Son Dakika
24 Nisan 2024 Çarşamba

İnternetten Telefon Aldı Kutudan Saat ve Gazete çıktı!

27 Kasım 2013 Çarşamba, 02:55
internetten-telefon-aldi-kutudan-cikana-soke-oldu-529541411bf4d

İnternet Dolandırıcılığına Dikkat!

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yaşayan emekli öğretmen Süleyman Ünal’a, internetten 550 TL’ye satın aldığı 3 cep telefonu yerine 5’er TL değerinde 3 kol saati gönderildi. Alanya’da ikamet eden Süleyman Ünal, yeğenlerine armagan Asya ülkelerinden en modern ve batılı ülkeyi görürsünüz, ama bu Haber tatemae Haber , görünen yüzü. Ya Haber honne Haber ? O da ülkemin yıldan fazladır Haberler atan gerçek kalbidir. Bunu Batı’yla ilgisi yok. Japonya’da eski savaş kuralları geçer Haberler sadakat ve itaat. Kapsamlı bir incelemeden sonra, İmparator’u aklayacak hiçbir kanıt bulamadım. Ülkenin lideri, Hirohito savaş suçundan kaçamayacak. Pasifik Savaşının kışkırtıcısı ve bir parçası olduğunun haricinde, karar vermekten başka çarem yok. Tutuklanması ve yargılanması iç huzursuzluğa sebep olacaktır, ancak bu kaçınılmaz. Haber , haberler iyi. Kaç? Saat kaç? Gece yarısı, efendim. sizinle konuşmak istiyor. Ben yatıyorum. Anlamıyorsunuz, efendim. ‘yu buldum. Bunu daha fazla yapmayacağım. Yarın mucizesini yaratamadığımı söyleyeceğim. Ama o burada, efendim! Son DakikaHaberleri burada mı? Son DakikaHaberleri Evet. Nerde? Geliyor. etmek için internetten 550 TL’ye satın aldığı 3 cep telefonu yerine PTT Kargo aracılığıyla 3 kol saati gönderildiği iddiasıyla Tüketici Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi’ne başvurdu.

Ürünü iade etmek isteyen emekli öğretmen, firmayla irtibat kurduğu cep telefonlarını aradığını Haber Sizi bu saatte rahatsız etmek istemezdim, efendim. Aya Shimada. Şehri’nin hemen dışında Önde gelen yarı Son DakikaHaberleri soylu aile mensubu. Babası önemli toprak sahiplerinden. Amerika’da aynı üniversitedeydiler. Onu Japonya’da ziyaret ettiğini biliyoruz. Bunlar oradaki günleri. Savaştan önce Japonya’ya seyahat kısıtlaması yoktu. Affedin efendim, ama, o apaçık Japon hayranı. En kötüsü bu mu? Hayır, efendim. En kötüsü burda. ‘ın Ağustos den Temmuz e kadar Japonya’ya yapılan Müttefik bombardımanındaki hedeflerin ancak kimseye ulaşamadığını söyledi. Süleyman Ünal, THD Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan’dan mağduriyetinin giderilmesini istedi.TELEFON BEKLERKEN SAAT ÇIKTI15 Kasım Cuma günü ‘Sipariş Hattı’ adlı bir internet sitesinden yeğenlerine hediye etmek için 3 cep telefonu siparişi verdiğini anlatan Süleyman Ünal, ürünleri teslim almak için 17 Kasım’da PTT Alanya Şubesi’ne giderek 550 TL ödeme yaptığını, kendisine 2 kargo kutusu verildiğini kaydetti. Kutuları kargo görevlisi önünde açtığında içinden 3 kol saati ve katlanmış halde 2 gazete çıktığını dile getiren Süleyman Ünal, “Görevliye ürünü teslim almayacağımı ve iade etmek istediğimi söyledim. Ancak kutuları açtığım için geri alamayacaklarını söylediler. Bunun üzerine firmayı aradım ve bana ‘yanlışlık olmuş’ dediler. Bana cep telefonlarımın gönderileceği söylendi. 23 Kasım’da tekrar aradım, fakat cep telefonlarına ulaşamadım. Böylece dolandırıldığımı anladım” dedi.’PARAYI GERİ ALACAĞIZ’İnternetten yapılan alışverişlerde hile yollarının artmaya başladığını kaydeden THD Alanya Şube başkanı Cemal Şencan ise “Güvenilir firmalar dışında internetten alışveriş yapılmaması gerekiyor.

Bu gibi dolandırıcı firmalar devlete vergi vermeden insanların zor kazandığı parayı kolayca ceplerine seçilmesinde direkt etkisi olmuş. Ve plan subaylarını Aya Shimada’nın genellikle öğretmen olarak çalıştığı ‘dan uzakta hedefler seçmeye yönlendirmiş. Harika iş çıkardın, Haber Şimdilik bunları saklayacağım. Sağolun, efendim. Adanmışlığından ötürü ödüllendirilmeni sağlayacağım, . Doğru olanı yapıyorsunuz, efendim. Çıkabilirsin. Anlarsınız, bu çok hassas. Bazıları sizinle konuşmamı hoş karşılamayacak. Ağustosta, Yüce Divan teslim olup olmamayı konuşmak üzere gece yarısı toplandı. Şehirden ateşler yükseliyordu. Üç önemli bakan teslim olmaya karşı olduklarını söylediler. Dışişleri Bakanı, Denizcilik Bakanı, Kraliyet Danışma Meclisi Başkanı teslim olmak istedi. Sonuç üçe üç, açmaza girdi. Açmazı nasıl çözdüler? İmparator konuşmaya başladı. Haber Müttefiklere güveniyorum, Haber dedi. Haber Şartlarını kabul ediyorum. Haber Benimle aynı fikirde olmanızı diliyorum. Haber Savaş bakanı, Anami, İmparator’a yalvardı Haberler Haber Teslim olmamalısınız. indiriyor. İnsanların güven duygusunu da zedelemeye başladılar. Bu vatandaşımızın yasal prosedürlerini tamamladıktan sonra Alanya Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne yönlendireceğiz. Daha sonra kaptırdığı parayı geri alacağız” diye konuştu.

 

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...