Son Dakika
18 Nisan 2024 Perşembe

Hamilelikte sporu bebek zekasına etkisi

08 Aralık 2013 Pazar, 17:57
hamilelikte-sporu-bebek-zekasina-etkisi-52a496a34ea70

Hamilelikte sporu bebek zekasına etkisi : Kanada Montreal Üniversitesi’nden bilim adamları, gebelikte gerçekleştirilen sporun, bebeğin beyninin daha hızlı gelişmesini sağlayabileceğini ileri sürdü. Ben de çığlıkları tercüme ediyordum. Senin hatan değil bu. Sana yardım etmelerini sağlayacağız. Gazi hastanesine dönmek istemiyorum. Dönmeyeceksin. Şu anda değil. Bir süre bizimle kalacaksın. Tamam mı? Peki. Merhaba. Ben Neela. Evde değilim ama Haber bipten sonra mesaj bırakabilirsiniz. Bunu unutmuştum. Biraz zaman alabilir. Burada ineceğim. Ne görüyorsunuz? Ben farklı yüzden renkler görüyorum. Erkekler, kadınlar. Gençler, yaşlılar. Zenginler, yoksullar. Toplumsal bir paylaşım için toplandık. Hepimiz benzer nedenlerden dolayı buradayız. Ülkemizi seviyoruz. Buraya farklı nedenlerden gelmiş olabiliriz. Ailemiz veya sevdiğimiz yüzünden. Irak’ta askerlik yaptıkları için. Sadece doğru ile yanlışı ayırt edebildiğimizden değil, savunulabilecekle Haber asla açıklanamayacak şeylerin farkını bilen kişiler olduğumuz için. Baştan başlayalım. Triyaj. Hayati göstergelere bakılması için üç saat, yatak için sekiz ila on iki saat bekliyorlar. Sorunlarıyla elimizden geldiğince hızlı ilgileniyoruz. Az kalsın Hamilelikte sporu bebek zekasına etkisiöbür dünyaya yolluyorduk.
Araştırmaya katılan bazı kadınlardan, gebeliğin ilk 12 haftası, haftada 3 kez 20 dakika spor yapması istendi. Diğer gruptaki kadınlar spor yapmadı.

Bebekler 8-12 günlükken bilişsel gelişimleri elektrotlar yardımıyla incelendi. Spor yapan annelerin bebeklerinin beyin faaliyetlerinin daha aktif olduğu, dolayısıyla bunun zekayı olumlu yönde etkilediği görüldü.

Ancak sonuçların başka araştırmalarla da doğrulanması gerektiğine dikkati çeken bilim insanları, gebelerin ağır spor yapmaması ve hangi sporların kendilerine faydalı olduğunu öğrenmek için doktorlarına danışması önerisinde bulundu.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...