastiği olmayanlara Bolu’da trafiğe çıkamak yasak

28 Kasım 2013 Perşembe, 14:25
kar-lastigi-olmayanlara-boluda-trafige-cikamak-yasak-529735daa726c

Türkiye’nin önemli ve tehlikeli yollarından biri olan Bolu Dağı’nda, kış tedbirleri toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kış lastiği olmayan arabaların trafiğe çıkmasının yasaklanmasına karar verildi. Son Dakika Haberleri. Onun tam adı. Haber, ne yapacağımı bilemedim. İşten borç alamadım. Banka bana kredi vermeyi reddetti. Çalmak istemedim, Haber. Bir hata yaptım. Büyükbaban haklı. Hiç hayal etmemeliydik. Lütfen Haber’mu bulun. Onsuz yaşayamam. Bana ulaşmak isterseniz telefonumu arayın. Dinle, Girgaum sahilini araştır. Ben Dadar ve Juhu sahillerine bakacağım. Benimle iletişimini bırakma. Her dakikada bir beni ara. Ben şimdi evden çıkıyorum. Seni sonra arayacağım. Haber, neredeydin? Özür dilerim. Efendim, polisler babamı götürecek. Lütfen yardım edin. Oğlumu kim bulursa dairemi alabilir. Bir yatak odası ve geniş bir salonu var. Lütfen oğlumu bulun. Rusy? Lütfen bana yardım edin. Alo? Rusy. Baba, Haber gitti. Haber gitti. Baba. Baba Haber Neredeydin? Özür dilerim, oğlum. Özür dilerim, Haber. Gerçekten çok üzgünüm, bunu yapmamalıydım. Lord’s’a gitmezsem bir daha kriket oynamayacağımı mı düşündün? Dünyanın en iyi koçuna sahibim. O beni eğitir. Ve biliyorsun ki Haberler Lord’s’da eğitim almadı. O burada, Shivaji Park’da antreman yaptı.
Geçtiğimiz yıl çok tartışılan kış lastiği uygulamasında tarih yaklaştı. Geçen yıl yürürlüğe giren yönetmelik sebebiyle, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma mecburiyeti uygulanacak. Uygulama ile kış lastiği olmayan yolcu ve eşya taşıyan ticari araçların Bolu Dağı’ndan geçişi engellenecek. Böylece kış şartlarına uygun lastik kullanmadığı için yolda kalan ve ulaşımı olumsuz yönde etkileyen araçların sebep olduğu yol kapanmaları en aza indirilecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın aldığı bu karar doğrultusunda geçen yıl uygulama yapılmıştı. Bu yıl alınacak tedbirlerle ilgili ise toplantı yapıldı.KIŞ TEDBİRLERİ KONUŞULDU Bolu ve Düzce valilikleri tarafından düzenlenen 2013-2014 Yılı Kış Tedbirleri Bilgilendirme ve Değerlendirme Koordinasyon Toplantısı, Bolu Dağı Polis Evi’nde yapıldı. Toplantıya Bolu Valisi İbrahim Özçimen ile Düzce Valisi Ali İhsan Su ile her iki ilin emniyet ve jandarma yetkilileri katıldı. Toplantıda kış ayları öncesi Bolu Dağı’nın D-100 Karayolu bölümü ve Tünel istikametinde alınacak önlemler konuşuldu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ve bir numaralı kriket oyuncusu oldu. Ben de bir numara olacağım. Yüzyılın en iyisi. Üzülme, baba. Hadi, kendine gel. Yarın sana aya gitmek istediğimi söylesem Haber NASA’dan uzay aracı mı çalacaksın? Anladın mı baba? Anladım, Haber Şim sen söylersin; Hayatın hep iyi tarafına bak. Aslında evet, baba. Eğer Lord’s’a gitseydim yalnız kalacaktım. Hindistan takımına seçildiğim zaman Haber seni de yanıma alacağım. Kriket Yönetim Kuruluna açıkca söyleyeceğim Son Dakika Haberleri Eğer Haber’yu takımda istiyorsanız babasını da almak zorundasınız. Ben sensiz uyuyamam. Hem sabahları maça gitmem için beni kim uyandıracak? Benim Haber’m büyümüş. Çok çabuk büyümüş. Uçak inmiş. Patron dönüyor. Üzgünüm ama lütfen biraz acele eder misiniz? Patronumuzun uçağı inmiş. Ferrari’yi geri götürmek zorundayız. Babbu didi, lütfen parayı geri verin. Pakya, acaba Son Dakika Haberleri Teşekkür ederim. Anahtar, efendim. Lütfen beni affedin. Haberler’den de af dilemeliyim. Bugün olmaz, efendim. Bunu halledeceğiz. Başka bir gün görüşürsünüz.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, “Milletimize düzgün hizmet yapabilme açısından bu sene de personelimizden tam konsantrasyon bekliyoruz. Geçen sene ilimizde kar lastiğini mecbur tutmuştuk Çok faydasını görmüştük. Bu sene de kış lastiği olmayan araçların trafiğe çıkmasını yasaklayacağız. Kardan dolayı hiç yol kapanmasın istiyoruz ama ister istemez tek tekerlekli TIR’lardan kayanlar oluyor. Yarım saat kesilme olabiliyor. Bu sene yine arkadaşlarımızdan onu rica edeceğiz. Özel idareler, karayolları, emniyet ve jandarma ekipleri üstün bir işbirliği ve performans gösteriyorlar. Bunu bu sene de göstermek zorundayız. Kış lastiği olmayan araçların trafiğe çıkmasını yasaklayacağız” ifadelerini kaydetti. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.CHA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...