Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Saçınıza Uygun Fırça Seçme Yolları

19 Aralık 2013 Perşembe, 13:22
saciniza-uygun-firca-secme-yollari-52b2d67677cd1

Doğru saç fırçası seçimi, saç ve saç derisi üzerinde çok etkin bir öneme sahiptir. Piyasada, farklı malzemelerden üretilen, farklı şekil ve boyutlarda saç fırçaları bulunmaktadır. Bu kadar çok seçenek içinde saçınızın Bunu neden isteyeyim? Öylesine sordum? Haydi. Eşyalarımı alıp gidelim. Ventrikül fibrilasyonu. Elektroşoku hazırlayın. Biz de defibrilasyona hazırlanırken düğüm at. Düğüm at. Düğüm at Mae Lee. Hazır. Jul. Çekilin. Çekilin! Hâlâ tepki yok. Düğüm at Mae Lee. Çekil önümden. Tamam. Kan nakli yüzünden kanda kalsiyum azlığı olabilir. Pulmoner kanama yüzünden de hipoksit. Çekilin. Hâlâ nabız yok. Kalp kontüzyonu yüzünden kalbi kan pompalamıyor. Kalp masajına devam. Haydi ama. Tekrar ventrikül fibrilasyonu. Onu kurtarabileceğimizi sanmıyorum. Hayır. Kan pıhtılaşmıyor. Kanamayı durduramıyorum. jul. Pekâlâ, çekilin. Durun. Durun. Elimizden başka bir şey gelmez. Bitti. Bitti. İlan et Ray. Ölüm saati, :. Kalp yırtığını onarmak dördüncü sınıftaki bir öğrenci için fazla karmaşık. Ben onardım. Mae Lee, bir dikiş attı. Ben zaten oradaydım. Daha vasıflıydım. Ben yardım etmeliydim. Fırsatları paylaşmayı öğrenmelisin Neela. Mae Lee dört haftalığına burada. Senin dört yılın daha var. Eline tekrar fırsat geçer. Bunun prosedürle ilgisi yok. sağlığını kurtaracak fırçayı seçmekse çok önemli.Kalın telli, kıvırcık, ince ve cılız, hırpalanmış ve cansız saçlara göre değişik materyallerden, farklı dişleri olan fırçalar yapılmıştır. İşte size birkaç ipucu…
”Vent” fırça olarak bilinen, tabanında geniş hava girişleri olan seyrek dişli fırçalar, saçların havalanmasını sağlayan malzemesi sayesinde saçlara hacim kazandırır. Saça sürtünme yapan diş sayısı azdır dolayısıyla elektriklenmeden, saçı havalandırarak tarar. Saç ağırlaşmaz.Yuvarlak fırça saçları düzleştirmek içindir. Saçınız ne kadar uzunsa o kadar daha geniş silindirli olanı seçmelisiniz. Metal kullanmadan, maşayla yüksek ısı uygulamadan, fönle ısı üflemeden, saçı hırpalamadan yumuşak bukleler yapmak için idealdir. Saç silindir fırça üzerinde hava alarak, kırılmadan şekil alır.Saçlar kuruyken tarandığında hasar görür. Saçı ıslakken Benimle bir sorunun mu var? Seninle sorunum mu var? Çok yetenekli bir cerrahsın Neela. Ama belki de dostluğumuzu, mesleki Haber ilişkimizle karıştırdım. Nasıl? Ne demek istiyorsun? Ben şefim, sen stajyersin. Hepsi bu. Belki karmaşık sinyaller yolladım. Hayır. Çok net görünüyor. Bana kızgınsın ama nedenini anlamıyorum. Manish’le mi ilgili? Sana kızgın değilim. Manish’le de ilgili değil. Bence artık ilişkimizi yeniden başlatmamız gerekiyor. Yeniden başlatmak mı? Oradaki ölen kadını da yeniden başlatacak mısın? Ya yas tutan kocasını? Hayır. Bir ameliyat iyi geçmediğinde bunu şahsi algılayamazsın. Cerrahi kararlarımı şeye dayanarak… Neye dayanarak? Sana duyduğum hislere dayanarak alamam. O zavallı kadının Mae Lee orada olduğu, sen orada olmadığın için Haber ölmediğini ikimiz de biliyoruz. Çok fazla hasar almıştı. Hiçbir şey onu kurtaramazdı. Açıkça söyle. Kan testlerin normal. Göğüs röntgenlerin temiz. Ama sinüzit belirtisi var. Filmlerin ve test sonuçların. Azithromycin ve Pulmicort yazım. Ve sprey. Faydası olur. geniş tarakla taramanız en doğrusudur. Saçı kırmaz, nazikçe açar ve çekiştirmez.
Naylon ve doğal hayvan kılı karıştırarak üretilen fırçalar uzun saçları şekillendirmede doğru seçimdir. Doğal kıllar saçı parlatır, naylonlar ise iyice saçı kavrayarak zarar görmesini engeller.
Saçları krepe yapmak (kabartmak) için kullanacağınız fırça dar, iki üç sıra seyrek kıldan yapılmış olmalıdır. Hatırlatmakta fayda var. Sık krepe yapmak saça ciddi hasar verir, kırar, koparır. Özel bir model için belki arada bir yapılabilir ama sık krepe saçınıza zarar verir.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...